Uređenje opovačke plaže: Nasipanje šljunka i košenje divlje vegetacije, postavljanje kontejnera

Uređenje opovačke plaže: Nasipanje šljunka i košenje divlje vegetacije, postavljanje kontejnera

Nasipanje šljunka i košenje divlje vegetacije, postavljanje kontejnera

OPOVO, 30. jun 2021 – Protiv visokih temperatura koje dominiraju kod nas, ali i u većem delu sveta, najbolje rashlađivanje je na kupalištima.
Na inicijativu građana i Inspekcije za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo, uz koordinaciju predsednika opštine Miloša Markova, danas je započelo uređenje glavne plaže u Opovu.

JP „Mladost“ je rasplanirao 10 kubika šodera na obalu i prilaz u Tamiš, pokošeno je rastinje, a u toku sutrašnjeg dana plaža će biti proširena  sa još 5 kubika šodera. Brantner otpadna privreda postaviće kontejner za odlaganje otpada.
Glavna plaža je omiljeno i posećeno kupalište u letnjoj sezoni. Njenim uređem sigurno će mnogi kupači pronaći mesto za osveženje.                                                      

Exit festival 2021: Opovčan Igor Lazić nastupa na prestižnom muzičkom festivalu

Exit festival 2021: Opovčan Igor Lazić nastupa na prestižnom muzičkom festivalu

Opovčan Igor Lazić nastupa na prestižnom muzičkom festivalu

OPOVO, 30. jun 2021 – Na jednom od najvećih i najprestižnijih svetskih muzičkih festivala „Exit“ koji se održava na petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, nastupiće beogradska heavy metal grupa Bombarder čiji je gitarista naš sugrađanin Igor Lazić.

Bombarder nastupa 9. jula na Eksploziv stejdžu.

„Posle dugih, gotovo beskonačnih godinu i po dana, došlo je vreme za neke lepše stvari kod svih pa tako (valjda) i kod mene. Elem, između ostalog, sa ponosom vas obaveštavam da ću sa svojim bendom @bombarder_speed nastupiti na ovogodišnjem @exitfestival, što će ujedno biti i moj debitantski festivalski nastup! Dolazimo da napravimo dobro zezanje i održimo plamen andergraunda u životu. Ko je u prilici/prolazu, neka svrati 9. jula na Eksploziv stejdž… „ napisao je na svom instagram nalogu Igor Lazić

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Radno vreme biblioteke i ogranaka tokom leta

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Radno vreme biblioteke i ogranaka tokom leta

Radno vreme biblioteke i ogranaka tokom leta

OPOVO, 30. jun 2021 – Obaveštavamo korisnike da će Opštinska narodna biblioteka Opovo zbog godišnjih odmora raditi po izmenjenom radnom vremenu i to:

Ogranci u Barandi i Sefkerinu neće raditi od 5. jula do 30. jula.

Ogranak u Sakulama neće raditi od 2. avgusta do 1. septembra.

Biblioteka u Opovu radiće po dosadašnjem radnom vremenu, radnim danima od 7 do 15 časova.

Korisnici drugih mesnih ogranaka mogu da pozajmljuju knjige u Opovu u vreme trajanja godišnjih odmora.

Za sve dodatne informacije možete nam pisati na mejl biblioteka@onbopovo.org.rs  ili pozvati telefonom na 682-174.

Hvala na razumevanju.

Udruženje penzionera Sakule: Obilazak Ljubovije i okoline

Udruženje penzionera Sakule: Obilazak Ljubovije i okoline

Obilazak Ljubovije i okoline

Sakule, 30. jun 2021 – Treća u nizu ekskurzija koju organizuje Opštinsko udruženje penzionera Opovo na osnovu konkursa lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje projekata udruženja Opštine Opovo. Ovog puta na jednodnevni izlet u Ljuboviju otišlo je 25 penzionera iz Sakula.

Lokalna samouprava je obezbedila osveženje i užinu tokom puta, a penzionere su ispratili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i predsednik opštinskog udruženja penzionera Opovo Žika Nestorović, koji su učesnicima ekskurzije poželeli srećan put i lep provod.