Opština Opovo: Markov uručio projektne ugovore udruženjima (video)

31/03/2022

OPOVO, 31. mart 2022 – Nakon završenog konkursa za udruženja i ocenjivanja projekata i dodele sredstava, predsednik opštine Miloš Markov je uručio ugovore za 12 udruženja sa teritorije Opštine Opovo. Ceremonija je održanja u maloj sali Kulturnog centra Opovo, a Markov je tom prilikom čestitao predstavnicima udruženja koja su dobila sredstva za realizaciju projekata.

Predsednik opštine je ukazao na značaj rada nevladinog sektora, kao i na njihov doprinos u unapređenju civilnog društva.

„Mi kao predstavnici lokalne samouprave smatramo da je civilni sektor izuzetno bitan učesnik društvenog života na teritoriji naše opštine kao jedan od inicijatora mnogih aktivnosti i koje su sada već tradicionalne i koje su potekle iz aktivnosti udruženja građana. Mi kao lokalna samouprava to prepoznajemo i u skladu sa našim mogućnostima iz godine u godinu imamo trend da povećavamo finansiranje nevladinog sektora. Prošle godine budžet za finansiranje nevladinog sektora je bio 3,5 miliona, a ove godine je četiri miliona dinara. Udruženja građana su izuzetno bitni činioci naših lokalnih aktivnosti i našeg društvenog života, to je jedan sektor koji okuplja ljude kako bi bili aktivni u našoj lokalnoj zajednici“, izjavio je Markov.

Sava Lazin, predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo kaže da su sredstva koja su dobili na konkursu namenjena za unapređenje turističke ponude za osobe sa invaliditetom.

„Ova sredstva, prevashodno smo namenili turističkom angažovanju Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo. U planu nam je da doradimo nabavku jednog katamarana gde bi Opština Opovo dobila na turističkoj popularnosti osoba sa invaliditetom. Pošto smo članovi saveza paraplegičara i Vojvodine i Srbije tako da ima zainteresovanih udruženja, pojedinaca i grupacija iz cele Srbije i verujem da je to jedan novi početak kako za Udruženje paraplegičara, tako i za Opštinu Opovo“, poručio je Lazin.  

Ukupna vrednost projekata koje je lokalna samouprava u ovj fazi opredelila za udruženja iznosi tri miliona dinara, a drugi konkurs u kojem će na raspolaganju civilnom sektoru biti još milion dinara sprovešće se polovinom ove godine.  

pročitajte još i

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu OPOVO, 28. mart 2023 -  U Žitištu se od 11. marta do 8. aprila održava jedna od najstarijih etno manifestacija u ovom delu Srbije pod nazivom Susret veterana folklora Srbije „Spomenar“. Ove godine se...

Društvo: Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika

Društvo: Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika

Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika OPOVO, 27. mart 2023 – U opovu je 23. marta održana Osnivačka skupština novoformiranog Udruženja preduzetnika Opštine Opovo. Na osnivačkoj sednici su izabrani članovi Upravnog odbora – Zlatka Ugrinov, Dragan Knežević,...

najnovije

najčitanije