Opština Opovo: Markov uručio projektne ugovore udruženjima (video)

Opština Opovo: Markov uručio projektne ugovore udruženjima (video)

OPOVO, 31. mart 2022 – Nakon završenog konkursa za udruženja i ocenjivanja projekata i dodele sredstava, predsednik opštine Miloš Markov je uručio ugovore za 12 udruženja sa teritorije Opštine Opovo. Ceremonija je održanja u maloj sali Kulturnog centra Opovo, a Markov je tom prilikom čestitao predstavnicima udruženja koja su dobila sredstva za realizaciju projekata.

Predsednik opštine je ukazao na značaj rada nevladinog sektora, kao i na njihov doprinos u unapređenju civilnog društva.

„Mi kao predstavnici lokalne samouprave smatramo da je civilni sektor izuzetno bitan učesnik društvenog života na teritoriji naše opštine kao jedan od inicijatora mnogih aktivnosti i koje su sada već tradicionalne i koje su potekle iz aktivnosti udruženja građana. Mi kao lokalna samouprava to prepoznajemo i u skladu sa našim mogućnostima iz godine u godinu imamo trend da povećavamo finansiranje nevladinog sektora. Prošle godine budžet za finansiranje nevladinog sektora je bio 3,5 miliona, a ove godine je četiri miliona dinara. Udruženja građana su izuzetno bitni činioci naših lokalnih aktivnosti i našeg društvenog života, to je jedan sektor koji okuplja ljude kako bi bili aktivni u našoj lokalnoj zajednici“, izjavio je Markov.

Sava Lazin, predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo kaže da su sredstva koja su dobili na konkursu namenjena za unapređenje turističke ponude za osobe sa invaliditetom.

„Ova sredstva, prevashodno smo namenili turističkom angažovanju Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo. U planu nam je da doradimo nabavku jednog katamarana gde bi Opština Opovo dobila na turističkoj popularnosti osoba sa invaliditetom. Pošto smo članovi saveza paraplegičara i Vojvodine i Srbije tako da ima zainteresovanih udruženja, pojedinaca i grupacija iz cele Srbije i verujem da je to jedan novi početak kako za Udruženje paraplegičara, tako i za Opštinu Opovo“, poručio je Lazin.  

Ukupna vrednost projekata koje je lokalna samouprava u ovj fazi opredelila za udruženja iznosi tri miliona dinara, a drugi konkurs u kojem će na raspolaganju civilnom sektoru biti još milion dinara sprovešće se polovinom ove godine.  

Komunalna inspekcija: Obustava saobraćaja u delu  Šumske ulice u Opovu

Komunalna inspekcija: Obustava saobraćaja u delu  Šumske ulice u Opovu

Obustava saobraćaja u delu  Šumske ulice u Opovu
Opovo, 31. mart 2022
Obaveštavaju se građani, stanari stambenih zgrada, privatnih kuća i korisnici poslovnih prostora  da se u narednom period od 04.04,2022. do 29.04.2022.godine planira izvođenje radova  na hidrotehničkim instalacijama u ul.Šumska na delu od ul.Borisa Kidriča do ul.Tamiška (kroz pijačni prostor). Ulica će biti zatvorena za saobraćaj kako bi se radovi nesmetano odvijali.

Atletika: Filip Stanković pobednik prve kros trke na Fruškoj Gori

Atletika: Filip Stanković pobednik prve kros trke na Fruškoj Gori

OPOVO, 31. mart 2022 –  Na novootvorenoj trim stazi “Iriški venac” na Fruškoj gori, prošlog vikenda je održana i prva kros trka u dužini od pet i po kilometara. Atletičar opovačkog Spartaka Filip Stanković osvojio je prvo mesto u muškoj seniorskoj konkurenciji.

Trim staza sa startom na Iriškom Vencu, preko puta Informativnog centra JP „Nacionalni park Fruška gora“, kružnog je tipa, ukupne dužine 5,5 kilometara.

Staza je smeštena između stabala u okviru šume, ima nepravilan oblik sa mnogo krivina i uspona, a uz stazu se nalaze i edukativne table sa informacijama o znamenitostima i karakteristikama Nacionalnog parka, kao i 17 sprava za vežbanje na otvorenom.

Trim staza na Fruškoj Gori je najduža u Srbiji, izgrađena je od prirodnih materijala.

PU Bambi Opovo: Upis dece za radnu 2022/2023. godinu

PU Bambi Opovo: Upis dece za radnu 2022/2023. godinu

OPOVO, 31. mart 2022 – Upis dece će se vršiti elektronski, putem eUprave, koristeći link koji će biti okačen na sajtu ustanove  www.pubambiopovo.org.rs od 01.04.2022. godine.

Upis će se realizovati i ličnom predajom dokumenata u vremenskom periodu od 09:00 do 13:00 časova uz prethodno zakazivanje na kontakt telefon, a za izdvojena odeljenja upis će se vršiti u dogovoru sa vaspitačima.

Potrebna dokumentacija za upis dece u celodnevni boravak:

– Izvod iz matične knjige za dete koje se upisuje;

– Potvrde o zaposlenju roditelja i obavezan je MA obrazac

– Kopija lične karte jednog roditelja.

U PPP (zabavište) upisuju se deca rođena od 01. marta 2016. godine do 01. marta 2017. godine – UPIS OBAVEZAN

Potrebna dokumentacija za upis u PPP poludnevni boravak:

– Izvod iz matične knjige za dete

– Kopija lične karte jednog roditelja

Kontakt:

Opovo: Ljiljana Lalović 063/10-68-514

Sefkerin: Ivana Jovičin 063/10-68-515;

Baranda : Spomenka Vujčin  063/10-60-362;

Sakule: Velinka Milošev  069/18-55-003.

Kontakt „E-vrtić“ : Jasna Prem 063/10-68-563.

Vremenske prilike: Danas pretežno oblačno, mestimično kiša i pljuskovi, do 20 C

Vremenske prilike: Danas pretežno oblačno, mestimično kiša i pljuskovi, do 20 C

Danas pretežno oblačno,mestimicno kiša i pljuskovi, do 20 C

Srbija, 31. Mart 2022
U Srbiji danas pretežno oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima, a ponegde je moguća i grmljavina.
Vetar umeren i jak, južnih smerova. Najniža temperatura od 7 do 12, a najviša od 17 do 20 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.
U Beogradu pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 10 do 12, a najviša oko 19 stepeni.
U Srbiji do kraja sedmice pretežno oblačno i postepeno hladnije, u petak i subotu mestimično s kišom i lokalno obilnim pljuskovima.
U subotu na planinama prelazak kiše u sneg, a u noći ka nedelji kratkotrajan sneg ponegde se očekuje i u nižim predelima.
U nedelju u većini krajeva prestanak padavina, a u istočnoj i južnoj Srbiji mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Početkom naredne sedmice očekuju se i slabi, prizemni jutarnji mrazevi.

U ponedeljak u svim krajevima, a u utorak u centralnim i južnim predelima mestimično s kišom, na planinama sa snegom.

U sredu i četvrtak uglavnom suvo.