Od jutros 41 potvrđen Covid-19: VANREDNO STANJE JEDNA OD MOGUĆIH OPCIJA

Od jutros 41 potvrđen Covid-19: VANREDNO STANJE JEDNA OD MOGUĆIH OPCIJA

VANREDNO STANJE JEDNA OD MOGUĆIH OPCIJA

Opovo, 14. mart 2020;

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog epidemije korona virusa. Vučić je kazao da vanredno stanje podrazumeva najteže moguće mere i potpunu izolaciju.

U Republici Srbiji je do 8 časova 14. marta 2020. godine registrovan ukupno 41 potvrđen slučaj COVID 19. Do 8 časova  14. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji

Instituta Torlak testirano je  ukupno 256 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 14.03.2020. godine testirani su uzorci 17 osoba od kojih je 6 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus. Četvoro se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok je dvoje zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Vučić penzionerima: Molim vas, ostanite u kući

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je juče bio najgori dan na svetskim berzama od kako vlada pandemija koronavirusa i da očekuje da će se tako nastaviti i u narednom periodu.

On je, posle sednice Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica po privredu zarazne bolesti COVID-19, ukazao da stručnjaci potvrđuju da su stari najugroženiji i tom prilikom ih zamolio da ne napuštaju svoje stanove, ako ne moraju.

Vučić: Ne isključujem mogućnost vanrednog stanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stana, ali da za to sada nema potrebe.

„Vanredno stanje se uvodi ukoliko ministar odbrane pošalje vrhovnom komandatu, predsedniku države, pismo da je ugrožena bezbednost države, zatim ga šaljemo u skupštinu, ali, pošto je zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi, moguće je da predsednik Srbije, predsednik skupštine i vlade, zajedničkim, trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje. Onda znate šta to znači. Ako se uvede vanredno stanje nema više kafića, barova, bisokopa, pozorišta, već vojska na ulice, zna se šta na granici I tako dalje », objasnio je on na konferenciji za štampu upitan da li će biti uvođenja vanrednog stanja, i da li se o tome trenutno razmišlja.


Uređenje sakulskog parka: GRADI SE NOVA BEHATON STAZA (VIDEO)

Uređenje sakulskog parka: GRADI SE NOVA BEHATON STAZA (VIDEO)

GRADI SE NOVA BEHATON STAZA

Sakule, 14. mart 2020;

Kao što je najavljeno pre par nedelja, nakon betoniranja staza, u sakulskom parku krenuli su radovi na izgradnji behaton staze koje će ići preko celog parka od objekta škole do glavne ulice.

U pitanju je staza širine tri, a dužine 146 metara sa 350 metara dužnih ivičnjaka. Pored toga duž staze će biti postavljen parkovski mobilijar u vidu klupa i kanti za odlaganje smeća.

Radove je obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa svojim pomoćnikom Nebojšom Kovačevićem i članovima Saveta mesne zajednice Sakule.

Ispred Saveta mesne zajednice Sakule Mirjana Gajić je istakla značaj infrastrukturnih radova u Sakulama koji se u kontinuitetu odvijaju poslednje četiri godine.

„U Sakulama se kontinuirano radi već četiri godine, kao i u ostalim mestima naše opštine. Uređenje parkova i putne infrastrukture, izgradnja sportskih terena i drugih važnih projekata za naše mesto doprineće da život mladima bude bolji, lepši i jednostavniji, a ova staza od behaton ploča značajno će doprineti izgledu i ulepšati naše selo“, izjavila je Gajić.

Sakulski park po svojoj površini i ekologiji i ranije je bio poznat kao zelena oaza, a sada će i po uređenosti biti jedan od lepših parkova u okolini.

Završetak radova planira se naredne nedelje kada će se montirati volijera površine 16 m², čija će podloga takođe biti popločana behatonom.

