Dom zdravlja Opovo: Zdravstveni radnici obeležili esnafsku slavu

14/11/2022

Zdravstveni radnici obeležili esnafsku slavu
OPOVO, 14. novembar 2022 – Radnici Doma zdravlja Opovo obeležili su svoju krsnu slavu i esnafske zaštitnike Svetog Kozmu i Damjana – Svete vrače.
Kuma i domaćin slave je bila glavna sestra opovačke zdravstvene ustanove Danijela Janković, koja je jabuku, odnosno kumstvo za narednu godinu predala doktorki Miljani Kreculj Kostov.
Sveti Kozma i Damjan su bili vračevi (lekari), besrebrenici i čudotvorci, rođena braća, rodom iz Rima, kao deca su kršteni i u hrišćanskom duhu vaspitani. U hrišćanskoj tradiciji pominje se da su imali veliku blagodat od Boga, da leče ljude i životinje od svake bolesti i muke, i to obično polaganjem ruku. Za svoj trud nisu tražili nikakvu nagradu, samo su zahtevali od bolesnika da veruju u Isusa Hrista. Nasledivši veliko imanje, oni su ga milostivo razdavali bednima.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije