Opština Opovo: Markov uručio projektne ugovore udruženjima (video)

31/03/2022

OPOVO, 31. mart 2022 – Nakon završenog konkursa za udruženja i ocenjivanja projekata i dodele sredstava, predsednik opštine Miloš Markov je uručio ugovore za 12 udruženja sa teritorije Opštine Opovo. Ceremonija je održanja u maloj sali Kulturnog centra Opovo, a Markov je tom prilikom čestitao predstavnicima udruženja koja su dobila sredstva za realizaciju projekata.

Predsednik opštine je ukazao na značaj rada nevladinog sektora, kao i na njihov doprinos u unapređenju civilnog društva.

„Mi kao predstavnici lokalne samouprave smatramo da je civilni sektor izuzetno bitan učesnik društvenog života na teritoriji naše opštine kao jedan od inicijatora mnogih aktivnosti i koje su sada već tradicionalne i koje su potekle iz aktivnosti udruženja građana. Mi kao lokalna samouprava to prepoznajemo i u skladu sa našim mogućnostima iz godine u godinu imamo trend da povećavamo finansiranje nevladinog sektora. Prošle godine budžet za finansiranje nevladinog sektora je bio 3,5 miliona, a ove godine je četiri miliona dinara. Udruženja građana su izuzetno bitni činioci naših lokalnih aktivnosti i našeg društvenog života, to je jedan sektor koji okuplja ljude kako bi bili aktivni u našoj lokalnoj zajednici“, izjavio je Markov.

Sava Lazin, predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo kaže da su sredstva koja su dobili na konkursu namenjena za unapređenje turističke ponude za osobe sa invaliditetom.

„Ova sredstva, prevashodno smo namenili turističkom angažovanju Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo. U planu nam je da doradimo nabavku jednog katamarana gde bi Opština Opovo dobila na turističkoj popularnosti osoba sa invaliditetom. Pošto smo članovi saveza paraplegičara i Vojvodine i Srbije tako da ima zainteresovanih udruženja, pojedinaca i grupacija iz cele Srbije i verujem da je to jedan novi početak kako za Udruženje paraplegičara, tako i za Opštinu Opovo“, poručio je Lazin.  

Ukupna vrednost projekata koje je lokalna samouprava u ovj fazi opredelila za udruženja iznosi tri miliona dinara, a drugi konkurs u kojem će na raspolaganju civilnom sektoru biti još milion dinara sprovešće se polovinom ove godine.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije