Nacionalna služba za zapošljavan: Uključite se u besplatne informatičke obuke

Nacionalna služba za zapošljavan: Uključite se u besplatne informatičke obuke

Uključite se u besplatne informatičke obuke

Beograd, 19. jul 2021
Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner, organizovaće kompanija ,,Semos education“ kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije Microsoft (GSI).

Navedene obuke će biti realizovane onlajn, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org.

Rok za prijavljivanje nezaposlenih lica je 18. avgust, dok je početak programa planiran za 1. septembar 2021. godine.

Vremenske prilike: Upozorenja RHMZ na obilne padavine i bujične vodotokove

Vremenske prilike: Upozorenja RHMZ na obilne padavine i bujične vodotokove

Upozorenja RHMZ na obilne padavine i bujične vodotokove

BEOGRAD, 19. jula (Tanjug) – Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na vremenske nepogode sa velikom količinom padavina, koje važi do sutra.
U upozorenju objavljenom na sajtu RHMZ se navodi da se do utorka zadržava nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.
Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, jakim vetrom i velikom količinom padavina.
Objavljeno je i hidrološko upozorenje u kojem se kaže da su na pojedinim rekama danas i sutra mogući kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima.
To se odnosi na manje bujične vodotoke na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama.

Fudbal: Sakuljanima prijaju letnje pripreme

Fudbal: Sakuljanima prijaju letnje pripreme

Sakuljanima prijaju letnje pripreme

SAKULE, 19. jul 2021 – Fudbaleri sakulskog Borca su uveliko na pripremama za predstojeću sezonu. Već u prvoj pripremnoj utakmici, koju su odigrali 14. jula protiv Banata iz Čente, pokazali su izuzetnu efikasnost i trijumfovali rezultatom 7:0.

Odličan rezultat su ostvarili i u subotu, 17. jula, kada su na gostovanju u Beogradu savladali omladince Crvene Zvezde 4:2.

Nova pripremna utakmica fudbalere Borca očekuje u sredu, 21. jula u Sakulama (17:30h), a rival će biti Radnički iz Novog Beograda.

Fudbal: Baranđani startovali sa pripremama

Fudbal: Baranđani startovali sa pripremama

Baranđani startovali sa pripremama

BARANDA, 18. jul 2021 – Kako prenosi Facebook strana FK Radnički, Baranđani su danas startovali sa pripremama za novu fudbalsku sezonu.

Novi trener Barnko Stankov okupio je trenutno sve raspoložive igrače.

Radnički je ispao iz Prve južnobanatske lige i ove sezone takmičiće se u Drugoj južnobanatskoj ligi Zapad.

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe

OPOVO, 19. jul 2021 – U drugoj julskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila dva paketa za jednu devojčicu i jednog dečaka. Obe prinove su junske i iz Sefkerina.

Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i odbornik Predrag Ginculj.

JUN: Filip Radenković (Sefkerin), Leonora Stanojević (Sefkerin).