Nacionalna služba za zapošljavanje: Redovna i privremena novčana naknada

Nacionalna služba za zapošljavanje: Redovna i privremena novčana naknada

Redovna i privremena novčana naknada

Beograd, 20.jul 2021. godine

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za jun 2021. godine, u sredu21.jula 2021. godine, a da će privremenu novčanu naknadu za jun 2021. licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, isplatiti u četvrtak 22. jula 2021. godine.

                                                                                                Kabinet direktora NSZ

                                                                                                Odnosi s javnošću

Akcija saobraćajne policije: Pojačana kontrola teretnih vozila i autobusa

Akcija saobraćajne policije: Pojačana kontrola teretnih vozila i autobusa

Pojačana kontrola teretnih vozila i autobusa

Beograd/Srbija ¸ 20. Jul 2021
Saobraćajna policija će od danas, 19. jula do subote, 25. jula pojačano kontrolisati saobraćaj, a kontrola je usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.

Ova akcija sprovešće se u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija će pojačano kontrolisati teretna vozila, kao i autobuse kojima se prevoze putnici u unutrašnjem i međunarodnom prevozu.

Tokom sprovođenja akcije, vršiće se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza”, navodi MUP.

MUP poziva građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku ispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 064/892-2121.

Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača, saopšteno je iz MUP.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje: Školski E-kalendar 2021/2022

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje: Školski E-kalendar 2021/2022

Školski E-kalendar 2021/2022

NOVI SAD, 19. jul 2021 – Školski E-kalendar za školsku 2021/2022. godinu dostupan je od danas na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Tako će prosvetnim radnicima, roditeljima i đacima osnovnih i srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine biti lakše da pregledaju i prate radne obaveze tokom školske godine.

U okviru ovog kalendara, korisnici imaju mogućnost da izaberu prikaz radnih i neradnih dana, državnih i verskih praznika, početka i kraja polugodišta i školske godine, datuma probnog i završnog ispita, kao i raspored radnih subota za tekuću školsku godinu.

E-kalendari su dostupni na sledećim linkovima:

Osnovna škola:  http://www.puma.vojvodina.gov.rs/kalendar_godina.php?id=1&lang=1

Srednja škola: http://www.puma.vojvodina.gov.rs/kalendar_godina.php?id=2&lang=1

Vremenske prilike: Još danas nestabilno vreme sa pljuskovima i vetrom

Vremenske prilike: Još danas nestabilno vreme sa pljuskovima i vetrom

Još danas nestabilno vreme sa pljuskovima i vetrom

BEOGRAD, 20. jula (Tanjug) – U Srbiji će se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, kao i lokalnom pojavom nepogoda uz pojačan vetar zadržati još danas, kažu u RHMZ za Tanjug.
Meteorolog Goran Mihajlović kaže da se stabilizacija vremena očekuje od sutra, a da će samo na istoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima biti mogućnosti za ređu pojavu pljuskova.
Mihajlović navodi da u narednim danima neće biti vrućina.
“Od četvrtka pretežno sunčano, a do kraja sedmice maksimalna temperatura oko 30 C. Porast temperature očekujemo početkom sledeće sedmice”, rekao je Mihajlović za Tanjug.
Kako je rekao, za sada nema naznaka da će do kraja meseca biti nestabilnih perioda sa obilnim padavinama.