Sportski savez Opštine Opovo: Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu (video)

11/03/2023

u SPORT

Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu

OPOVO, 10. mart 2023 – U velikoj sali Kulturnog centra Opovo održana je tradicionalna manifestacija Sportskog saveza Opštine Opovo na kojoj su uručene nagrade i priznanja za najbolje sportiste i ekipe naše opštine u 2022. godini.

Na početku manifestacije okupljenima se obratio predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Stevan Stankov koji je istakao napredak lokalnih klubova, kako u takmičenjima, tako i uradu sa mlađim kategorijama.

Skupu se obratila i zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov koja je pozdravila prisutne sportiste i poželela im puno uspeha na budućim takmičenjima. Damjanov je podsetila da je ove godine iz opštinskog budžeta bilo opredeljeno 5,3 miliona dinara za projekte sportskih organizacija i klubova.

Za najbolje mlade sportiste u protekloj godini proglašeni su Filip Džakula (KFK Dragon), Ivona Stamenović (AK Spartak), Jovan Stojanov (KFK Dragon), Teodora Vasić (AK Spartak / ŽFK Zemun), Andreja Stanišić (KFK Dragon), Bojan Todorović (FK Omladinac 1927), dok su za sportske nade proglašeni Filip Poledica (AK Spartak) i Ognjen Nedeljkov (KK Opovo 99).

Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu; Foto/Glas Opova

U kategoriji jubileji, plakete su uručene fudbalskim klubovima Borac, Tempo i Omladinac 1927, koji su prošle godine obeležili 95 godina od osnivanja. Nagrada za životno delo je uručena Jovanu Geoševu (FK Omladinac 19127), a posthumno Đurici Paunoviću – Čarliju (FK Tempo). Za najbolju sportsku manifestaciju u 2022. godini je proglašena „Šljiva ranka i stativa tanka“ u organizaciji FK Tempo.

U kategoriji ekipa i klubova, za najbolju žensku ekipu proglašena je štafeta 4×100 AK Spartak u sastavu Ivona Stamenović, Kristina Gasenberger, Anja Aćimov i Andrea Stajin, najbolja muška ekipa je selekcija starijih pionira KK Opovo 99, dok je najbolji klub sefkerinski KFK Dragon.

Na kraju su proglašeni i najbolji pojedinci u 2022. godini. Najbolji sportski stručnjak – trener je Nemanja Stojanović (AK Spartak), a za istaknute rezultate u prethodnoj godini priznanja su dobili Dušan Dobrić (FK Radnički), Natalija Drobnjak (ŽFK TSC), Srđan Marjanski (FK Borac) i Ana Jovanov (KK Crvena Zvezda). Najbolji senior je Cveta Ostojin (SK Stevan Doronjski), dok je najprestižnija opštinska sportska nagrada Jovan Mikić – Spartak, po drugi put za redom dodeljena kik bokseru Urošu Janjiću.

Janjić se zahvalio Sportskom savezu na dodeljenoj nagradi i poručio da će nastaviti vredno da trenira kako bi ostvario uspešnu sportsku karijeru.

„Zahvaljujem se Sportskom savezu Opštine Opovo koji mi je po drugi put dodelio ovu prestižnu nagradu. Za velike sportske rezultate potrebno je puno truda, odricanja i treninga, a ja ću se potruditi da nastavim sa dobrim rezultatima u klubu i reprezentaciji kako bi jednog dana postao i prvak sveta“, poručio je Janjić.

Plakete za doprinos sportu uručene su predsedniku opštine Milošu Markovu, pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu Danetu Basti, sekretaru Sportskog saveza Vojvodine Mladenu Stojšinu, predsedniku Kik boks saveza Srbije Miodragu Jotiću, direktoru Osnovne škole „Dositej Obradović“ Slaviši Miškovu, sekretarki Sportskog saveza Opštine Opovo Nadi Janković i Internet portalu „Glas Opova“.

Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu; Foto/Glas Opova

 

 

pročitajte još i

Fudbal: Pripremne utakmice pred početak opštinske lige

Fudbal: Pripremne utakmice pred početak opštinske lige

Pripremne utakmice pred početak opštinske lige SAKULE / SEFKERIN, 27. mart 2023 – Naredne nedelje startuje prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, tako da je ovaj vikend bio prilika za proveru forme sakulskog Borca i sefkerinskog Tempa....

Fudbal: Pobeda Radničkog za prvu poziciju na tabeli

Fudbal: Pobeda Radničkog za prvu poziciju na tabeli

Pobeda Radničkog za prvu poziciju na tabeli BARANDA, 26. mart 2023 – Ubedljivom pobedom u malom opštinskom derbiju, Baranđani su izbili na prvu poziciju tabele Druge južnobanatske lige – zapad. RADNIČKI (Baranda) – OMLADINAC 1927 (Opovo) 4:0 (3:0); Mada su danas...

Košarka: Lider prvenstva ipak prejak za Opovčane

Košarka: Lider prvenstva ipak prejak za Opovčane

Košarka: Lider prvenstva ipak prejak za Opovčane OPOVO, 25. mart 2023 – Očekivano, lider prvenstva, pančevački Dinamo bio je prejak za opovački klub. DINAMO (Pančevo) – OPOVO 99 87:65 (20:18; 29:10; 21:21; 17:16); Bila je dovoljna samo jedna četvrtina (druga) da...

najnovije

najčitanije