Lokalna samouprava za onlajn nastavu: RAČUNAR ZA ALEKSANDRA IZ BARANDE (VIDEO)

Lokalna samouprava za onlajn nastavu: RAČUNAR ZA ALEKSANDRA IZ BARANDE (VIDEO)

RAČUNAR ZA ALEKSANDRA IZ BARANDE

Baranda, 27. april 2020;

Aleksandar Vlajnić iz Barande učenik je prvog razreda Mašinske škole „Radoje Dakić“ u Beogradu. Kao i svi srednjoškolci Srbije i on je prinuđen da prati onlajn nastavu. Aleksandar živi u petočanoj porodici sa jednim računarom koji je u kvaru, pa stručnu nastavu prati preko mobilnog telefona. Međutim , kako telefon ne otvara sve aplikacije ne može da prati stručne predmete kao što je tehničko crtanje i slično.

„Imao sam problem što nisam mogao da otvorim sve mejlove na telefonu, a na računaru je veći monitor, veća su slova i mogu da vidim bolje“, rekao je Aleksandar.

Tim povodom njegov otac Đorđe, koji ima invalidnost 80 posto, obratio se pre nekoliko dana lokalnoj samoupravi sa molbom da im se pozajmi neki polovan računar koji bi koristili tokom ovog perioda. Danas su na njihovu adresu došli predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i uručili novi račaunar za Aleksandra.

„Onog momenta kada se proglasilo vanredno stanje i zatvorile škole i kada je krenula onlajn nastava, gospodin Vlajnić se obratio kabinetu predsednika opštine i rekao kakav problem ima. Da ima troje dece, da je u teškoj materijalnoj situaciji i da nije u mogućnosti da detetu obezbedi tehničke uslove za praćenje nastave. Naravno, s obzirom da je socijalna politika jedan od osnovnih postulata lokalne samouprave bila sve ove četiri godine, izašli smo u susret, obezbedili sredstva i kupili ovaj računar. Ja se nadam da ćemo ovom dečaku na neki način pomoći da u ovim teškim momentima omogućiti da se obrazuje i školuje u ovakvim okolnostima“, izjavio je Tasić.

Đorđe Vlajnić nije očekivao ovakav poklon i zahvalio se ispred svoje porodice predsedniku opštine i lokalnoj samoupravi i nada se da će Aleksandar opravdati ovo poverenje.

„Kad mi se dete obratilo da ne može da otvori sve predmete na telefonu, a razredna nam rekla da moramo da nađemo bilo kakav računar, ja sam se obratio opštini da vide da li mogu da dobijem neki školski, polovan na pozajmicu, jer škola sada ne radi. Međutim, prijatno su me iznenadili, predsednik nam je doneo nov računar i stvarno veliko hvala, šta drugo mogu da kažem. E sad je na detetu da opravda to naše i opštinsko“, rekao je Đorđe Vlajnić.

Aleksandar sada ima nov računar, može da prati nastavu i želimo mu da školsku godinu završi sa uspehom.

Kik boks šampion Nikola Stankov: OSTANI KOD KUĆE I TRENIRAJ

Kik boks šampion Nikola Stankov: OSTANI KOD KUĆE I TRENIRAJ

OSTANI KOD KUĆE I TRENIRAJ

Sefkerin, 27. mart 2020;

Svim sportistima Opštine Opovo poručujem budite oprezni i čuvajte svoje zdravlje ostanite kod kuće i trenirajte sami da bi ste se sačuvali od nevidljivog protivnika korona virusa.

Program vežbi koje možete raditi u malom prostoru, sobi ili vašem dvorištu su rad sa vijačom, sklekovi, šado boks, razgibavanje, itd.

Uživajte u vežbanju uz poruku pobedićemo protivnika.

Tokom vanrednog stanja: BEZ PLAĆANJA BORAVKA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA

Tokom vanrednog stanja: BEZ PLAĆANJA BORAVKA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA

BEZ PLAĆANJA BORAVKA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA

Opovo, 27. mart 2020;

Obaveštavaju se roditelji čija su deca upisana u Predškolsku ustanovu „Bambi“ Opovo, za radnu 2019/2020 godinu, da nisu u obavezi da plaćaju boravak deteta u predškolskoj ustanovi počev od 15. marta 2020. godine pa do prestanka vanrednog stanja, shodno odluci Vlade Republike Srbije o prekidu rada predškolskih ustanova.

Pepeljuga za Opovo: DONACIJA PAMUČNIH ZAŠTITINIH MASKI

Pepeljuga za Opovo: DONACIJA PAMUČNIH ZAŠTITINIH MASKI

DONACIJA PAMUČNIH ZAŠTITINIH MASKI

Opovo, 27. mart 2020;

Krojačaka radnja „Pepeljuga“ iz Pančeva donirala je Opštini Opovo 100 višekratnih pamučnih zaštitinih maski. Do ove donacije došlo je posredstvom odbornice Kristine Krunić, a vlasnice radnje Ljljanu i Željku Stančul danas je primio predsednik opštine kako bi se zahvalio u ime lokalne samouprave.

Ova krojačka radnja je tokom vanrednog stanja donirala preko 2.000 maski, prvenstveno zdravstvenim ustanovama i domovima za stare i kako nam je Ljiljana rekla ako bude potrebno vrlo rado će u Opovo doneti još maski.

„Naša firma se bavi proizvodnjom dečje odeće ali kada je počela ova epidemiološka situacija ja sam razmišljala kako da pomognem. Kada se na internetu pojavila objava da se traže ljudi koji će šiti maske, mi smo se odmah prijavili. U prvom momentu materijal smo dobili od pančevačke „Vunile“ i te maske smo distribuirali zemunskoj i pančevačkoj bolnici, a zatim smo nastavili da šijemo od našeg materijala. Kristina nas je povezala sa predsednikom opštine i evo danas je tu rezultat te saradnje“, rekla je Ljiljana Stančul.  

Predsednik opštine dr Zoran Tasić ističe humanitarni i donatorski rad u ovim teškim trenucima za našu zemlju ali i ceo svet, kao jedan od najvažnijih momenata ove krize.

„Ovo je lep i pre svega human gest Ljiljane i Željke Stančul, koje daju najbolji mogući primer. Humanost i donatorstvo se ne mere koliko je ko dao, jer ako svako pomogne koliko može biće svakako dovoljno. Ja im se u ime lokalne samouprave iskreno zahvaljujem, posebno mi se sviđa što su maske u veselim bojama, a maske ćemo podeliti radnicima u javnim službama, koji su neposredno i svakodnevno izloženi kontaktu sa drugim ljudima“, izjavio je Tasić.

Na sastanku je prisustvovala i glavna sestra Doma zdravlja Opovo Danijela Janković, koja će, deo maski proslediti pedijatrijskom odeljenju, upravo zbog tih šarenih i veselih boja.