Saopštenje PUPS Opovo: KOALICIONI SPORAZUM SA SRPSKOM NAPREDNOM STRANKOM

Saopštenje PUPS Opovo: KOALICIONI SPORAZUM SA SRPSKOM NAPREDNOM STRANKOM

KOALICIONI SPORAZUM SA SRPSKOM NAPREDNOM STRANKOM

Opovo, 6. mart 2020;

Obaveštavamo članove Partije usedinjenih penzionera Srbije, Opštinske organizacije Opovo i naše simpatizere da je Opštinski odbor, po ovlašćenju Predsednika Partije zaključio Koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

S tim u vezi pozivamo članove i naše simpatizere da izađu na izbore i  daju svoj glas  listi pod rednim brojem jedan “ALEKSANDAR VUČIĆ – za našu decu”.

Koalicionim sporazumom je definisano da će se nakon obavljenih izbora  sačiniti novi koalicioni sporazum kojim će se definisati raspodela funkcija u Izvršnoj i Zakonodavnoj vlasti u opštini Opovo, srazmerno doprinosu u ostvarenim rezultatima izbora.

Obavezuju se Mesni odbori da uzmu aktivnog učešća u obezbeđenju da što veći broj naših birača izađu na izbore.

Čast nam je što smo u koaliciji sa SNS,koji je u ove četiri godine svojim radom zaslužio naše poverenje.

PREDSEDNIK OO PUPS OPOVO
Kostić Miroslav

Dom zdravlja Opovo: ZA DAN ŽENA U VRNJAČKOJ BANJI (VIDEO)

Dom zdravlja Opovo: ZA DAN ŽENA U VRNJAČKOJ BANJI (VIDEO)

PROSLAVA DANA ŽENA U VRNJAČKOJ BANJI

Opovo, 6. mart 2020:

Povodom praznika Dana žena, radnice Doma zdravlja Opovo organizovale su mini eksurziju u Vrnjačku Banju. Aranžman je finansiran u privatnom aranžmanu, konkretno, svaka od njih je uplatila aranžman, a lokalna sampuprava je nakon razgovora sa direktorkom ustanove Sofijom Popović i glavnom sestrom Danijelom Janković odobrila sredstva za finansiranje prevoza.

Ekskurziju je ispratio predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji im je poželeo srećan put i 8. mart, kao i lep provod. 

„U svoje lično ime i ispred lokalne samouprave želim vam srećan 8. mart i naravno da se lepo provedete u Vrnjačkoj Banji. Naša praksa je da pomažemo udruženjima i ustanovama kada su ovakvi događaji u pitanju, a finanisranje prevoza je mali poklon od strane lokalne samouprave jer ste to svojim radom u zdravstvenoj ustanovi, koji nije nimalo lak, apsolutno zaslužile“, rekao je Tasić.

Ministarstvo zdravlja: NEMA MESTA PANICI, RAZRADILI SMO SVE SCENARIJE, IZJAVIO MINISTAR LONČAR

Ministarstvo zdravlja: NEMA MESTA PANICI, RAZRADILI SMO SVE SCENARIJE, IZJAVIO MINISTAR LONČAR

NEMA MESTA PANICI, RAZRADILI SMO SVE SCENARIJE, IZJAVIO MINISTAR LONČAR

Opovo, 6. mart 2020;

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je danas, nakon što je registrovan prvi slučaj korona virusa u Srbiju, da nema mesta za paniku i strah, i da su nadležni razradili sve moguće scenarije.

“Imali smo priču od nekih neodgovornih da nećemo nigde moći da zbrinemo nijednog pacijenta, osim u Beogradu na Infektivnoj klinici. Ali, ne možete više da odgovarate neodgovornim ljudima kojima nije stalo ni do čega osim da unesu paniku. Nećemo da se bavimo time”, rekao je Lončar na vanrednoj pres konferenciji.

Kako je rekao, pacijent je otkriven, adekvatno je zbrinut i leči se u Subotici.

“Ako je pitanje da li će virusa biti u Beogradu… Imamo razrađen plan, šta sa jednim, troje, pet, sedam… pacijenata, gde će biti smešteni, lečeni, po kom principu i za Beograd i za druga mesta”, istakao je Lončar.

Nije, dodaje, korektno da se ulazi u detalje, jer to konkretno ljudima ne znači ništa, već je važno da sistem zbrine one za koje bude potrebe, što će i učiniti.

Lončar je ponovio da se zaraženi muškarac u Subotici dobro oseća, bez tegoba, da jutros nema temperaturu, a da nadležni svoj posao rade ozbiljno, i svakog sumnjivog tretiraju kao pozitivnog, radi predostrožnosti, što je, dodaje, slučaj i sa porodicom obolelog iz Subotice.

“Sve ćemo uraditi u skladu sa pravilima struke. Nema mesta za paniku i strah. Važno je da ljudu veruju sistemu, državi”, rekao je Lončar.

Dodao je da će javnost na vreme o svemu biti obaveštavana.

“Niste imali spin ove vesti, niko je nije ekskluzivno objavio. Svi se ponašamo profesionalno i, kao što smo obećali, bićemo krajnje transparentni”, rekao je Lončar.

Vanredna konferencija ministra zdravlja: KORONAVIRUS I U SRBIJI

Vanredna konferencija ministra zdravlja: KORONAVIRUS I U SRBIJI

KORONAVIRUS I U SRBIJI

Opovo, 6. mart 2020;

Na vanrednoj konferenciji za novinare ministar zdravlja Zlatibor Lončar je objavio da se u Srbiji pojavio prvi zaraženi pacijent kod koga je dokazano prisustvo koronavirusa (Covid-19). U pitanju je muškarac (43) iz Subotice i on se nalazi u izolaciji i prima terapiju.