Škola fudbala Spartanac: Izveštaj sa priprema u Sokobanji

Škola fudbala Spartanac: Izveštaj sa priprema u Sokobanji

Izveštaj sa pripremama u Sokobanji

SOKO BANJA, 11. jul 2021 – Spartanci su stigli u letnji kamp u Sokobanji i vredno treniraju. Putovanje je proteklo u najboljem redu, a kako kažu treneri, uslovi su odlični.

Spartanci treniraju na veštačkim i prirodnim terenima, koriste bazene akva parka „Podine“ i termalne bazene Soko terme.
„Obilazimo atraktivna mesta i znamenitosti Sokobanje, deca su dobro, a naredne nedelje planiramo prijateljsku utakmicu“, poručio je trener Saša Komarov.

Udruženje penzionera Baranda: Obilazak manastira na Fruškoj gori

Udruženje penzionera Baranda: Obilazak manastira na Fruškoj gori

Obilazak manastira na Fruškoj gori

BARANDA, 11. Jul 2021 – Četvrta ekskurzija koju organizuje Opštinsko udruženje penzionera Opovo na osnovu konkursa lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje projekata udruženja Opštine Opovo. Jednodnevni izlet na Frušku goru organizovan je za penzionere iz Barande, koji će obići manastire Krušedol, Jazak, Vrdnik, Hopovo, Malu i Veliku Remetu.

Lokalna samouprava je obezbedila osveženje i užinu tokom puta, a penzionere su ispratili zamenica predsednik opštine Anka Simin Damjanov i predsednik Opštinskog udruženja penzionera Opovo Žika Nestorović, koji su učesnicima ekskurzije poželeli srećan put i lep provod.

Streljaštvo automatski trap: Sakuljani drugi na 3. kupu

Streljaštvo automatski trap: Sakuljani drugi na 3. kupu

Sakuljani drugi na 3. kupu

SAKULE, 11. jul 2021 – Streljački klub „Stevan Doronjski“ bio je 10. jula na strelištu u Kikindi domaćin 3. kupa lige u automatskom trapu.

Sakuljani u sastavu Cveta Ostojin (broj golubova 45/50), Blagoje Mirkov (41/50) i Mića Žegarac (34/50) osvojili su drugo mesto.

U ligi veterana Cveta Ostojin je osvojio prvo mesto, dok je Blagoje Mirkov trujumfovao u super ligi veterana.

Nagarade je uručio predsednik SSLM Dragan Jevtić.  

Koronavirus: Inspekcija od ponedeljka pojačava kontrolu poštovanja mera

Koronavirus: Inspekcija od ponedeljka pojačava kontrolu poštovanja mera

Inspekcija od ponedeljka pojačava kontrolu poštovanja mera

BEOGRAD, 11. jula (Tanjug) – Epidemijska situacija je pod kontrolom, jer je broj zaraženih u odnosu na broj testiranih i dalje oko jedan posto, ali se mnogi ponašaju kao da korone nema i ne poštuju preventivne mere, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.
Stamenković je rekao da su inspekcijske službe na terenu svih ovih dana, ali i najavio da će od sutra biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije.
“Novi talas je blizu ili je možda već tu, a tu je i delta soj, koji se mnogo brže širi. Još smo daleko od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi”, kazao je Stamenković za RTS.
Prema njegovim rečima, nadzor je prilagođen svim obavezama nakon ublažavanja mera.
“Protivepidemijske mere su prioritet. Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja – 50 posto manje prekršajnih naloga je izreceno. U toku juna je bilo 11 zabrana”, rekao je Stamenković.
Prema njegovim recima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.
“Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od sutra Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida-19”, kazao je Stamenković.