Aktiv žena Opovo: PRAZNIČNO U VRANJU

09/03/2020

PRAZNIČNO U VRANJU
Opovo, 9. mart 2020;
Povodom praznika Dan žena, Aktiv žena Opovo organizovao je ekskurziju u Vranje, a ovaj prilog objavljujem kao mini putopis iz „subjektivnog kadra“.

Tradicionalno, i ove godine Aktiv žena Opovo, organizovao je putovanje povodom praznika Dana žena. Ove godine,izbor je bilo Vranje, grad Bore Stankovića,Justina Popovića, grad ljubaznih domaćina, veselih ljudi sa juga.

Put smo započele u subotu,7. marta. Stigle smo u grad oko podne, smestile se u hotel “Rose”, popodne provele i šetnji i odmoru. Uveče smo uživale uz muziku i igru do kasnih sati.

Nedelja je bila dan za obilazak znamenitosti grada. Kako doći u Vranje, a ne obići kuću tvorca “Nečiste krvi”? Uz pomoć Danijele Cvetković, vodiča TO Vranje, dva sata smo provele u obilasku grada. Osim pomenute piščeve rodne kuće, obišle smo rodnu kuċu Oca Justina Popovića. Nastavile smo šetnju, obišli poznati “Pašin konak”, Saborni hram Svete Trojice, crkvu Prepodobne Mučenice Paraskeve, spomenike Oslobodđenja Vranja od Turaka, te spomenike Oslobodiocima iz Prvog i Drugog svetskog rata.

Najpoznatiji je, kažu, spomenik Beli most – most ljubavi. Svedok je jedne nesrećne, zabranjene ljubavi Ajše i Stojana…

U povratku za Opovo, obišli smo etno selo “Jefimija”,gde smo uživale u obilasku mini zoo-vrta. Posle domaćinskog ručka, vreme je bilo za povratak kući. Nemoguće je u par rečenica opisati duh grada meraka, derta, pesme, folklora.To se mora osetiti.

Aktiv žena Opovo se ovim putem,zahvaljuje ženama iz Opova, Barande, Sefkerina, Glogonja i Pančeva na ukazanom poverenju.

Posebno hvala vozaču Tasić Draganu, koji je , osim śto je odličan vozač pokazao da je i kavaljer. Naime,svaka žena (nas 27) je na poklon dobila cvet, uz čestitke povodom našeg praznika. Vratile smo se u nedelju, u kasnim večernjim satima, bogatije za jedno iskustvo, idemo dalje…


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije