Eko kadar Opovo: Markov i Nikolić Ralić pozvali fotografe da učestvuju na foto konkursu (video)

Eko kadar Opovo: Markov i Nikolić Ralić pozvali fotografe da učestvuju na foto konkursu (video)

Markov i Nikolić Ralić pozvali fotografe da učestvuju na foto konkursu

OPOVO, 1. jul 2021 – Uvek aktuelno pitanje ekologije i zaštite životne sredine centralna je tema foto konkursa „Eko kadar Opovo“, koji je pod pokroviteljstvom lokalne samouprave objavila Opštinska narodna biblioteka Opovo.

Dijapazon tema je širok od predstavljanja prirodnih vrednosti naše opštine do pozitivnih i negativnih ekoloških primera. Na konkursu mogu učestvovati svi građani Opštine Opovo, a za tri najbolja rada predviđene su vredne novčane nagrade od 40, 30 i 20 hiljada dinara.

„Dragi sugrađani, pozivam vas da se priključite našem konkursu „Eko kadar Opovo“, koji ima za cilj promociju prirodnih vrednosti Opštine Opovo, ekologije i uopšte značaja zaštite životne sredine. Konkurs je otvoren od 1. do 26. jula, a sve dodatne informacije možete pogledati na našem sajtu. Želeli bi smo da se što više vas prijavi, da učestvujete i pokažete nam na koji način vidite našu lokalnu sredinu i da nam date zanimljive „odgovore“ kako je i zaštititi“, poručila je direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić.

Predsednik opštine Miloš Markov, takođe je pozvao građane naše opštine da učestvuju na konkursu i najavio zanimljivu izložbu po okončanju konkursa.

Lokalna samouprava kao pokrovitelj ove akcije koju organizuje Opštinska narodna biblioteka Opovo poziva naše sugrađane da se uključe u ovaj konkurs i da pokušaju da nam predstave kako oni vide ekologiju na teritoriji Opštine Opovo. Ono što je inovativno je da ćemo nakon završetka konkursa, po prvi put organizovati izložbu na otvorenom, u parku u Opovu, 12. avgusta povodom Međunarodnog dana mladih“, izjavio je Markov.

Tehničke detalje i informacije možete videti na sajtu Opštinske narodne biblioteke Opovo https://onbopovo.org.rs/konkurs-eko-kadar-opovo/

Predškolska ustanova „Bambi“ Opovo: Potpisan ugovor za projekat „Unapređenje energetske efikasnosti“ (video)

Predškolska ustanova „Bambi“ Opovo: Potpisan ugovor za projekat „Unapređenje energetske efikasnosti“ (video)

Potpisan ugovor za projekat „Unapređenje energetske efikasnosti“

BEOGRAD-OPOVO, 30. jun/ 1. jul 2021 – Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović uručila je ugovore o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za 139 projekata od javnog interesa.

Ministarstvo pravde je ove godine sprovelo šesti javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, na kome je za projekte iz oblasti zdravstva, kulture, prosvete i socijalne zaštite raspodeljeno ukupno 500.000.000 dinara.

Za realizaciju projekta „Unapređenje energetske efikasnosti“, Predškolska ustanova „Bambi“ Opovo dobila je sredstva u iznosu od 477.000 dinara, a ugovor je potisala direktorka ustanove Gordana Rajšić.

„Danas je Predškolska ustanova „Bambi“ potpisala ugovor sa Ministarstvom pravde za sredstva po raspisanom konkursu, koja su namenjena za zamenu stolarije na objektu u Opovu. Na taj način zamenićemo kompletnu stolariju što je od velikog značaja za ustanovu i boravak dece. Zahvaljujem se svim kolegama koji su radili na projektu i u budućnosti očekujemo još mnogo lepih projekata“, izjavila je Rajšić.

Dodeli sredstava prisustvovali su ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, državni sekretar Ministarstva zdravlja Ferenc Vicko i državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ivica Radović.

Matične knjige venčanih: Četiri venčanja u junu

Matične knjige venčanih: Četiri venčanja u junu

Četiri venčanja u junu

OPOVO, 1. jul 2021 – Tokom maja u Opštini Opovo održana su četiri venčanja, tri u Opovu i jedno u Barandi.

OPOVO: Vladan Legetić i Vanja Vidović; Nebojša Gašić i Gordana Šulc; Marko Milić i Bojana Petrović; BARANDA: Nikola Veselinov i Slavica Milić.

