Mesna zajednica Baranda: Centralna zona za primer u opštini

Mesna zajednica Baranda: Centralna zona za primer u opštini

Centralna zona za primer u opštini

BARANDA, 28. jul 2021 – Predsednik opštine Miloš Markov, njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i predstavnici Saveta mesne zajednice Baranda Moma Vujčin i Milovan Knežević obišli su infrastrukturne projekte koji su realizovani tokom aktuelne građevinske sezone.

To je pre svega, uređenje parkovske cvetne aleje i brendiranih obeležja u centralnoj zoni parka, zatim betonirane staze i platoi između škole, crkve i Trga Maršala Tita, renovirano dečije igralište, kao i aktuelne radove na izgradnji novog behaton platoa ispred srpske pravoslavne crkve.

„Centralna zona Barande je izuzetno uređena i to je dobro jer je Baranda jedan od naših najznačajnijih turističkih „bisera“, koji svake godine ima veliki broj posetilaca. Posebno me raduje činjenica da su zelene površine u besprekornom stanju, trotoari redovno očišćeni, i trudićemo se da ovakva praksa bude ustaljena“, izjavio je predsednik opštine Miloš Markov.

Košarka: Košarkaši i košarkašice iz Opova na pripremama

Košarka: Košarkaši i košarkašice iz Opova na pripremama

Košarkaši i košarkašice iz Opova na pripremama

OSEČINA, 28. jul 2021 – Mladi košarkaši Opova 99 i košarkašice Agros Basketa nalaze se na pripremama u Osečini.

Kako izveštavaju iz Osečine, uslovi za treninge su odlični i lepo se druže.

Treneri su zadovoljni dosadašnjim radom i još jednom se zahvaljuju svojim sponzorima lokalnoj samoupravi i firmi Agros doo Opovo.

Bezbednost u saobraćaju: Postavljeni novi usporivači brzine u Opovu

Bezbednost u saobraćaju: Postavljeni novi usporivači brzine u Opovu

Postavljeni novi usporivači brzine u Opovu

OPOVO, 28. jul 2021 – U okviru projekta lokalne samouprave iz bezbednosti saobraćaja, u Opovu je postavljeno novih sedam usporivača brzine.

Radove sprovode radnici Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo i oni su danas postavili tri usporivača brzine u ulici Stanka Tomića, tri u Žarka Zrenjanina i jedan u Šumskoj ulici.

Radove su obišli zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić i njegov zamenik Dragan Ugrinov.

„Ovaj projekat se sprovodi u konsultaciji sa građanima, tako da su lokacije izabrane upravo na njihovu inicijativu. Projekat već sutra nastavljamo u Barandi, a zatim i u Sakulama“, izjavio je Josić.

Mesna zajednica Sakule: Otvoreno novo dečije igralište u ulici Stanka Lazića (video)

Mesna zajednica Sakule: Otvoreno novo dečije igralište u ulici Stanka Lazića (video)

Otvoreno novo dečije igralište u ulici Stanka Lazića

SAKULE, 28. jul 2021 – U ulici Stanka Lazića na periferiji Sakula otvoreno je još jedno dečije igralište. Projekat je pokrenut na inicijativu i u konsultaciji sa građanima ovog kraja Sakula, a realizacija je finansirana iz budžetskih sredstava lokalne samouprave.

Na otvaranju su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić, kao i predstavnici Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin i Vesna Stanojev.

Predsednik opštine je istakao značaj decentralizacije u okviru naseljenih mesta, tako da je ovo igralište rezultat lokalnih potreba.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u Sakulama, u ulici Stanka Lazića gde smo otvorili novo dečije igralište. To je deo naše kampanje za decentralizaciju sadržaja za decu jer je pre to samo bilo u centralnim delovima po naseljenim mestima. Sada analiziramo prilike lokala, prilagođavamo se, i gradimo na lokalitetima gde za to postoje stvarne potrebe. Meni je veliko zadovoljstvo što ovde imamo 42 dece, kako meštani kažu, iako ništa drugo, njima smo ulepšali i skratili put do igre. Na nivou lokalne samouprave ne gledamo samo potrebe naseljenih mesta nego gledamo potrebe i u okviru naseljenih mesta, kao što je to bila dobro prepoznata potreba ovde i što smo napravili igralište gde za to postoji potreba“, izjavio je Markov.

Kandidat na izborima za Savet mesne zajednice Sakule Goran Stanojev, zahvalio se lokalnoj samoupravi na realizaciji projekta.

„Pre svega želeo bih da se zahvalim lokalnoj samoupravi na još jednom igralištu u nizu koje su sagradili za potrebe dece u ovom kraju. Takođe i za donaciju opreme koje su ove godine doneli, kao i prethodnih godina u vidu lopti i mreža i nadam se da će se ova inicijativa nastaviti“, rekao je Stanojev.

Igralište je otvoreno, a deca su pohrlila na igru i zabavu.

Autobuska stanica Opovo: Prodaja mesečnih karti za Lastu i Gsp

Autobuska stanica Opovo: Prodaja mesečnih karti za Lastu i Gsp

Prodaja mesečnih karti za Lastu i Gsp

Opovo, 28. jul 2021
Na autobuskoj stanici u Opovu vršiće se prodaja mesečnih markica za „Lastu“ u periodu od 29. jula do 4. avgusta u terminima od 8:30 do 17:30 osim 31. jula kada će se markice prodavati do 12:30h. Prodaja mesečnih GSP markica za avgust 2021. će se vršiti 29. i 30. jula kao i 2. i 3. avgusta od 11:00 do 16:30 časova