Koronavirus: U SRBIJI 35 ZARAŽENIH, ČETIRI NOVA SLUČAJA

Koronavirus: U SRBIJI 35 ZARAŽENIH, ČETIRI NOVA SLUČAJA

U SRBIJI 35 ZARAŽENIH, ČETIRI NOVA SLUČAJA

Opovo, 13. mart 2020;

U Republici Srbiji je do 18 časova 13. marta 2020. godine registrovano ukupno 35 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Do 18 časova 13. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 239 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 13.03.2020. godine testirani su uzorci 25 osoba od kojih su 4 pozitivna i 21 negativan na novi korona virus., kaže se u poslednjem saopštenju Ministarstva zdravlja.

Odlučeno je da se škole, vrtići i fakulteti neće zatvarati, ali je naglašeno ako se situacija promeni, odluka će se u skladu sa tim promeniti.

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom: OTVOREN KALENDAR JAVNIH KONKURSA ZA 2020. GODINU

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom: OTVOREN KALENDAR JAVNIH KONKURSA ZA 2020. GODINU

OTVOREN KALENDAR JAVNIH KONKURSA ZA 2020. GODINU

Opovo, 13. mart 2020;

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom obaveštava zaintersovane organizacije civilnog društva da je Kalendar javnih konkursa namenjenih podršci programima i projekatima udruženja i drugih organizacija civilnog društva iz budžetskih sredstava tokom 2020. godine otvoren za korišćenje i upotrebu.

Kalendar se može pretraživati po različitim kriterijuma – prema nazivu organa, teritoriji, tematskoj oblasti konkursa, prema tome ko može da konkuriše, predviđenom trajanju programa/projekata, okvirnom mesecu raspisivanja konkursa, iznosu sredstava i potencijalnim korisnicima, a njegova dodatna vrednost ogleda se u tome što rezultati pretrage mogu biti preuzeti u mašinski čitljivom formatu.

Napominjemo da odgovornost za podatke sadržane u Kalendaru snose isključivo organi-davaoci sredstava, kao i da je proces unošenja podataka još uvek u toku tako da zainteresovane organizacije civilnog društva mogu očekivati dodatne konkurse za podršku njihovim aktivnostima.

Detaljnije na linku:

KONKURSI

Blic: GLOGONJ POSTAO POZNAT ZBOG KORONE

Blic: GLOGONJ POSTAO POZNAT ZBOG KORONE

Blic: GLOGONJ POSTAO POZNAT ZBOG KORONE
Danas se u “Blicu” pojavio tekst o Glogonju i aktuelnoj situaciji vezanoj za virus Korona. Zanimljivo je to što se na kraju teksta spominju se i mesta u našoj opštini, pročitajte: OVDE

foto: Đorđe Kojadinoviić, Ras Srbija
FK Omladinac Opovo: RADOVI NA REKONSTRUKCIJI KLUPSKIH PROSTORIJA (VIDEO)

FK Omladinac Opovo: RADOVI NA REKONSTRUKCIJI KLUPSKIH PROSTORIJA (VIDEO)

RADOVI NA REKONSTRUKCIJI KLUPSKIH PROSTORIJA

Opovo, 13. mart 2020;

Dok se opovački fudbaleri pripremaju za početak prolećnog dela prvenstva, u toku su radovi na rekonstrukciji klupskih prostorija i stadionske infrastrukture.

Na ranije sagrađenom spratu objekta kluba, izvode se enterijerski radovi gde će biti klupske prostorije za sastanke. Nakon ovih radova sledi renoviranje svlačionica i stadionske ograde.

Projekat je finansijski podržala lokalna samouprava, a radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević. Tasić ističe da je lokalna samouprava značajno pomogla svim sportskim klubovima u projektnom sufinansiranju, a to posebno čini klubovima koji rade sa mlađim kategorijama.

„Lokalna samouprava kao jedna odgovorna institucija pomaže sve sportske klubove, udruženja građana i sve organizacije koje učestvuju u društvenom razvoju naše sredine. Lokalna samouprava je tokom prošle godine izdvojila značajna sredstva za finansiranje rekonstrukcije dela objekta koji je neophodan za funkcionisanje opovačkog fudbalskog kluba. Ono što je nama važno jeste da ovaj klub radi sa mlađim kategorijama i mi to uvek podržavamo. Radimo rekonstrukciju objekta, odnosno prostorija gde će vreme provoditi mladi fudbaleri i ja se iskreno nadam da će im ova pomoć lokalne samouprave puno značiti. Pored rekonstrukcije pomoćnog objekta očekuje nas sanacija svlačionica, a za nekoliko dana krećemo sa farbanjem ograde, tako da očekujem da će ovaj teren i objekat za mesec dana dobiti jedan novi izgled“ izjavio je Tasić. 

Prolećni deo sezone Omladinac startuje narednog vikenda, osim ako se prvenstvo zbog epidemije koronavirusa ne odloži.

Sportski vikend: FUDBAL U SAKULAMA I BARANDI

Sportski vikend: FUDBAL U SAKULAMA I BARANDI

FUDBAL U SAKULAMA I BARANDI

Opovo, 13. mart 2020;

Ovog vikenda dve prvenstvene utakmice u okviru 17. kola Srpske lige Vojvodina i prve južnobanatske lige. Sakulski Borac dočekuje Vojvodinu 1928 iz Perleza, dok su Baranđani domaćin Slogi iz Banatskog Novog Sela.  

Srpska liga Vojvodina / 17. kolo: Sakule, 15. mart (nedelja) 14:30h; BORAC – VOJVODINA 1928 (Perlez)

Prva južnobanatska liga / 17. kolo: Baranda, 15. mart (nedelja) 15:00h; RADNIČKI – SLOGA (Banatsko Novo Selo)