Dom zdravlja Opovo: Zdravstveni radnici obeležili esnafsku slavu

Dom zdravlja Opovo: Zdravstveni radnici obeležili esnafsku slavu

Zdravstveni radnici obeležili esnafsku slavu
OPOVO, 14. novembar 2022 – Radnici Doma zdravlja Opovo obeležili su svoju krsnu slavu i esnafske zaštitnike Svetog Kozmu i Damjana – Svete vrače.
Kuma i domaćin slave je bila glavna sestra opovačke zdravstvene ustanove Danijela Janković, koja je jabuku, odnosno kumstvo za narednu godinu predala doktorki Miljani Kreculj Kostov.
Sveti Kozma i Damjan su bili vračevi (lekari), besrebrenici i čudotvorci, rođena braća, rodom iz Rima, kao deca su kršteni i u hrišćanskom duhu vaspitani. U hrišćanskoj tradiciji pominje se da su imali veliku blagodat od Boga, da leče ljude i životinje od svake bolesti i muke, i to obično polaganjem ruku. Za svoj trud nisu tražili nikakvu nagradu, samo su zahtevali od bolesnika da veruju u Isusa Hrista. Nasledivši veliko imanje, oni su ga milostivo razdavali bednima.

 

Bezbednost u saobraćaju: Nastavak projekta u Barandi

Bezbednost u saobraćaju: Nastavak projekta u Barandi

Nastavak projekta u Barandi
BARANDA, 14. novembar 2022 – Radovi u okviru programa bezbenosti u saobraćaju na teritoriji Opštine Opovo nastavljeni su projektom postavljanja usporivača brzine u Barandi. Radnici opovačkog komunalnog preduzeća, pored postavljanja usporivača brzine danas su radili i na sanaciji ograde mosta na putu Baranda – Sakule kod ribnjaka. Realizaciju programa finansira lokalna samouprava

Projekat “Krug podrške”: Produžetak  roka za podnošenje prijava  na javni poziv za kupovinu  kuća sa okućnicom

Projekat “Krug podrške”: Produžetak roka za podnošenje prijava na javni poziv za kupovinu kuća sa okućnicom

Produžetak roka za podnošenje prijava na javni poziv za kupovinu kuća sa okućnicom
Opovo
14. novembar, 2022. ­ Na osnovu člana 7. i člana 12. Kriterijuma za kupovinu kuća sa okućnicom i postupku i načinu rada Komisije za kupovinu kuća sa okućnicom za rešavanje stambenih potreba korisnika paketa donatorske pomoći, 06-/22 od 12.09.2022. godine i na osnovu Odluke o socijalnoj zaštiti građana u opštini Opovo („Opštinski službeni glasnik opštine Opovo, broj 19/12, 2/16, 8/16, 7/17 , 6/18 , 4/21 i 5/21) u okviru projekta   „Krug podrške“ koji sprovode opština Opovo, Centar za socijalni rad Opovo i Udruženje „Siguran život“ a u okviru šireg programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji sporovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS, a finansira Evropska unija kroz IPA 2018 i na osnovu Ugovora o donaciji, ref. UNOPS-SHAI-2022-Grant-004, od 01.04.2022, Komisija za sprovođenje postupka za kupovinu kuća sa okućnicom i rešavanje stambenih potreba korisnika i za sprovođenje postupka izbora korisnika stambene podrške i mera podrške aktivne inkluzije u okviru projekta KRUG PODRŠKE, dana 14.11.2022. g. donela je
Zaključak o produženju roka za podnošenje prijava  na JAVNI POZIV za kupovinu  kuća sa okućnicom za rešavanje stambenih potreba korisnika u okviru projekta  KRUG PODRŠKE br. 06-73/2022 koji je raspisan dana 15.09.2022. godine, za 11 dana, zaključno sa danom 25.11.2022.godine, rok za podnošenje prijava je 25.11.2022. godine (petak) do 15 časova, a zbog nedovoljnog broja prijava na javni poziv.

 

ED Pančevo: Najava radova i isključenja struje u Sefkerinu i Glogonju

ED Pančevo: Najava radova i isključenja struje u Sefkerinu i Glogonju

Najava radova i isključenja struje u Sefkerinu i Glogonju
OPOVO, 14. novembar 2022 – Zbog najavljenih radova Elektrodistribucije Pančevo, u četvrtak, 17. novembra, u vremenskom intervalu od 9:30 do 13:00 časova, bez struje će biti celo naselje Sefkerin i deo Glogonja (izlaz iz sela ka Sefkerinu).
Kako će bez struje biti i vodovodna podstanica, u istom vremenskom intervalu Sefkerin će biti i bez vodosnabdevanja.

 

Košarka: Poraz pionira Opova uz odličan nastup Pantovića

Košarka: Poraz pionira Opova uz odličan nastup Pantovića

Poraz pionira Opova uz odličan nastup Pantovića
OPOVO, 14. novembar 2022 – U 4. kolu grupe C, Regionalne KSV lige za pionire U15, Opovčani su kao domaćini izgubili od lidera grupe ekipe Vršca doo rezultatom 72:92 (8:26; 13:24; 24:20; 27:22).
I pored poraza, trener opovačkih pionira Dejan Fogl je zadovoljan igrom i pristupom svojih košarkaša, koji i dalje imaju veliku šansu da se plasiraju u drugi krug takmičenja.
„Odličan otpor najjačoj ekipi u grupi koja je fizički dominantna ekipa sa dva igrača oko dva metra visine i jednim igračem koji je pozvan u pionirsku reprezentaciju. Pohvalio bih sve igrače na velikoj borbenosti koju su pokazali a posebno bih izdovojio Aleksandra Pantovića koji je odigra najbolji meč do sada i postigao pet trojki (sve u poslednjoj četvrtini). Sledeće nedelje gostujemo u Beloj Crkvi, glavnom konkurentu za plasman u drugi krug tamkičenja. Prve tri ekipe u grupi idu dalje. Idemo naravno na pobedu. Pomenuo bih i veliki broj navijača i veliku podršku i navijanje za ove mlade momke i pozivam ih da ih podrže i na sledećoj utakmici“, izjavio je nakon meča trener Fogl.