Razvoj usluga socijalne zaštite: Za Opovo odbrena sredstva od 1,4 miliona dinara

22/03/2022

BEOGRAD/OPOVO, 18/22. mart 2022 – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisalo je sa predstavnicima 146 lokalnih samouprava ugovore o namenskim transferima, kojima je za razvoj usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou opredeljeno 500 miliona dinara.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić rekla je da je raspodela sredstava lokalnim samoupravama primer zajedničkog rada na razvoju usluga socijalne zaštite i usmeravanja podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov potpisala ugovor

„Nadamo se da će do kraja godine biti obezbeđena i dodatna finansijska sredstva za ovakvu vrstu podrške, pošto se pokazalo da ovakav način rada i namenski transferi itekako daju rezultate“, istakla je ministarka Kisić.

Ispred Opštine Opovo ugovor o namenskim transferima, kojima mogu da se finansiraju usluge socijalne zaštite iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave, potpisala je zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, a odobrena sredstava za Opštinu opovo iznose 1.407.515 dinara.

Simin Damjanov ističe da će ova sredstva značajno unaprediti razvoj socijalnih usluga na teritoriji Opštine Opovo. 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Dodeljena prva kuća na EU projektu OPOVO, 25. maj 2023 - U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije...

najnovije

najčitanije