Mesna zajednica Sakule: Otvoreno novo dečije igralište u ulici Stanka Lazića (video)

28/07/2021

Otvoreno novo dečije igralište u ulici Stanka Lazića

SAKULE, 28. jul 2021 – U ulici Stanka Lazića na periferiji Sakula otvoreno je još jedno dečije igralište. Projekat je pokrenut na inicijativu i u konsultaciji sa građanima ovog kraja Sakula, a realizacija je finansirana iz budžetskih sredstava lokalne samouprave.

Na otvaranju su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić, kao i predstavnici Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin i Vesna Stanojev.

Predsednik opštine je istakao značaj decentralizacije u okviru naseljenih mesta, tako da je ovo igralište rezultat lokalnih potreba.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u Sakulama, u ulici Stanka Lazića gde smo otvorili novo dečije igralište. To je deo naše kampanje za decentralizaciju sadržaja za decu jer je pre to samo bilo u centralnim delovima po naseljenim mestima. Sada analiziramo prilike lokala, prilagođavamo se, i gradimo na lokalitetima gde za to postoje stvarne potrebe. Meni je veliko zadovoljstvo što ovde imamo 42 dece, kako meštani kažu, iako ništa drugo, njima smo ulepšali i skratili put do igre. Na nivou lokalne samouprave ne gledamo samo potrebe naseljenih mesta nego gledamo potrebe i u okviru naseljenih mesta, kao što je to bila dobro prepoznata potreba ovde i što smo napravili igralište gde za to postoji potreba“, izjavio je Markov.

Kandidat na izborima za Savet mesne zajednice Sakule Goran Stanojev, zahvalio se lokalnoj samoupravi na realizaciji projekta.

„Pre svega želeo bih da se zahvalim lokalnoj samoupravi na još jednom igralištu u nizu koje su sagradili za potrebe dece u ovom kraju. Takođe i za donaciju opreme koje su ove godine doneli, kao i prethodnih godina u vidu lopti i mreža i nadam se da će se ova inicijativa nastaviti“, rekao je Stanojev.

Igralište je otvoreno, a deca su pohrlila na igru i zabavu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije