Mesna zajednica Baranda: Nastavak radova na uređenju parka i centralne zone naselja

Mesna zajednica Baranda: Nastavak radova na uređenju parka i centralne zone naselja

Nastavak radova na uređenju parka i centralne zone naselja

BARANDA, 3. jul 2021 – U organizaciji Mesne zajednice Baranda, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, nastavljeni su radovi na uređenju parka i centralne zone Barande.

Uređuju se zelene površine i brendiranje mesta. Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević.

Kulturno leto 2021: Najava bazara „Banatski slatki dan“

Kulturno leto 2021: Najava bazara „Banatski slatki dan“

Najava bazara „Banatski slatki dan“

OPOVO, 3. jul 2021 – Opštinska narodna biblioteka Opovo u okviru manifestacije Kulturno leto 2021, u saradnji sa udruženjem Aktiv žena Opovo, organizuje 24.7.2021. godine prodajni bazar Banatski slatki dan.

Tema manifestacije je promocija slatkih tradicionalnih banatskih poslastica i banataskih običaja.

Ovaj događaj ima za cilj razvoj kulturnog turizma u opštini Opovo kroz predstaljanje banataskih običaja, kulinarskih specijaliteta, folklora i banatske kulure uopšte. Bazar će se održati na platou ispred Galerije Jovan Popović, a pored prodajne izložbe biće organizovan i kulturni program u kojem će učestvovati: KUD Čigra Opovo, KUD Sveti Nikola Sakule, dok će za muzički deo biti zaduženi Opovački tamburaši.

Pravo učešća imaju fizička i privatna lica, kao i udruženja građana. Izlagačima je obezbeđen sto za izlaganje i osveženje. Svi učesnici, odnosno, nosioci prijave, moraju da imaju sanitarnu knjižicu ili potvrdu i u obavezi su da poštuju sve propisane protivepidemijske mere, a koje se odnose na nošenje maski, dezinfekciona sredstva i propisano rastojanje.

Rok za prijave: najkasnije do 20.7.2021. godine.

Više informacija na tel: 066/9517794 ili putem mejla kulturnicentaropovo@gmail.com