Dom zdravlja Opovo: OBAVEŠTENJE I SAVETI ZA GRAĐANE

Dom zdravlja Opovo: OBAVEŠTENJE I SAVETI ZA GRAĐANE

OBAVEŠTENJE I SAVETI ZA GRAĐANE

Poštovani sugrađani,

obaveštavamo Vas da sve informacije i savete možete dobiti pozivanjem brojeva telefona

013/681-104

013/681-108

Mobilni: 062/681-104

Navedeni brojevi telefona su Vam dostupni od 0 do 24h svakog dana.

Pozivanjem navedenih brojeva telefona dobićete jasna i precizna uputstva kao i savete o svom zdravlju.

Napominjemo Vam da, ukoliko je moguće,  pre dolaska u zdravstvenu ustanovu pozovete neki od navedenih telefona kako bi smo Vam dali tačan termin pregleda da bi ste izbegli duže čekanje i boravak u zatvorenom prostoru tj.čekaonici.

Sve savete i nedomuce o novonastaloj epidemijskoj situaciji dobićete od naših zdravstvenih radnika telefonskim putem .

Apelujemo na Vas da se držite smernica i mera u sprečavanju širenja infekcija, a to su:

  • smanjite boravak u zatvorenom prostoru sa više osoba
  • redovno pranje ruku tekućom vodom i sapunom
  • održavanje respiratorne higijene-papirne maramice koristite jednokratno
  • provetravajte redovno Vaš životni i radni prostor
  • što je više moguće telefonski ostvarite kontakt sa Vašim izabranim lekarima, da bi ste izbegli duži boravak u čekaonici  zdravstvene ustanove, a mi Vaši zdravstveni radnici smo Vam na raspolaganju na brojevima 013/681-104; 013/681-108; 062/681-104 svakodnevno 24 časa.

Srdačno Vas pozdravljam,
Direktor, dr Sofija Popović

Humani gest jednog tate: POKLON ZA PEDIJATRE

Humani gest jednog tate: POKLON ZA PEDIJATRE

POKLON ZA PEDIJATRE
Opovo, 14. Mart 2020
Da u svakoj situaciji postoje ljudi dobre volje koji su spremni da svojim delom pomognu kad god je to moguće pokazuje i poklon jednog tate (koji je želeo da ostane anoniman) iz Sefkerina a koji je pedijatrijskoj službi i meni lično poklonio. bezkontaktni toplomer sa rečima:”Da vam olakšamo posao”.
Ovim putem želim da mu se zahvalim u svoje lično ime i u ime pedijatrijske službe Doma zdravlja  Opovo kao i u ime naših pacijenata.

dr Brankica Panić,
spec.pedijatar

bezkontaktni toplomer
Škola fudbala Spartanac: UPIS NOVIH POLAZNIKA – UKLJUČI SE U SPORT

Škola fudbala Spartanac: UPIS NOVIH POLAZNIKA – UKLJUČI SE U SPORT

UPIS NOVIH POLAZNIKA – UKLJUČI SE U SPORT

Opovo, 14. mart 2020;

Škola fudbala „Spartanac“ vrši upis novih polaznika. Treninzi po najsavremenijoj metofologiji rada. POZIVAMO TE DA BUDEŠ ČLAN ŠKOLE FUDBALA „SPARTANAC“, DOĐI I BUDI NAJBOLJI!

Za početnike treninzi su besplatni, a svi članovi kluba dobijaju besplatno opremu za trening. Pored sportske – fudbalske obuke, odvija se i kreativno pedagoška nastava, rad sa učiteljima (engleski i srpski jezik, svet oko nas, matematika).

Posebne prednosti za najtalentovanije, pogodnosti za braću, sestre…

Sa vašom decom će raditi: učitelji Filip Vaić i Saša Varšic, vaspitačica Katarina Radovanov, nastavnica engleskog jezika Gorana Veselinov i diplomirani fudbalski trener Saša Komarov.

Kontakt telefon: 060 4303 503.

Škola fudbala SPARTANAC održava treninge u mestima : Opovo, Sakule, Čenta i nova baza Sefkerin.