Ministarstvo zdravlja: POTVRĐEN DRUGI SLUČAJ COVID-19 U SRBIJI

Ministarstvo zdravlja: POTVRĐEN DRUGI SLUČAJ COVID-19 U SRBIJI

POTVRĐEN DRUGI SLUČAJ COVID-19 U SRBIJI

Beograd, 9. mart 2020;

Dana 9. marta 2020.godine, potvrđen je drugi slučaj COVID-19, kod kineskog državljanina.

Do 18 časova 09. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 101 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 09.03.2020. godine testirani su uzorci još šest osoba koji su bili negativni na novi korona virus.

Aktiv žena Opovo: PRAZNIČNO U VRANJU

Aktiv žena Opovo: PRAZNIČNO U VRANJU

PRAZNIČNO U VRANJU
Opovo, 9. mart 2020;
Povodom praznika Dan žena, Aktiv žena Opovo organizovao je ekskurziju u Vranje, a ovaj prilog objavljujem kao mini putopis iz „subjektivnog kadra“.

Tradicionalno, i ove godine Aktiv žena Opovo, organizovao je putovanje povodom praznika Dana žena. Ove godine,izbor je bilo Vranje, grad Bore Stankovića,Justina Popovića, grad ljubaznih domaćina, veselih ljudi sa juga.

Put smo započele u subotu,7. marta. Stigle smo u grad oko podne, smestile se u hotel “Rose”, popodne provele i šetnji i odmoru. Uveče smo uživale uz muziku i igru do kasnih sati.

Nedelja je bila dan za obilazak znamenitosti grada. Kako doći u Vranje, a ne obići kuću tvorca “Nečiste krvi”? Uz pomoć Danijele Cvetković, vodiča TO Vranje, dva sata smo provele u obilasku grada. Osim pomenute piščeve rodne kuće, obišle smo rodnu kuċu Oca Justina Popovića. Nastavile smo šetnju, obišli poznati “Pašin konak”, Saborni hram Svete Trojice, crkvu Prepodobne Mučenice Paraskeve, spomenike Oslobodđenja Vranja od Turaka, te spomenike Oslobodiocima iz Prvog i Drugog svetskog rata.

Najpoznatiji je, kažu, spomenik Beli most – most ljubavi. Svedok je jedne nesrećne, zabranjene ljubavi Ajše i Stojana…

U povratku za Opovo, obišli smo etno selo “Jefimija”,gde smo uživale u obilasku mini zoo-vrta. Posle domaćinskog ručka, vreme je bilo za povratak kući. Nemoguće je u par rečenica opisati duh grada meraka, derta, pesme, folklora.To se mora osetiti.

Aktiv žena Opovo se ovim putem,zahvaljuje ženama iz Opova, Barande, Sefkerina, Glogonja i Pančeva na ukazanom poverenju.

Posebno hvala vozaču Tasić Draganu, koji je , osim śto je odličan vozač pokazao da je i kavaljer. Naime,svaka žena (nas 27) je na poklon dobila cvet, uz čestitke povodom našeg praznika. Vratile smo se u nedelju, u kasnim večernjim satima, bogatije za jedno iskustvo, idemo dalje…


Saopštenje SPS Opovo: KOALICIJA SPS – JRS PREDALA LISTU ZA LOKALNE IZBORE

Saopštenje SPS Opovo: KOALICIJA SPS – JRS PREDALA LISTU ZA LOKALNE IZBORE

KOALICIJA SPS – JRS PREDALA LISTU ZA LOKALNE IZBORE

Opovo, 9. Mart 2020


Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Opovo je danas u 17h predao listu sa  230 potpisa podrške koji su prikupljeni za samo 6 časova.  Na lokalnim izborima naša partija će se naći pod rednim brojem 2, pod nazivom “Ivica Dačić – Socijalstička partija Srbije (SPS),Jedinstvena Ruska stranka(JRS)-Žanna Knežević”, a prvi na listi je Nenad Josić.

Svim građanima,simpatizerima i članovima SPS-a koji su podržali listu SPS-JRS svojim potpisom zahvaljujemo se na podršci!

Do pobede!

