Infrastrukturni radovi u Sakulama: Nova behaton staza i nasipanje odbojkaškog terena

Infrastrukturni radovi u Sakulama: Nova behaton staza i nasipanje odbojkaškog terena

Nova behaton staza i nasipanje odbojkaškog terena

SAKULE, 14. jul 2021 – U sakulskom parku završeni su radovi na izgradnji još jedne behaton staze, tako da je ovaj prostor dobio i na funkcionalnosti i na estetici.

Projekat izgradnje behaton staza na teritoriji Opštine Opovo finansira se sredstvima iz opštinskog budžeta, a završetak radova i novu behaton stazu koja se prostire od zdravstvene ambulante do pravoslavne crkve, obišao je predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i predstavnici Saveta mesne zajednice Sakule, predsednik Milorad Ješin i Vesna Stanojev.

„Uređenje parkovskih površina ima višestruki značaj za našu sredinu, jer pored uređenog prostora za odmor i rekreaciju naših sugrađana, ima i pozitivnu turističku konotaciju. Dobrim planiranjem i realizacijom mini projekata uspeli smo da parkove u sva četiri opštinska mesta značajno infrastrukturno uredimo i unapredimo“, poručio je Markov.

Pored behaton staze Markov je sa svojim saradnicima obišao i odbojkaški teren između mini piča i crkve, gde se trenutno nasipa i ravna pesak.

„Sport, rekreacija i druženje su bitan segment u životu mladih, zbog čega posebno vodimo računa o sportskoj infrastrukturi, tako da smo u Sakulama realizovali projekte terena za mali fudbal, mini pič terena, kao i ovog terena za odbojku na pesku“, rekla je zamenica predsednika opštine Simin Damjanov. 

Policijska stanica Opovo: Novo radno vreme šalter sale

Policijska stanica Opovo: Novo radno vreme šalter sale

Novo radno vreme šalter sale

Opovo, 14. Jul 2021
Obaveštavaju se građani SO Opovo da će šalter sala Upravnih poslova Policijske stanice u Opovu od 15.07.2021. godine, pa sve dok za to postoji potreba, organizovati rad tako da će se zahtevi za lične karte i pasoše, kao i uručivanje istih, vrišiti svakog radnog dana u vremenskom periodu od 07:30h do 20:00h, kao i subotom od 07:30h do 15:30h. Poslovi registracije vozila, vozačkih dozvola, oružja, državljanstva i dr. obavljaće se kao i do sada, radnim danima od 07:30h do 15:00h. Pauza je u vremenskom periodu od 09:30h do 10:00h, kao i od 15:00 do 15:30h. Takođe se mole građani da uplatnice koje su im potrebne za podnošenje zahteva u PS Opovo, generišu putem internet aplikacije E-plati, kako bi se smanjile nepotrebne gužve i redovi i izbeglo duplo čekanje.

Ex Yu Rock Fest: Rundek u Starčevu

Ex Yu Rock Fest: Rundek u Starčevu

Rundek u Starčevu

Starčevo/Pančevo, 14. jul 2021
Izvor: 013 Info
“Ex Yu Rock Fest” odžaće se u četvrtak 29. i u subotu 31. jula na Trgu neolita u Starčevu.
Biće ovo trinaesti put da se u ovom naseljenom mestu održava praznik rokenrola, a organizator je najavio nastupe Shangri-La, Rezervnog plana, EKV tribjut benda “Deca iz vode” i Darka Rundeka.

U četvrtak, 29. jula, na Trgu neolita nastupiće

-21:30 Shangri-La (Pančevo)
-22:00 Rezervni plan (Pančevo).

U subotu, 31. jula nastupiće
-21:30 EKV tribute band Deca iz vode (Beograd)
-22:30 Darko Rundek i Ekipa (ex Haustor, Zagreb)

Ulaz na sve koncerte je besplatan.