Sokin i Bosina: Urnebesna komedija i ovacije publike (video)

17/03/2023

Urnebesna komedija i ovacije publike

OPOVO, 17. mart 2023 – Odavno jedna pozorišna predstava nije privukla toliko pažnje opovačke publike. Odličan tekst Milice Konstantinović i režija Juga Radivojevića, ali pre svega vrhunski glumački ansambl, koji su činili Ljiljana Blagojević, Miloš Đorđević, Vesna Stanković i Kalina Kovačević, doprineli su da ulaznice budu rasprodate nekoliko dana pre početka predstave.

„Sokin i Bosina“ je urnebesna komedija u kojoj je briljirao Miloš Đorđević, svakako jedan od vodećih srpskih pozorišnih komičara, izazvala je salve smeha i aplauza upućenih glumcima tokom i po završetku predstave.

Glumica Ljiljana Blagojević za predstavu kaže da kroz komični zaplet priča o ozbiljnim socijalnim temama.

„Ovo je predstava na tragu Nušića i ona govori o različitosti mentaliteta, socijalnim i generacijskim razlikama, a poruka je divna: ljubav, volite se i rađajte decu“. Pri tom govori i vrlo ozbiljne stvari, kao što su nemanje posla, različitost u mentalitetima, jedni su sa planine, drugi iz ravnice, razlika u godinama, jedni su mame, drugi su deca, jedni su školovani da se bave umetnošću, a moraju da voze kamione i da zarađuju na drugi način“, rekla je o predstavi Ljiljana Blagojević.

Sokin i Bosina u Opovu; Foto/Glas Opova

I Miloš Đorđević i Ljiljana Blagojević imaju lepe reči o opovačkom pozorištu.

„Mnogo volim da dođem u Opovo i volim ovu vašu scenu zato što je jako intimna i prijatna i koliko se sećam prethodna dva puta je bilo jako lepo i publika nas je odlično prihvatila. Predstava koju ćemo večeras odigrati je jako zabavna, mislim da će se svako u njoj prepoznati i da će se ljudi lepo provesti, a kad se publika lepo provodi onda se i mi na sceni još lepše provodimo. Nadam se da je ovo samo još jedan u nizu mojih dolazaka u Opovo jer ipak sam ja ovde gotovo stalni član“, u svom stilu je rekao Đorđević.

„Lepo je pozorište lepa je scena i gledalište, radujem se što sam ovde, tako blizu je gde živim i gde radim u Beogradu i ne mogu da verujem da sam za sve ove godine prvi put ovde ali što kažu, svake godine otići negde gde dolaziš prvi put pa je život već osvojen“, poručila je Blagojević.

Inače, primetno je da u poslednje vreme na pozorišne predstave u Opovu dolazi sve više publike iz Debeljače i Kovačice, o čemu nam je govorila Vesna Simić.

„Nažalost u našoj opštini ovakvih događaja nema, mi smo željni pozorišne kulture, volimo pozorište i dosta naših prijatelja i poznanika će doći večeras“.

Već u subotu, na pozorišnom repertoaru Kulturnog centra Opovo je dečija predstava „Posla preko glave za velike i male“ u izvođenju zrenjaninskog pozorišta Zvezdica.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije