Opština Opovo: Javni konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela

Opština Opovo: Javni konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela

Javni konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela
OPOVO, 1. novembar 2022 – Opština Opovo raspisuje Javni konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih  ventila i delitelja toplote na teritoriji opštine Opovo za 2022. godinu.
Kompletan tekst konkursa – predmet finansiranja, korisnici bespovratnih sredstava, uslovi prijave na konkurs, maksimalna visina sredstava za sufinansiranje, neprihvatljivi troškovi, obavezna dokumentacija uz prijavu na javni poziv, preuzimanje dokumentacije za javni poziv i mesto i rok dostavljanja prijava, možete videti na linku: OVDE

Više od 17.000 prijava mladih za program „Moja prva plata“, od danas povezivanje sa poslodavcima

Više od 17.000 prijava mladih za program „Moja prva plata“, od danas povezivanje sa poslodavcima

Program „Moja prva plata“, od danas povezivanje sa poslodavcima
U trećem ciklusu programa „Moja prva plata“ konkurisalo je više od 17.000 mladih, od čega 60% žena, za oko 12.000 radnih pozicija, koje je ponudilo 7.500 poslodavaca. Od danas počinje povezivanje sa potencijalnim poslodavcima, tokom kojeg će kompanije selektovati najbolje kandidate. Program omogućava podršku zapošljavanju mlađih od 30 godina, bez radnog iskustva sa najmanje završenom srednjom školom.

U prvoj polovini novembra kandidate biraju firme iz privatnog sektora, a u drugoj poslodavci iz javnog sektora.

Dve nedelje nakon povezivanja, biće formirane konačne liste poslodavaca i kandidata i dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs. U roku od 15 dana od dana objavljivanja ovih listi sledi potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Kandidati će ući u kompanije u kojima će sticati svoja prva radna iskustva, neophodna znanja i veštine najkasnije do kraja decembra.

Program „Moja prva plata“ traje devet meseci, a za to vreme Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno će isplaćivati 25.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara.

Program realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

„Moja prva plata“ se realizuje od kraja avgusta 2020. godine i u dva ciklusa učestvovalo je skoro 18.000 mladih i oko 10.000 poslodavaca.

Detaljnije  informacije dostupne su na veb sajtovima: www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs

ONB Opovo: Književni susret sa Grozdanom Crepajac

ONB Opovo: Književni susret sa Grozdanom Crepajac

Književni susret sa Grozdanom Crepajac
OPOVO, 1. novembar 2022 – U ponedeljak, 7. novembra, Opštinska narodna biblioteka Opovo organizuje književni susret sa Gordanom Crepajac iz Pančeva.
Gordana Crepajac je član Udruženja književnika Srbije, objavila je 19 knjiga, dobitnik više nagrada za poeziju i prozu, a radovi su joj prevođeni na engleski, francuski i rumunski jezik.
Književni susret sa Grozdanom Crepajac biće održan u opštinskoj biblioteci u Opovu sa početkom u 18:00 časova.

 

Matične knjige venčanih: U oktobru pet venčanja

Matične knjige venčanih: U oktobru pet venčanja

U oktobru pet venčanja
OPOVO, 1. novembar 2022 – Tokom oktobra na teritoriji Opštine Opovo održano je pet venčanja, tri u Opovu i po jedno u Sakulama i Barandi.
OPOVO: Miroslav Bogdanović i Silvana Bogdanović; Dejan Janković i Silvija Matičić; Branislav Babić i Valentina Savić.
BARANDA: Nikola Dobrić i Nena Vajić.
SAKULE: Milan Momirov i Mirjana Janošev.