Sportski savez Opštine Opovo: Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu (video)

11/03/2023

u SPORT

Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu

OPOVO, 10. mart 2023 – U velikoj sali Kulturnog centra Opovo održana je tradicionalna manifestacija Sportskog saveza Opštine Opovo na kojoj su uručene nagrade i priznanja za najbolje sportiste i ekipe naše opštine u 2022. godini.

Na početku manifestacije okupljenima se obratio predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Stevan Stankov koji je istakao napredak lokalnih klubova, kako u takmičenjima, tako i uradu sa mlađim kategorijama.

Skupu se obratila i zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov koja je pozdravila prisutne sportiste i poželela im puno uspeha na budućim takmičenjima. Damjanov je podsetila da je ove godine iz opštinskog budžeta bilo opredeljeno 5,3 miliona dinara za projekte sportskih organizacija i klubova.

Za najbolje mlade sportiste u protekloj godini proglašeni su Filip Džakula (KFK Dragon), Ivona Stamenović (AK Spartak), Jovan Stojanov (KFK Dragon), Teodora Vasić (AK Spartak / ŽFK Zemun), Andreja Stanišić (KFK Dragon), Bojan Todorović (FK Omladinac 1927), dok su za sportske nade proglašeni Filip Poledica (AK Spartak) i Ognjen Nedeljkov (KK Opovo 99).

Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu; Foto/Glas Opova

U kategoriji jubileji, plakete su uručene fudbalskim klubovima Borac, Tempo i Omladinac 1927, koji su prošle godine obeležili 95 godina od osnivanja. Nagrada za životno delo je uručena Jovanu Geoševu (FK Omladinac 19127), a posthumno Đurici Paunoviću – Čarliju (FK Tempo). Za najbolju sportsku manifestaciju u 2022. godini je proglašena „Šljiva ranka i stativa tanka“ u organizaciji FK Tempo.

U kategoriji ekipa i klubova, za najbolju žensku ekipu proglašena je štafeta 4×100 AK Spartak u sastavu Ivona Stamenović, Kristina Gasenberger, Anja Aćimov i Andrea Stajin, najbolja muška ekipa je selekcija starijih pionira KK Opovo 99, dok je najbolji klub sefkerinski KFK Dragon.

Na kraju su proglašeni i najbolji pojedinci u 2022. godini. Najbolji sportski stručnjak – trener je Nemanja Stojanović (AK Spartak), a za istaknute rezultate u prethodnoj godini priznanja su dobili Dušan Dobrić (FK Radnički), Natalija Drobnjak (ŽFK TSC), Srđan Marjanski (FK Borac) i Ana Jovanov (KK Crvena Zvezda). Najbolji senior je Cveta Ostojin (SK Stevan Doronjski), dok je najprestižnija opštinska sportska nagrada Jovan Mikić – Spartak, po drugi put za redom dodeljena kik bokseru Urošu Janjiću.

Janjić se zahvalio Sportskom savezu na dodeljenoj nagradi i poručio da će nastaviti vredno da trenira kako bi ostvario uspešnu sportsku karijeru.

„Zahvaljujem se Sportskom savezu Opštine Opovo koji mi je po drugi put dodelio ovu prestižnu nagradu. Za velike sportske rezultate potrebno je puno truda, odricanja i treninga, a ja ću se potruditi da nastavim sa dobrim rezultatima u klubu i reprezentaciji kako bi jednog dana postao i prvak sveta“, poručio je Janjić.

Plakete za doprinos sportu uručene su predsedniku opštine Milošu Markovu, pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu Danetu Basti, sekretaru Sportskog saveza Vojvodine Mladenu Stojšinu, predsedniku Kik boks saveza Srbije Miodragu Jotiću, direktoru Osnovne škole „Dositej Obradović“ Slaviši Miškovu, sekretarki Sportskog saveza Opštine Opovo Nadi Janković i Internet portalu „Glas Opova“.

Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu; Foto/Glas Opova

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije