eGrađanin – informacije i promotivni materijali

eGrađanin – informacije i promotivni materijali

NALED je u proteklom periodu, u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu, a uz finansijsku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) uspešno sproveo projekat Supporting Enhancement of eDelivery of Acts and Requests Between Businesses / Citizens and Government in Serbia.

Kao jedan od rezultata projekta otvoreno je preko 140 šaltera za registrovanje građana na Portalu eUprava u opštinama i gradovima širom Srbije.

U okviru projekta izrađeni su i promotivni materijali koje Vam šaljemo u nastavku.

  1. Info-list Kako postati eGrađanin – objašnjava proces registracije i prijave na Portal eUprava;
  2. Info-list eUsluge za građane – izlistava dostupne elektronske usluge za građane;
  3. Info-list eUsluge za privredu – izlistava dostupne elektronske usluge za privredu;
  4. Vodič za eID za pružaoce usluga;
  5. Vodič za eDostavu za pružaoce usluga i
  6. Promotivni i edukativni video eGrađanin koji možete preuzeti na linku: https://we.tl/t-eAZ43k3Dsb

Kompletan materijal i brošure pogledajte OVDE

Opštinska uprava Opovo: Procena uticaja na životnu sredinu za  Projekat izgradnje poljoprivrednog gazdinstva

Opštinska uprava Opovo: Procena uticaja na životnu sredinu za Projekat izgradnje poljoprivrednog gazdinstva

Procena uticaja na životnu sredinu za  Projekat izgradnje poljoprivrednog gazdinstva

OPOVO, 21. jul 2021 – U skladu sa članom 10. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“ br. 135/04 i 36/09) OPŠTINA OPOVO, OPŠTINSKA UPRAVA, Odeljenje za imovinsko pravne, stambeno komunalne poslove, urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine OBAVEŠTAVA JAVNOST:

Da je u postupku rešavanja zahteva za odlučivanje o proceni uticaja na životnu sredinu za  Projekat izgradnje poljoprivrednog gazdinstva  na katastarskim parcelama  br. 2108 i 2109  K.O. Sakule teritorija opštine Opovo, nosioca projekta Prvulj Vojkana iz Sakula, ulica Vuka Karadžića br.6, donelo rešenje da nije potrebna procena uticaja na životnu sredinu.

Protiv ovog rešenja može se izjaviti žalba Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine, Bulevar Mihajla Pupina 16 – Novi Sad u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja, a preko ovog organa.

Fudbal prelazni rok: Nova pojačanja za sakulski Borac

Fudbal prelazni rok: Nova pojačanja za sakulski Borac

Nova pojačanja za sakulski Borac

SAKULE, 21. jul 2021 – Kako izveštava „Vojvođanski fudbal“ tokom još uvek aktuelnog prelaznog fudbalskog roka, sakulski Borac je pojačan za devet fudbalera. U Borac su ovog leta došli Darko Terzić (Foresta Suceava), Andre Jakovašić (Dinamo 1945), Nemanja Ahčin (Dinamo 1945), Nikola Maksimović (Radnički, Obrenovac), Veljko Petrović (Lokomotiva, Beograd), Jovan Markov (Mladost, Omoljica), Nikola Jakovljević (Mladost, Omoljica), Jovan Vesić  (OFK Žarkovo), kao i Sakuljan Nemanja Nedić, koji je došao iz jabučke Jugoslavije, i biće prvi Sakuljan u ekipi posle dužeg vremena. Iz kluba su za sada otišli Micić, Radović, Ninković, Živkov (Mačva, Šabac), Petrović i Marković

ED Zrenjanin najava radova: U četvrtak delovi Sakula bez struje

ED Zrenjanin najava radova: U četvrtak delovi Sakula bez struje

U četvrtak delovi Sakula bez struje

SAKULE, 21. jul 2021 – Zbog planiranih radova na elektro mreži koje izvodi Elektrodistribucija Zrenjanin, u četvrtak, 22. jula u vremenskom intervalu od 10:30 do 13:30 časova, u Sakulama će bez struje biti ulice Partizanska i Svetozara Miletića (od Proleterske do kraja, kao i cele Milutina Markova, Vuka Karadžića, Borisa Kidriča, Zelena, Stanka Lazića i Proleterska.

U slučaju loših vremenskih uslova, radovi se odlažu.