Dežurni trgovinski objekti: NEDELJOM OD 4 DO 7 ČASOVA ZA STARIJE OD 65 GODINA

Dežurni trgovinski objekti: NEDELJOM OD 4 DO 7 ČASOVA ZA STARIJE OD 65 GODINA

NEDELJOM OD 4 DO 7 ČASOVA ZA STARIJE OD 65 GODINA

Opovo, 20. mart 2020;

U 829 radnji u Srbiji stariji od 65 godina moći će nedeljom od 4 do 7 da kupuju namirnice,

a spisak trgovinskih radnji je objavilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Spisak trgovinskih objekata koji rade u nedelju od 04.00-07.00 časova sa licima starijim od 65 godina na teritoriji Opštine Opovo.

OPOVO

R. Br. Naziv trgovinskog objekta Mesto
1. TR „Opavački dućan“ Opovo, Stanka Tomića
2. STR „Maksa“ Opovo, Ive Lole Ribara
3. DOO „Memfis“ Opovo, Bratstva Jedinstva
4. STR „Grča“ Opovo, Slatinska
5. TR „DODA-G“ Opovo, Maksima Gorkog
6. STR „Amigos“ Opovo, Borisa Kidriča
7. DOO „Podunavlje“ Opovo, Bratstva Jedinstva

BARANDA

1. TR „LOLA 2013“ Baranda, Žarka Zrenjanina
2. Gomex Baranda, Proleterska
3. AD „Podunavlje“ Baranda, Trg Maršala Tita

SAKULE

1. STR „DŽAMBEG“ Sakule, Ive Lole Ribara
2. STR „Daša i Nena“ Sakule, Partizanska
3. STR „Voinović“ Sakule, Borisa Kidriča
4. Gomex Sakule, Partizanska

SEFKERIN

1. STR „MAKI“ Sefkerin, Žarka Zrenjanina
2. STR „Sinjorita“ Sefkerin, Žarka Zrenjanina
Covid 19: PRVI SMRTNI SLUČAJ ZBOG KORONAVIRUSA U SRBIJI, UKUPNO 135 OBOLELIH

Covid 19: PRVI SMRTNI SLUČAJ ZBOG KORONAVIRUSA U SRBIJI, UKUPNO 135 OBOLELIH

PRVI SMRTNI SLUČAJ ZBOG KORONAVIRUSA U SRBIJI, UKUPNO 135 OBOLELIH

Beograd, 20. mart 2020;

U Srbiji je preminuo prvi pacijent koji je oboleo od Covid-19, a na respiratorima se nalazi još osam građana, izjavila je danas na konferenciji za medije premijerka Ana Brnabić i najavila nove mere tokom vanrednog stanja.

„Od sutra od 20 časova suspendujemo Javni prevoz, od nedelje zatvaramo restorane, kafiće, tržne centre, rekla je Ana Brnabić.

U Republici Srbiji je do 18 časova 20. marta 2020. godine registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Gradski prevoz: NOVE REDUKCIJE NA LINIJI GSP 110

Gradski prevoz: NOVE REDUKCIJE NA LINIJI GSP 110

NOVE REDUKCIJE NA LINIJI GSP 110

Opovo, 20. mart 2020;

Zbog policijskog časa došlo je do promene prvih jutarnjih i večernjih polazaka GSP linije 110. Sva vozila moraju biti do 19.00 časova u garaži. Prvi polazak iz garaže je u 5.15 časova.

Volonteri u Barandi: BARANĐANSKI LOVCI POMAŽU NAJSTARIJE GRAĐANE (VIDEO)

Volonteri u Barandi: BARANĐANSKI LOVCI POMAŽU NAJSTARIJE GRAĐANE (VIDEO)

BARANĐANSKI LOVCI POMAŽU NAJSTARIJE GRAĐANE

Baranda, 20. mart 2020;

Lovačko društvo „Šnjep“ iz Barande uvek se odazivalo humanitarnim akcijama tako da nije iznenađenje što su i sada u ovoj vanrednoj situaciji u prvim redovima. Istog trenutka kada je proglašeno vanredno stanje baranđansko lovci su se prijavili Crvenom krstu Opovo kao volonteri.

Nabavka u prodavnicama, plaćanje računa i sve ostale potrebe koje imaju naši najstariji sugrađani lovci za njih obavljaju ali su spremili i određen broj paketa pomoći koje su finansirali iz sopstvenih sredstava.

„Od prvog trenutka kada je proglašena vanredna situacija lovačko društvo iz Barande se prijavilo Crvenom krstu da bude na raspolaganju za sve što treba. Naše društvo broji preko 50 članova, tako da u svakom trenutku dvadesetak članova može da pomogne. Lovačko društvo je od svojih sredstava spremilo pakete da podeli starim ljudima koji ne smeju da šetaju po selu, obišli smo dvadesetak kuća i za danas nam je ostalo još desetak. Podelili smo im naše telefone i u svakom trenutku mogu da nas zovu bilo da im treba neka namirnica, da se plati račun ili da im se nešto pomogne oko kuće u dvorištu, nešto što ne može da sačeka, mi smo tu“, rekao je predsednik Lovačkog društva „Šnjep“ Aleksandar Veselinov.

Pored građana koji zbog godina moraju da budu u izolaciji lovci – volonteri vode računa i o svojim najstarijim članovima.

Današnju akciju ispratio je i predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa svojim pomoćnikom Nebojšom Kovačevićem, i tom prilikom pozvao sve pojedince, udruženja i organizacije da se priključe volontirinju jer je svaka pomoć dobrodošla.

„Želim ovom prilikom da se zahvalim Lovačkom društvu „Šnjep“ iz Barande koji su danas svojim ličnim primerom i organizacijom i to ne samo sada, već kad god je teško pomagali u raznim akcijama. Danas su kao volonteri Crvenog krsta obišli nekoliko porodica u Barandi i odneli potrebne namirnice. Ovom prilikom želim da apelujem na sve pojedince, udruženjima građana, organizacijama, da na bilo koji način, koliko su u mogućnosti pomognu Crvenom krstu i kriznom štabu jer svaka pomoć u ovom momentu nam je dobrodošla“, poručio je Tasić.

Pomoć je potrebna, koliko ko može, zato se prijavite jer i vaše malo može za nekog značiti puno.

Opštinski štab za vanredne situacije: RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA REDUKOVAN DO 17:00 ČASOVA

Opštinski štab za vanredne situacije: RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA REDUKOVAN DO 17:00 ČASOVA

RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA REDUKOVAN DO 17:00 ČASOVA

Opovo, 20. mart 2020;

Na osnovu Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama, opštinski štab za vanredne situacije je na današnjoj sednici u okviru Odluke o merama za sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije COVID-19 izdao naredbu Opštinskoj upravi Opovo za skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata od 8:00 do 17:00 časova.

Odluka