Ministarstvo zdravlja: U SRBIJI REGISTROVANO 222 POTVRĐENA SLUČAJA COVID 19

Ministarstvo zdravlja: U SRBIJI REGISTROVANO 222 POTVRĐENA SLUČAJA COVID 19

U SRIBIJI REGISTROVANO 222 POTVRĐENA SLUČAJA COVID 19

Beograd, 22. mart 2020;

U Republici Srbiji su do 18 časova 22. marta 2020. godine registrovana ukupno 222 potvrđena slučaja COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 22. marta 2020. godine testirani su uzorci 61 osobe od kojih je 34 pozitivno i 27 negativno na novi korona virus.

Od 34 potvrđena slučaja od poslednjeg izveštaja, njih 21 je hospitalizovano, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja, dok njih 13 ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 18 časova 22. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 761 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Opštinski štab za vanredne situacije: OBAVEŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Opštinski štab za vanredne situacije: OBAVEŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

OBAVEŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Opovo, 22. mart 2020;

Obaveštavaju se svi poljoprivredni proizvođači sa teritorije opštine Opovo, da se u vreme zabrane kretanja u vremenskom intervalu od 17,00 do 20,00 časova, mogu kretati kategorisanim i nekategorisanim putevima na Katastarskim opštinama Opovo, Baranda, Sakule i Sefkerin, ISKLJUČIVO registrovanom POLJOPRIVREDNOM MAŠINOM – TRAKTOROM, ili drugom mašinom, a u cilju obrade poljoprivrednog zemljišta, primene agrotehničkih mera kao i druge poslove koji su vezani za poljoprivrednu delatnost.

Opštinski štab za vanredne situacije: ZATVARAJU SE KAFIĆI I RESTORANI, BRZA HRANA SAMO NA ŠALTERIMA, PRODAVNICE DO 15 ČASOVA

Opštinski štab za vanredne situacije: ZATVARAJU SE KAFIĆI I RESTORANI, BRZA HRANA SAMO NA ŠALTERIMA, PRODAVNICE DO 15 ČASOVA

ZATVARAJU SE KAFIĆI I RESTORANI, BRZA HRANA SAMO NA ŠALTERIMA, PRODAVNICE DO 15 ČASOVA

Opovo, 22. mart 2020;

U okviru Odluke o merama za sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije Covid-19, Opštinski štab za vanredne situacije izdao je naredbu:

1. Zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata  osim objekata brze hrane i objekata gde je uvedena šalterska prodaja hrane,  čije je radno vreme od 07,00 do 15,00 časova.

2. U objektima brze hrane, kao i objektima koji su uveli šaltersku prodaju hrane,   zabranjeno je zadržavanje lica u neposrednoj blizini objekata, kao i konzumacija hrane i pića u objektu, u bašti objekta ili u neposrednij blizini objekta.

To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu   hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom  objektu ili u bašti  objekta.

Ukoliko ugostitelj u objektu brze hrane želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam  objekat. Pri tome radnici u objektu brze hrane moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti. 

3. Ograničava se radno vreme svih trgovinskih objekata do 15,00 časova, tako da najranije dnevno vreme početka delatnosti može biti 05,00 časova, a najkasniji završetak dnevne delatnosti je 15,00 časova.

Od 4 do 7: PENZIONERI ISKORISTILI PRILIKU DA PROŠETAJU I DOKUPE NAMIRNICE (VIDEO)

Od 4 do 7: PENZIONERI ISKORISTILI PRILIKU DA PROŠETAJU I DOKUPE NAMIRNICE (VIDEO)

PENZIONERI ISKORISTILI PRILIKU DA PROŠETAJU I DOKUPE NAMIRNICE

Opovo, 22. mart 2020;

Nakon višednevne zabrane kretanja za lica starija od 65 godina, odnosno 70 u ruralnim sredinama, danas su posebno određene prodavnice u vremenskom intervalu od 4:00 do 7:00 časova radile samo za njih.

Na teritoriji Opštine Opovo ukupno 12 prodavnica je bilo otvoreno u četiri časa, asistirale su policijske patrole, dok su po dva volontera Crvenog krsta Opovo bila dežurna ispred svake prodavnice i uručivali maske i rukavice penzionerima koji su došli u kupovinu.

Kako su nam naši najstariji sugrađani rekli, inače se snabdevaju redovno, preko rođaka, komšija ili volontera, a ovu priliku su iskoristili da još nešto dokupe.

Predsednik opštine, a ujedno i komandant kriznog štaba dr Zoran tasić, obišao je jutros sve prodavnice gde je razgovarao sa volonterima, prodavcima i penzionerima, kako bi se uverio da sve funkcioniše.

„Jutros u nula četiri želeo sam lično da se uverim da su svi trgovinski objekti otvoreni po odluci Vlade Republike Srbije i od 14 predviđenih objekata na teritoriji naše opštine otvoreno je 12. Ono što je takođe jako važno, jeste da su volonteri Crvenog krsta ispred svakog objekta, da pomažu našim najstarijim sugrađanima, da dele zaštitnu opremu, maske i rukavice, i da im pomažu tokom nabavke.Moram da kažem da su naši najstariji sugrađani veoma disciplinovani, slušaju volontere i pridržavaju se preporučenih preporuka i mera“, izjavio je Tasić.

Ono što je primetno, gužvi nije bilo, a dobar broj penzionera iskoristio je priliku da nakon višednevne izolacije malo izađu iz kuća i prošetaju.

Crvena šerpica: NAJSTARIJIMA POMOĆ I BESPLATNA DOSTAVA

Crvena šerpica: NAJSTARIJIMA POMOĆ I BESPLATNA DOSTAVA

NAJSTARIJIMA POMOĆ I BESPLATNA DOSTAVA

Opovo, 22. Mart 2020
Obaveštavamo cenjene mušterije, da je novo radno vreme Crvene Šerpice svakog dana od 9 časova do 16 časova.
U skladu sa novonastalom situacijom, uvodimo dostavu naših proizvoda na teritoriji naseljenog mesta Opovo.
Dostava će se obaljati u rasponu od 12 do 15 časova.minimum narudžbe je 400 dinara.
Lica  starija od 60 nemaju minimum naruddžbe, i mogu usputno očekivati i neku sitnu nabavku iz prodavnice ili apoteke.
kontakt telefon 063 767 22 37

Ostanite kod kuće, nadmudrimo virus !