Opština Opovo: Raspisani izbori za savete mesnih zajednica

Opština Opovo: Raspisani izbori za savete mesnih zajednica

Raspisani izbori za savete mesnih zajednica

  1. Jul 2021
    Na osnovu člana 118. Statuta opštine Opovo („Opštinski službeni glasnik opštine Opovo“ br. 2/19) i člana 17. i 18. Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Opovo („Opštinski službeni glasnik opštine Opovo“ br. 6/19), dana 30.06.2021. godine, predsednik Skupštine opštine Opovo donosi ODLUKU O RASPISIVANjU IZBORA ZA SAVETE MESNIH ZAJEDNICA NA TERITORIJI OPŠTINE OPOVO I Raspisuju se izbori za članove Savete mesnih zajednica na teritoriji opštine Opovo za 01.08.2021. godine, u vremenu od 07,00 do 20,00 časova. II Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku 02.07.2021. godine.
    Sve neophodne informacije i dokumentaciju možete preuzeti na zvaničnom sajtu opštine: OVDE
Opštinska uprava Opovo: Javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko –arhitektonske razrade lokacije

Opštinska uprava Opovo: Javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko –arhitektonske razrade lokacije

Javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko –arhitektonske razrade lokacije

Opovo,   01.07.2021.
Na osnovu  člana 63.stav 2. Zakona o planiranju i izgradnji (“Službeni glasnik Republike Srbije” br.72/09, 81/09-ispravka, 64/10-odluka US, 24/11, 121/12, 42/13- odluka US , 50/13- odluka US, 98/13- odluka US,132/14 , 145/14 83/18, 31/19 , 37/19-dr.zakon, 9/2020 i 52/2021), Opštinska uprava opštine Opovo, Odeljenje za imovinsko pravne, stambeno-komunalne poslove,urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine

OGLAŠAVA JAVNI POZIV ZA PREZENTACIJU URBANISTIČKOG PROJEKTA ZA POTREBE URBANISTIČKO ARHITEKTONSKE RAZRADE LOKACIJE

Javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko –arhitektonske razrade lokacije za dogradnju postojećeg kompleksa –stanica za snabdevanje gorivom motornih vozila izgradnjom OBJEKTA SAMOUSLUŽNE AUTOPERIONICE     na katastarskoj parceli br. 5602 KO OPOVO u Opovu

1. Javna prezentacija Urbanističkog projekat za potrebe urbanističko –arhitektonske razrade lokacije za dogradnju postojećeg kompleksa –stanica za snabdevanje gorivom motornih vozila izgradnjom OBJEKTA SAMOUSLUŽNE AUTOPERIONICE na katastarskoj parceli br. 5602 KO OPOVO u Opovu za investitora Lekić Goran iz Opova, Ive Lole Ribara br.124

Javna prezentacija održaće se u trajanju od sedam dana u prostorijama zgrade Opštinske uprave Opovo ulica Borisa Kidriča br.10 u periodu od 08.07.2021.godine do 14.07.2021.godine.

2.Obrađivač predmetnog Urbanističkog projekta, broj teh. dokum. 11.12 od juna 2021.godine je“PANURBIS“  DOO za prostorno planiranje iz Pančeva , Maksima Gorkog br.2, odgovorno lice i odgovorni urbanista je Alla Filipović, dipl.inž.arh.-licenca br.200 0381 03

3.Informacije i sva obaveštenja o javnoj prezentaciji možete dobiti na uvid u prostorijama Opštinske uprave Opovo, Odeljenje za imovinsko pravne, stambeno-komunalne poslove,urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine i na telefon 013/681 212 ili 681 666.

4.Urbanistički projekat biće dostupan na uvid zaiteresovanoj javnosti u digitalnom obliku ,u toku trajanja javne prezentacije , na zvaničnoj internet glasilu „Glas Opovo“ (www.glasopova.rs) i na sajtu Opštine Opovo

www.opovo.org.rs.) 

5.Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da izvrše uvid u Urbanistički projekat , kao i da u toku trajanja javne prezentacije od sedam dana  dostave svoje primedbe i sugestije u pisanoj  formi Odeljenju za  imovinsko pravne, stambeno-komunalne poslove,urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine,putem pisarnice  Opštinske uprave opštine Opovo, ul.Borisa Kidriča br.10, poštanski broj 26 204 Opovo, najkasnije do poslednjeg dana trajanja javne prezentacije zaključno sa 14.07.2021.godine.

Urbanistički projekat