OO SPS Opovo

Saopštenje SNS Opovo: ZA RAVNOPRAVNOST ŽENA U PRAKSI

Saopštenje SNS Opovo: ZA RAVNOPRAVNOST ŽENA U PRAKSI

ZA RAVNOPRAVNOST ŽENA U PRAKSI

Opovo, 9. mart 2020;

Povodom Dana žena Opštinski odbor Srpske napredne stranke Opovo izdao je saopštenje.

Praznik koji je nastao kao dan borbe za ženska ljudska prava Opštinski odbor SNS Opovo obeležava konkretnim delovanjem u praksi, kaže se u saopštenju.

Aktivistkinje Saveta za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja Magdalena Arnold Đerić i Marija Cvetković (kandidatkinje na izbornoj listi Aleksandar Vučić – Za našu decu), Jelena Bjelica i Anđelka Gligić obišle su staračka domaćinstva, konkretno, bake koje same žive i tom prilikom poklonile cveće i čokolade.

„Pored ove male pažnje i simboličnog poklona, zanimalo nas je kako ove žene žive, kakvo im je zdravstveno stanje i šta im je potrebno, kako bi smo im ubuduće pomagali. Nažalost, sve je više starica koje žive same, bilo da je to uslovljeno životnim prilikama ili su jednostavno zaboravljene od svoje rodbine. Resorne institucije čine sve ono što je do njih ali ovim ženama treba i pažnje i društva i mi ćemo se potruditi da ove posete budu češće“, izjavila je predsednica Saveta Magdalena Arnold Đerić.

Predsednik Opštinskog odbora dr Zoran Tasić uputio je čestitku svim građankama naše opštine i istakao da je osnovni postulat politike Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića pravedna socijalna politika i briga o ljudima.

„Ova akcija je samo jedna u nizu gde ličnim angažovanjem i primerom pokazujemo koliko nam je svaki pojedinac bitan i koliko nam je važno da se na terenu upoznamo sa situacijom i neposredno pomognemo. Što se tiče rodne ravnopravnosti mogu reći da je u poslednjih četiri godine situacija značajno napredovala što se može videti po zastupljenosti žena u lokalnoj samoupravi, a to je rezultat upravo politike Srpske napredne stranke“, rekao je Tasić.

Aktivistkinje Unije žena i funkcioneri Opštinskog odbora Opovo na stranačkom štandu delili su 8. marta građankama cvetne aranžmane. Predsednica Unije žena Ankica Simin Damjanov istakla je značaj rodne ravnopravnosti u svim društvenim segmentima.

„Ovaj praznik nije samo simbolično darivanje poklona ženama već podsetnik da žene moraju imati ravnopravan odnos u društvu. Drago mi je što mogu da kažem da je Srpska napredna stranka u tom pogledu politički predvodnik jer su u našoj stranci žene značajno zastupljene kao funkcionerke, odbornice ili poslanice. Na lokalnoj izbornoj listi za odbornike Aleksandar Vučić – Za našu decu u Opštini Opovo nalazi se 44 posto ženskih kandidata, što je dobar primer kako žene treba da budu zastupljene u politici“, poručila je Simin Damjanov.

Savet za informisanje Opštinskog odbora SNS Opovo

Kabinet predsednika opštine: PRIJEM ZA RADNICE OPŠTINSKE UPRAVE OPOVO

Kabinet predsednika opštine: PRIJEM ZA RADNICE OPŠTINSKE UPRAVE OPOVO

PRIJEM ZA RADNICE OPŠTINSKE UPRAVE OPOVO

Opovo, 9. mart 2020;

Povodom praznika „Međunarodnog dana žena“ u kabinetu predsednika opštine priređen je prijem i koktel za radnice, odnosno koleginice, iz Opštinske uprave Opovo.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je koleginicama čestitao praznik, zahvalio se na saradnji i zalaganju na poslu, istakavši da je Opštinska uprava Opovo dobar primer rodne ravnopravnosti jer su žene značajno zastupljene na rukovodećim funkcijama, a to je praksa lokalne samouprave u svim ustanovama i institucijama čiji je osnivač Opština Opovo.