Saopštenje SNS Opovo: ZA RAVNOPRAVNOST ŽENA U PRAKSI

09/03/2020

ZA RAVNOPRAVNOST ŽENA U PRAKSI

Opovo, 9. mart 2020;

Povodom Dana žena Opštinski odbor Srpske napredne stranke Opovo izdao je saopštenje.

Praznik koji je nastao kao dan borbe za ženska ljudska prava Opštinski odbor SNS Opovo obeležava konkretnim delovanjem u praksi, kaže se u saopštenju.

Aktivistkinje Saveta za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja Magdalena Arnold Đerić i Marija Cvetković (kandidatkinje na izbornoj listi Aleksandar Vučić – Za našu decu), Jelena Bjelica i Anđelka Gligić obišle su staračka domaćinstva, konkretno, bake koje same žive i tom prilikom poklonile cveće i čokolade.

„Pored ove male pažnje i simboličnog poklona, zanimalo nas je kako ove žene žive, kakvo im je zdravstveno stanje i šta im je potrebno, kako bi smo im ubuduće pomagali. Nažalost, sve je više starica koje žive same, bilo da je to uslovljeno životnim prilikama ili su jednostavno zaboravljene od svoje rodbine. Resorne institucije čine sve ono što je do njih ali ovim ženama treba i pažnje i društva i mi ćemo se potruditi da ove posete budu češće“, izjavila je predsednica Saveta Magdalena Arnold Đerić.

Predsednik Opštinskog odbora dr Zoran Tasić uputio je čestitku svim građankama naše opštine i istakao da je osnovni postulat politike Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića pravedna socijalna politika i briga o ljudima.

„Ova akcija je samo jedna u nizu gde ličnim angažovanjem i primerom pokazujemo koliko nam je svaki pojedinac bitan i koliko nam je važno da se na terenu upoznamo sa situacijom i neposredno pomognemo. Što se tiče rodne ravnopravnosti mogu reći da je u poslednjih četiri godine situacija značajno napredovala što se može videti po zastupljenosti žena u lokalnoj samoupravi, a to je rezultat upravo politike Srpske napredne stranke“, rekao je Tasić.

Aktivistkinje Unije žena i funkcioneri Opštinskog odbora Opovo na stranačkom štandu delili su 8. marta građankama cvetne aranžmane. Predsednica Unije žena Ankica Simin Damjanov istakla je značaj rodne ravnopravnosti u svim društvenim segmentima.

„Ovaj praznik nije samo simbolično darivanje poklona ženama već podsetnik da žene moraju imati ravnopravan odnos u društvu. Drago mi je što mogu da kažem da je Srpska napredna stranka u tom pogledu politički predvodnik jer su u našoj stranci žene značajno zastupljene kao funkcionerke, odbornice ili poslanice. Na lokalnoj izbornoj listi za odbornike Aleksandar Vučić – Za našu decu u Opštini Opovo nalazi se 44 posto ženskih kandidata, što je dobar primer kako žene treba da budu zastupljene u politici“, poručila je Simin Damjanov.

Savet za informisanje Opštinskog odbora SNS Opovo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije