Projekat „Krug podrške“: Okrugli sto sa privrednicima

Projekat „Krug podrške“: Okrugli sto sa privrednicima

Okrugli sto sa privrednicima

Opovo, 10. novembar 2022
Na projektu “Krug podrške” održan okrugli sto sa privrednicima

U okviru projekta „Krug podrške“, koji će, uz pomoć Evropske unije, kroz kupovinu i dodelu kuća obezbediti trajna stambena rešenja i aktivnu inkluziju najosetljivijim stanovnicima Opova, 10. novembra u velikoj sali Kulturnog centra Opovo održan je prvi od dva planirana okrugla stola sa lokalnim i regionalnim privrednicima. Tema okruglog stola je bila u skladu sa projektnom tematikom – zapošljavanje osetljivih grupa našeg društva. Tokom  događaja diskutovano je na koji način lokalna samouprava može podstaći i podržati privrednike i preduzetnike tokom zapošljavanja ovih ciljnih grupa, a učesnici su iznosili svoja dosadašnja iskustva u radu i izazove sa kojima se susreću.

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov je, pozdravljajući okupljene, naglasio važnost ovakvih incijativa koje pomažu najugroženijim porodicama u opštini, podsećajući kako ovo nije prvi projekat ove vrste već jedan u nizu onih koji se već godinama sprovode. Obezbeđivanje 10 kuća, kroz ovaj projekat, za one koji nemaju rešeno stambeno pitanje a nalaze se u veoma teškoj socijalno-ekonomskoj poziciji, izuzetno je značajno za opštinu Opovo.

Projekat „Krug podrške“: Okrugli sto sa privrednicima; Foto/Glas Opova

Menadžerka projekta Ivana Obradović je predstavila projekat i mere aktivne inkluzije u okviru kojih se očekuje direktno učešće privrednika i pozvala ih na buduću saradnju.

Predstavnice Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Pančevo, predstavile su olakšice i subvencije koje ova institucija obezbeđuje prilikom zapošljavanja društveno osetljivih grupa i iznele niz pozitivniih primera ove prakse.

Predstavnica programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, Mirjana Dimirijević ispred UNOPS-a, pružila je dodatna pojašnjenja o mehanizmima koji se primenjuju u okviru projekata kako bi se planirane aktivnosti sprovele na zadovoljstvo svih aktera.

Projekat „Krug podrške“ sprovodi Opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“.

Projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a implementira UNOPS.

 

Zbog montaže u vodovodnoj podstanici Sefkerin danas popodne bez vode
SEFKERIN, 10. novembar 2022 – Zbog montaže elektro-ormana, elektroventila i mrežnih pumpi u vodovodnoj podstanici u Sefkerinu u kojoj je nedavno dogodila velika havarija, naseljeno mesto Sefkerin biće danas bez vodosnabdevanja u vremenskom intrevalu od 14:00 do 19:00 časova.

Lovačko društvo Fazan: Solarni paneli na lovačkoj kući

Lovačko društvo Fazan: Solarni paneli na lovačkoj kući

Solarni paneli na lovačkoj kući
OPOVO, 10. novembar 2022 – Postavljanjem solarnih panela jačine 510w i radovima na razvodu instalacija, završen je projekat izgradnje lovačke kuće na lokalitetu Rakitaš u Opovu.
Tokom leta sprovedeni su radovi na postavljanju keramike koji je sufinansiran preko konkursa lokalne samouprave za realizaciju projekata udruženja, dok je poslednja faza projekta, čija je vrednost 121.426 dinara finansirana donacijama članova i prijatelja Lovačkog društva „Fazan“ Opovo, koje se ovom prilikom zahvaljuje na podršci svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

Dan grada Pančeva: Među nagrađenim učenicima Nina Stojanović i Stefan Jovanov

Dan grada Pančeva: Među nagrađenim učenicima Nina Stojanović i Stefan Jovanov

 Među nagrađenim učenicima Nina Stojanović i Stefan Jovanov

OPOVO, 9. novembar 2022 – Povodom Dana grada Pančeva, gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović uručio je nagrade najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima koji su postigli odlične rezultate na državnim, ali i međunarodnim takmičenjima tokom protekle školske godine.
Među nagrađenim učenicima nalaze se i srednjoškolci iz naše opštine Nina Stojanović iz Opova i Stefan Jovanov iz Sefkerina.

Drago mi je što smo nagradjeni za uspešne rezultate koje smo postigli u protekloj školskoj godini. Nagrada je za mene podstrek da ove školske godine ostvarim još bolje rezultate, da nastavim da se trudim i usavršavam kako bih ostvarila svoj cilj.” – izjavila je Nina Stojanović.

A njena profesorka dodaje:

Kada imate ovakvu učenicu možete samo da budete izuzetno ponosni i srećni kada se ubiraju plodovi dugogodišnjeg rada. Nina je izuzetno vredna, predana i talentovana, tako da je put kojim ide težak, ali veoma lep. Moram da istaknem da je Nina jedina sa odseka solo pevanja iz Muzičke škole “Jovan Bandur” koja je dobila priznanje grada Pančeva. Veoma sam zahvalna Nini što nas je sve učinila ponosnim i što predstavlja sebe, mene i svoju školu uvek na najbolji mogući način” – izjavila je prof. Ivana Josić

Za postignute rezultate nagrađeno je 114 đaka osnovnih i srednjih škola, a iz budžeta grada Pančeva za tu namenu izdvojeno je skoro 800.000 dinara.