Dobar primer društvene odgovornosti: PEKARA – MARKET M&N ZA GRAĐANE SEFKERINA

Dobar primer društvene odgovornosti: PEKARA – MARKET M&N ZA GRAĐANE SEFKERINA

PEKARA – MARKET M&N ZA GRAĐANE SEFKERINA

Sefkerin, 19. mart 2020;

Sefkerinska pekara – market M&N (stara robna kuća) od jutros je dostupna građanima ovog mesta koji nisu u mogućnosti da se sami snabdevaju robom široke potrošnje. Robu mogu poručiti pozivom na brojeve telefona 013 2684-124 i 060 5856-385,
a dostava je besplatna i obavljaće se svakog dana u 12:00 časova osim nedelje.

Nacionalna služba za zapošljavanje: REDOVNA I PRIVREMENA NOVČANA NAKNADA

Nacionalna služba za zapošljavanje: REDOVNA I PRIVREMENA NOVČANA NAKNADA

REDOVNA I PRIVREMENA NOVČANA NAKNADA

Beograd, 19. mart 2020;

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za februar 2020. godine, u  petak  20. marta  2020. godine, a da će privremenu novčanu naknadu za februar 2020. licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, isplatiti u subotu 21. marta  2020. godine.

Pomoć za najstarije sugrađane: HUMANOST NA DELU, VOLONTERI U AKCIJI (VIDEO)

Pomoć za najstarije sugrađane: HUMANOST NA DELU, VOLONTERI U AKCIJI (VIDEO)

HUMANOST NA DELU, VOLONTERI U AKCIJI

Sakule, 19. mart 2020;

Vanredno stanje i preventivne mere donele su nove obaveze i promenu načina života. Osim što je uvedena zabrana izlaska između 20 i pet časova tokom noći za kompletno stanovništvo, u kućnoj izolaciji su svi stariji od 70 godina. Tim povodom organizovan je opštinski kol centar, a u Okviru Crvenog krsta Opovo organizovana volonterska služba za dopremu prehrambenih proizvoda, lekova i drugih potrepština za naše najstarije građane.

Pored volontera, humanost su pokazali i pojedini privredni subjekti, a jedan od njih je Kosta Vranov, vlasnik pekare u Sakulama koji svako jutro distribuira hleb za najstarije u ovom mestu.

„U Sakulama ima mnogo starih domaćinstava, ljudi koji su bolesni i onih koji nisu sposobni da se kreću, tako da smo odlučili da im pomognemo na ovaj način, odnosno da svako jutro posle 8 časova isporučimo svež hleb, baš zbog toga što je vanredno stanje i potreba da se zaštite stariji ljudi. Na ovaj način možemo da im se odužimo, jer pre su oni čuvali nas, a sad je došlo vreme da mi čuvamo njih, izjavio je Vranov.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić ističe zajedništvo u ovom teškom trenutku ali i spremnost lokalne samouprave da se organizuje i pomogne građanima kojima je to najpotrebnije.

„Opština Opovo je brzo reagovala nakon proglašenja vanredne situacije, a posebno sam ponosan da u ovom trenutku imamo 36 volontera, od čega 20 aktivnih na terenu. Najozbiljnija situacija je u Sakulama gde imamo najviše sugrađana sa preko 70 godina i koji žive sami, a ono što je važno jeste da naši volonteri zajedno sa privrednim subjektima reaguju veoma brzo. Preko novofomiranog kol centra i naših institucija, Centra za socijalni rad i povereništva Crvenog krsta Opovo, funkcionišemo i pomažemo svim našim sugrađanima, a ono što mi je posebno važno jeste što smo pokazali jedinstvo i solidarnost i da smo pokazali da je bezbednost najstarijih sugrađana najvažnija stvar na svetu“, poručio je Tasić.

Volonteri Crvenog krsta iz Sakula krenuli su sa obilaskom najstarijih građana kako bi im uručili pakete pomoći i napravili spiskove šta im je u ovom trenutku najneophodnije za dopremanje. Akcija je naišla na vrlo pozitivne reakcije o čemu su nam govorili Đorđe Obradović i bračni par Nebojša i Zorica Vodeničar. 

Vesna Stanojev, volonter iz Sakula, kaže da za sada postižu da svima dopreme namirnice, kao i da je sve više onih koji ih sada pozivaju.

„Do ovog trenutka obišli smo 10 domaćinstava, donosimo hleb, idemo u prodavnicu da im kupimo to što im treba, uplata računa, podizanje lekova. Za sada sve postižemo ali ako ih bude više biće teško. Reakcije su dobre, mnogi su oduševljeni, većina poštuje od početka propisane mere ali i oni drugi koji su bili skeptični, sada kada nas vide sa maskama i da smo ozbiljni, takođe prihvataju i zovu nas da pomognemo“, rekla je Stanojev.

Volonterske ekipe organizovane su u sva četiri opštinska mesta, a kako saznajemo i mnoge prodavnice su organizovale dopremanje namirnica najstarijim građanima.

Dom zdravlja Opovo:  NOVI RASPORED RADA SLUŽBE ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU ŽENA

Dom zdravlja Opovo: NOVI RASPORED RADA SLUŽBE ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU ŽENA

NOVI RASPORED RADA SLUŽBE ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU ŽENA

Opovo, 19. mart 2020;

Poštovani sugrađani i korisnici usluga Doma zdravlja Opovo, obaveštavamo Vas da je promenjen raspored rada Službe za zdravstvenu zaštitu žena.

Služba radi svakog radnog dana u periodu od 7 do 14 časova.

Molimo Vas da pre dolaska kod ginekologa, pregled zakažete telofonom, i to na sledećim brojevima: 013/681-104 i 013/681-108

Dom zdravlja Opovo

Dom zdravlja Opovo: APEL RODITELJIMA, UPOZNAJTE SE SA  PROTOKOLOM PEDIJATRIJSKE SLUŽBE!

Dom zdravlja Opovo: APEL RODITELJIMA, UPOZNAJTE SE SA PROTOKOLOM PEDIJATRIJSKE SLUŽBE!

APEL RODITELJIMA, UPOZNAJTE SE SA PROTOKOLOM PEDIJATRIJSKE SLUŽBE!

Opovo, 29. mart 2020
Poštovani sugrađani i korisnici usluga Doma zdravlja Opovo kao što ste obavešteni zbog novonastale epidemijske situacije pedijatrijska služba Doma zdravlja Opovo je promenila režim rada.

Pregledi bolesne dece će se obavljati u dve smene od 7-18 h svakog radnog dana u Odseku za zdravstvenu zaštitu dece u Domu zdravlja Opovo.

Savetujemo da pre dolaska u Dom zdravlja pozovete pedijatrisku službu na broj telefona 681-108, 681-104.

U okviru tekućih izmena promenjen je i način dolaska dece kod pedijatra.SVA deca koja dolaze na PRETHODNO DOGOVORENI pregled pedijatra ulazi će na ULAZ PORED APOTEKE.Nakon toga se javljaju medicinskoj sestri koja od njih uzima kratku anamnezu o razlogu dolaska.Nakon toga deca na pedijatrijski pregled čekaju u uobičajnoj čekaonici za bolesnu decu.

Sve savete pedijatra u vezi hranjenja i nege beba ili bilo koje drugo pitanje možete dobiti  na telefon 681-108 .