Od jutros 41 potvrđen Covid-19: VANREDNO STANJE JEDNA OD MOGUĆIH OPCIJA

14/03/2020

VANREDNO STANJE JEDNA OD MOGUĆIH OPCIJA

Opovo, 14. mart 2020;

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog epidemije korona virusa. Vučić je kazao da vanredno stanje podrazumeva najteže moguće mere i potpunu izolaciju.

U Republici Srbiji je do 8 časova 14. marta 2020. godine registrovan ukupno 41 potvrđen slučaj COVID 19. Do 8 časova  14. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji

Instituta Torlak testirano je  ukupno 256 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 14.03.2020. godine testirani su uzorci 17 osoba od kojih je 6 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus. Četvoro se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok je dvoje zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Vučić penzionerima: Molim vas, ostanite u kući

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je juče bio najgori dan na svetskim berzama od kako vlada pandemija koronavirusa i da očekuje da će se tako nastaviti i u narednom periodu.

On je, posle sednice Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica po privredu zarazne bolesti COVID-19, ukazao da stručnjaci potvrđuju da su stari najugroženiji i tom prilikom ih zamolio da ne napuštaju svoje stanove, ako ne moraju.

Vučić: Ne isključujem mogućnost vanrednog stanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stana, ali da za to sada nema potrebe.

„Vanredno stanje se uvodi ukoliko ministar odbrane pošalje vrhovnom komandatu, predsedniku države, pismo da je ugrožena bezbednost države, zatim ga šaljemo u skupštinu, ali, pošto je zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi, moguće je da predsednik Srbije, predsednik skupštine i vlade, zajedničkim, trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje. Onda znate šta to znači. Ako se uvede vanredno stanje nema više kafića, barova, bisokopa, pozorišta, već vojska na ulice, zna se šta na granici I tako dalje », objasnio je on na konferenciji za štampu upitan da li će biti uvođenja vanrednog stanja, i da li se o tome trenutno razmišlja.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

I sutra sunčano, najviša temperatura do 31 stepen

I sutra sunčano, najviša temperatura do 31 stepen

SRBIJA, 7. april 2024 Sutra će biti pretežno sunčano i toplo vreme, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Očekuje se da će duvati slab vetar, u košavskom području umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura biće od 4 °C na jugu Srbije, do 15 °C . U...

najnovije

najčitanije