Poljoprivreda: Ministarka i pokrajinski sekretar poljoprivrede posetili domaćinstvo Petrov u Sefkerinu (video)

13/03/2023

Ministarka i pokrajinski sekretar poljoprivrede posetili domaćinstvo Petrov u Sefkerinu 

 

SEFKERIN, 13. mart 2023 – Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić posetili su Opštinu Opovo gde su zajedno sa predsednikom opštine Milošem Markovim i njegovim saradnicima iz lokalne samouprave posetili poljoprivredno gazdinstvo porodice Petrov u Sefkerinu.

Okupljeni meštani Sefkerina su srdačno dočekali goste iz Beograda i Novog Sada, a članovi porodice Petrov su ministarki i pokrajinskom sekretaru predstavili svoje domaćinstvo, mehanizaciju i proizvodnju.

Minsitarka Tanasković je rekla da je zadovoljna posetom, pohvalila domaćinstvo Petrov kao primer gde se cela porodica bavi poljoprivredom i istakla da će ove godine subvencije u stočarstvu biti izuzetno velike, što je cilj Republičke vlade kako bi se unapredila ova grana poljoprivrede.

Ministarka poljoprivrede u poseti gazdinstvu Petrov: Foto/Glas Opova

S druge strane, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić je podsetio da je Pokrajinska vlada od 8. marta počela sa raspisivanjem konkursa iz oblasti poljoprivrede, kao što su pčelarstvo, poljoprivredne škole i fakulteti, za mlade u ruralnim sredinama i plastenike, a slede konkursi za stočarstvo, odnosno značajnu subvenciju kupovine mlečnih goveda i nazimica, kao i konkurs za atarske puteve.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov ističe značaj posete ministarke i pokrajinskog sekretara kao veliki motiv i poruke da viši nivoi vlasti brinu o svakom građaninu, a u ovom slučaju o poljoprivrednicima. Markov očekuje da će ovakvom saradnjom doći do unapređenja poljoprivrede i da je lokalna samouprava medijator koji posredno pruža podršku poljoprivrednicima u apliciranju na konkursima, a sama lokalna samouprava učestvuje na konkursima rekonstrukcije atarskih puteva i vodovodne mreže.

Današnji domaćin Jovan Petrov je rekao da mu je drago što je jedam ministar poljoprivrede prvi put u Sefkerinu i to je prilika da saznaju što više aktuelnih novosti, iznesu svoje probleme za koje se nada da će se ubrzo i rešavati.

Nakon obilaska gazdinstva, ministarka je održala sastanak sa sefkerinskim poljoprivrednicima na kojem se razgovaralao o aktuelnoj situaciji u poljoprivredi, meranma Vlade, subvencijama, konkursima ali i problemima koje muče poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede u Sefkerinu; Foto/Glas Opova

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije