Podela dezinfekcionog sredstva i zaštinih maski:  DOBRO ORGANIZOVANA AKCIJA, GRAĐANI SE PRIDRŽAVALI PROPISANIH MERA (VIDEO)

Podela dezinfekcionog sredstva i zaštinih maski: DOBRO ORGANIZOVANA AKCIJA, GRAĐANI SE PRIDRŽAVALI PROPISANIH MERA (VIDEO)

DOBRO ORGANIZOVANA AKCIJA, GRAĐANI SE PRIDRŽAVALI PROPISANIH MERA

Opovo, 31. mart 2020;

Kao što je najavljeno, danas u 10:00 časova otvoreni su punktovi u sve četiri mesne zajednice gde su građani mogli besplatno da dobiju dezinfekciono sredstvo i zaštitne maske. Što se tiče dezinfekcionog sredstva, na raspolaganju je 4.000 litara natrijum hipohlorita koji je deljen po litru za svako domaćinstvo.

Punktove je po otvaranju obišao predsednik opštine dr Zoran tasić zajedno sa svojim pomoćnikom Nebojšom Kovačevićem, i kako ističe, dezinfekcionih sredstava i maski ima dovoljno, a za naše najstarije građane i sve one koji iz opravdanih razloga ne mogu da dođu na preuzimanje, organizovaće se dostava na kućne adrese.

„Osnovna ideja ove akcije jeste da našim sugrađanima koliko – toliko u ovim teškim momentima omogućimo da nabave dezinfekciono sredstvo. Lokalna samouprava je sprovela javnu nabavku, nabavili smo dezinfekciona sredstva za sva četiri naseljena mesta. Količina oko 4.000 litara i besplatno se deli svim našim sugrađanima koji se budu pojavili između 10 i 13 časova i ova akcija će se nastaviti svakog narednog dana. U prvih sat vremena podelili smo 352 litre, što govori koliko je to bitno našim sugrađanima. Pored toga, lokalna samouprava je obezbedila i besplatene zaštitne maske i do sada smo podelili više od 3650 maski za sve naše sugrađane. Svi građani kojima treba maska mogu se obratiti na telefone svojih mesnih zajednica između 10 i 13 časova. Onog momenta kada se dezinfekciono sredstvo i maske budu potrošile nabaviće se nova količina i to će trajati sve dok traje vanredno stanje. Takođe, svakome ko se bude obratio našem kol centru i mesnim zajednicama, a ne može da dođe, naši volonteri će posle 13 časova dostaviti dezinfekciono sredstvo i zaštitne maske“, poručio je Tasić.

Ono što je pohvalno jeste da su punktovi dobro organizovani, ne čeka se dugo, nema gužvi, a građani su veoma disciplinovani, nose zaštitnu opremu i održavaju propisano rastojanje. Zamenica predsednika Saveta mesne zajednice Sakule Vesna Stanojev kaže da je akcija protekla u najboljem redu.

„Akcija protiče dobro, građani su obavešteni, dolaze, uzimaju po jedan litar po domaćinstvu, a ujedno se dele i maske. Svako od njih zna da treba da ima razmak od dva metra i u skladu sa tim se i ponašaju. Za sada nemamo nikakvih problema, a do sada smo u našoj mesnoj zajednici podelili oko 650 masaka“, izjavila je Stanojev.

Što se tiče građana, oni su se do sada snalazili na razne načine, neko lakše, neko teže, ali svi se slažu da je ovo dobar potez jer mogu na jednom mestu dobiti i dezinfekciono sredstvo i zaštitne maske, koji su još uvek deficitarni u prodaji.

Prvog dana punktove je obišlo nešto preko 800 građana i ovi punktovi će raditi svakog dana od 10 do 13 časova. Potrebno je da ponesetu svoju flašu zapremine od jednog litra u koju će vam dežurni volonteri sipati dezinfekciono sredstvo.

Telefoni na koje možete dobiti sva potrebna obaveštenja:

Mesna zajednica Opovo: 013/681-027; 063/1060-538

Mesna zajednica Baranda: 062/779-560; 064 6980018

Mesna zajednica Sefkerin: 013/2684-103; 064/4142550; 064/0505-303

Mesna zajednica Sakule: 063/175-5814; 069/185-9127

NATRIJUM – HIPOHLORIT se može koristiti za dezinfekciju podova, prostora i metalnih površina koje su najizloženije virusu. U pitanju je jedno od najefiksnijih sredstava sa mikrobiocidnim dejstvom, ali kako nadležni upozoravaju, upotreba mora biti izuzetno pažljiva. Koristite rukavice i nikako ne dirajte oči, nos i usta, a kod tretiranih površina sačekajte da se osuše.

Opštinski štab za vanredne situacije: KOMANDANT ŠTABA ODGOVARA NA SVA VAŠA PITANJA, PRIMEDBE I SUGESTIJE

Opštinski štab za vanredne situacije: KOMANDANT ŠTABA ODGOVARA NA SVA VAŠA PITANJA, PRIMEDBE I SUGESTIJE

KOMANDANT ŠTABA ODGOVARA NA SVA VAŠA PITANJA, PRIMEDBE I SUGESTIJE

Opovo, 31. mart 2020;
Opštinski štab za vanredne situacije  uputio je saopštenje za građanstvo sa obaveštenjem da će se praksa „Otvorena vrata“ u narednom periodu obavljati telefonski.

„Poštovani sugrađani, u skladu sa vanrednim merama i epidemiološkom situacijom promenićemo dosadašnju praksu primanja građana. Ništa se bitno neće promeniti osim što ću vaše probleme saslušati telefonskim putem. Zbog vanrednog stanja, lokalna samouprava i Opštinski štab za vanredne situacije imaju veliki broj obaveza koje se moraju svakodnevno rešavati, zbog čega molim sve građane da se obraćaju samo sa urgentnim problemima, posebno onima koji su vezani za aktuelnu situaciju, a ostalo ćemo rešavati kada ova kriza prođe“, poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Razgovor sa komandantom Opštinskog štaba za vanredne situacije dr Zoranom Tasićem možete zakazati pozivom na broj
013/681-091, od 00:00 do 24:00h,
a u zakazano vreme pozvaće vas predsednik opštine.

Važno obaveštenje: RADNO VREME ZA ZDRAVSTVENE AMBULANTE U SAKULAMA I BARANDI

Važno obaveštenje: RADNO VREME ZA ZDRAVSTVENE AMBULANTE U SAKULAMA I BARANDI

RADNO VREME ZA ZDRAVSTVENE AMBULANTE U SAKULAMA I BARANDI

Opovo, 31. mart 2020;

Od 1. aprila zdravstvene ambulante u Sakulama i Barandi imaju novo radno vreme:

ZDRAVSTVENA AMBULANTA SAKULE

Ponedeljak od 7:00 do 12:00 časova

Sreda od 7:00 do 12:00 časova

Petak od 7:00 do 12:00 časova

Zakazivanje pre odlaska u ambulantu OBAVEZNO!!! 013/685-102

ZDRAVSTVENA AMBULANTA BARANDA

Ponedeljak od 12:00 do 15:00 časova

Sreda od 12:00 do 15:00 časova

Petak od 12:00 do 15:00 časova

Zakazivanje pre odlaska u ambulantu OBAVEZNO!!! 013/686-105

Ukoliko imate povišenu temperaturu, kašalj, opštu slabost pozovite 062/8803-155; 013/681-104 lokal 119; 013/681-108 lokal 119.

Nacionalna služba za zapošljavanje: SAOPŠTENJE ZA KORISNIKE

Nacionalna služba za zapošljavanje: SAOPŠTENJE ZA KORISNIKE

SAOPŠTENJE ZA KORISNIKE

Beograd, 31. Mart 2020;

Dana 24. marta 2020. godine, Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o primeni rokova u upravnim postupcima za vreme vanrednog stanja, iz tih razloga Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava korisnike o sledećem:

Stranke koje nisu u mogućnosti da se prijave na evidenciju nezaposlenih i podnesu zahtev za novčanu naknadu elektronskim putem ili putem pošte, za vreme trajanja vanrednog stanja, moći će ove radnje da preduzmu po prestanku vanrednog stanja. Za vreme vanrednog stanja prekinuće se računanje rokova.

Smatraće se da je dostava rešenja i drugih pismena od strane organa, od kojih počinju da teku rokovi koji se ne mogu produžiti (prekluzivni rokovi) izvršena kad istekne 15 dana od prestanka vanrednog stanja. Od ovog dana počinje računanje rokova za izjavljivanje žalbi, prigovora, drugih pravnih sredstava, kao i preduzimanje radnji koje su vezane za rokove koji se inače ne mogu produžavati. Ako je stranka blagovremeno podnela podnesak u vreme vanrednog stanja ili pre isteka 15 dana od prestanka vanrednog stanja, nije potrebno da isti ponovo podnosi.

Produžuju se rokovi za postupanje upravnih organa (rešavanje po zahtevima, žalbama, drugim pravnim sredstvima kao i drugim podnescima stranaka) i isti će se produžiti 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Sve informacije možete pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs ili se obratiti nadležnim filijalama putem telefona.

Dom zdravlja Opovo: RESPIRATORNA AMBULANTA OD 1. APRILA

Dom zdravlja Opovo: RESPIRATORNA AMBULANTA OD 1. APRILA

RESPIRATORNA AMBULANTA OD 1. APRILA

Opovo, 31. april 2020

Poštovani sugrađani,
U skladu sa preporukama nadležnih institucija, a u vezi novonastale situacije izazvane pandemijom Covida 19, obaveštavamo Vas da od 1.4.2020.godine radi Respiratorna ambulanta u Domu zdravlja Opovo. Respiratorna ambulanta radi 24 časa dnevno. Svi stanovnici Opštine Opovo u obavezi su da ,ukoliko imaju respiratorne simptome(povišenu temperaturu, kašalj, opštu slabost), pozovu broj

062/8803155

Bez obzira na mesto stanovanja!!!

Na pregled se dolazi nakon telefonskog dogovora sa doktorom iz respiratorne ambulante. Ulaz u respiratornu ambulantu je iza apoteke Doma zdravlja Opovo.
Molimo sve pacijente da na pregled dođu sa maskom i eventualno rukavicama.

Da bi ostali zdravi i Vi i mi molimo Vas da se držite preporuka!

Dom zdravlja Opovo