Fotografska sekcija ULUPUDS-a: Otvorena izložba „Najbolje od nas“ (video)

Fotografska sekcija ULUPUDS-a: Otvorena izložba „Najbolje od nas“ (video)

Otvorena izložba „Najbolje od nas“

OPOVO, 6. jul 2021 – Od 6. do 30. jula u galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba eminentnih autora fotografske sekcije Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije.

Postavka pod nazivom „Najbolje od nas“ uključuje preko 50 autora od kojih se svaki predstavio sa po dve fotografije.

Katarina Nikolić Ralić i Mario Leone Bralić

Među izlagačima nalaze i neka od najznačajnijih aktuelnih imena srpske fotografije kao što su Dragoljub Zamurović, Imre Sabo ili Goranka Matić, ali i fotografi srednje i mlađe generacije među kojima se na ovoj izložbi svakako izdvajaju izuzetni aktovi Saše Preradovića, inače saradnika Nacionalne geografije i ništa manje kvalitetnog wildlife fotografa.

Direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić je na otvaranju izložbe još jednom uputila poziv svim fotografima naše opštine, bilo da su profesionalci ili se fotografijom bave amaterski, da učestvuju na konkursu „Eko kadar Opovo“ i pošalju svoje radove.

PROČITAJTE JOŠ:Autor postavke, predsednik fotografske sekcije ULUPUDS-a i sam jedan od izlagača Mario Leone Bralić opovačkoj publici je od ranije poznat po samostalnoj izložbi i seriji predavanja o svojim putovanjima po Africi i Amazoniji.

Izložba “Najbolje od nas”

„Ovo je godišnja izložba fotografske sekcije ULUPUDS-a, 52 autora su prijavljena, a po dve fotografije smo izabrali zbog izložbenog prostora. To je inače tradicionalna izložba profesionalnih fotografa preko ULUPUDS-a, a ja pošto sam predsednik ove godine otvaram izložbe. Ove godine je bila open tema, ali bez fotografija na temu pandemije. Mi kao profesionalci radimo u timovima, sa dizajnerima, za marketing, za novine, a ovo je nešto što mi radimo za svoju dušu, a da ne bi bili depresivni poručio sam kolegama da ne rade „koronu“, da rade nešto veselije, tako da u postavci su fotografije od aktova, portreta, pejsaža…“, izjavio je Bralić.

U svakom slučaju, ovo je izložba koju ne smete propustiti. Galerija je otvorena svakog radnog dana do 15:30 časova, pa ako vas put nanese blizu galerije, pogledajte i uživajte.

Aktiv žena Opovo: Opovčanke na karnevalu u Pančevu

Aktiv žena Opovo: Opovčanke na karnevalu u Pančevu

Opovčanke na karnevalu u Pančevu

OPOVO, 7. jul 2021 – U Pančevu je održan 19. karneval, međunarodna manifestacija koja okuplja veliki broj posetilaca. Peti put na karnevalu je izlagao i Aktiv žena Opovo.

Red muzike, red plesa, šarenilo kostima, maski, perja, uvek „začine“ ovaj lep događaj, devetnaesti po redu. Dvadeset dve ekipe plesača iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, plesna grupa Ambasade Malezije, prodefilovalo je centrom” Big”-a, čiji je parking bio premali da primi sve posetioce. Na sceni su se smenjivali plesači do 21h, kada je Haris Džinović svojim koncertom završio ovaj vreli julski dan.

Radna akcija u Barandi: Uređenje odbojkaškog terena

Radna akcija u Barandi: Uređenje odbojkaškog terena

Uređenje odbojkaškog terena

BARANDA, 7. jul 2021 – Uz podršku Mesne zajednice Baranda, Lovačkog društva „Šnjep“, kao i donaciju stovarišta „Sunce“, na odbojkaški teren za bič volej u Barandi dopremljen je pesak, a omladina iz ovog mesta se okupila i uredila teren.

„Uz malo dobre volje volontera, institucija i preduzeća koja su spremna da pomognu, uvek možemo da uradimo pozitivne stvari za naše selo. Ovaj teren je namenjen mladima i oni su se odazvali na radnu akciju i rezultati su vidljivi“, izjavio je koordinator akcije opštinski većnik Aleksandar Veselinov, zahvalivši se svima koji su podržali akciju.

Autobuska stanica Opovo: Linija Opovo – Sutomore – Petrovac – Budva – Tivat

Autobuska stanica Opovo: Linija Opovo – Sutomore – Petrovac – Budva – Tivat

Linija Opovo – Sutomore – Petrovac – Budva – Tivat

OPOVO, 7. jul 2021 – Sa autobuske stanice u Opovu tokom leta radiće sezonski polasci za Crnu Goru. Prevoznik „Mita turs“ vozi liniju na relaciji Opovo – Sutomore – Petrovac – Budva – Tivat.

Polasci iz Opova su u 17:30 časova. ponedeljkom, sredom i petkom, a povratak iz Tivta je u 19:00 časova, utorkom, četvrtkom i subotom.

Sve informacije o rezervaciji i cenama karata možete dobiti na šalteru AS Opovo, kao i pozivom na broj telefona 013/681-318.

CENOVNIK:

Opovo – Sutomore 2.500 dinara, povratna karta 4.800 dinara

Opovo – Petrovac 2.500 dinara, povratna karta 4.800 dinara

Opovo – Budva 2.500 dinara, povratna karta 4.800 dinara

Opovo – Tivat 3.000 dinara, povratna karta 5.500 dinara