Pepeljuga za Opovo: DONACIJA PAMUČNIH ZAŠTITINIH MASKI

27/03/2020

DONACIJA PAMUČNIH ZAŠTITINIH MASKI

Opovo, 27. mart 2020;

Krojačaka radnja „Pepeljuga“ iz Pančeva donirala je Opštini Opovo 100 višekratnih pamučnih zaštitinih maski. Do ove donacije došlo je posredstvom odbornice Kristine Krunić, a vlasnice radnje Ljljanu i Željku Stančul danas je primio predsednik opštine kako bi se zahvalio u ime lokalne samouprave.

Ova krojačka radnja je tokom vanrednog stanja donirala preko 2.000 maski, prvenstveno zdravstvenim ustanovama i domovima za stare i kako nam je Ljiljana rekla ako bude potrebno vrlo rado će u Opovo doneti još maski.

„Naša firma se bavi proizvodnjom dečje odeće ali kada je počela ova epidemiološka situacija ja sam razmišljala kako da pomognem. Kada se na internetu pojavila objava da se traže ljudi koji će šiti maske, mi smo se odmah prijavili. U prvom momentu materijal smo dobili od pančevačke „Vunile“ i te maske smo distribuirali zemunskoj i pančevačkoj bolnici, a zatim smo nastavili da šijemo od našeg materijala. Kristina nas je povezala sa predsednikom opštine i evo danas je tu rezultat te saradnje“, rekla je Ljiljana Stančul.  

Predsednik opštine dr Zoran Tasić ističe humanitarni i donatorski rad u ovim teškim trenucima za našu zemlju ali i ceo svet, kao jedan od najvažnijih momenata ove krize.

„Ovo je lep i pre svega human gest Ljiljane i Željke Stančul, koje daju najbolji mogući primer. Humanost i donatorstvo se ne mere koliko je ko dao, jer ako svako pomogne koliko može biće svakako dovoljno. Ja im se u ime lokalne samouprave iskreno zahvaljujem, posebno mi se sviđa što su maske u veselim bojama, a maske ćemo podeliti radnicima u javnim službama, koji su neposredno i svakodnevno izloženi kontaktu sa drugim ljudima“, izjavio je Tasić.

Na sastanku je prisustvovala i glavna sestra Doma zdravlja Opovo Danijela Janković, koja će, deo maski proslediti pedijatrijskom odeljenju, upravo zbog tih šarenih i veselih boja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“  https://youtu.be/4kGm-gU-OjE OPOVO, 11. april 2024 – Predškolci PU „Bambi“ danas su bili gosti Rasadnika cveća „Florenca“ u Opovu. Pored obilaska i razgledanja cveća, predškolci su imali i malu edukativnu radionicu koju...

najnovije

najčitanije