JP „Mladost“ Opovo: Uspostavljeno vodosnabdevanje u Sefkerinu (video)

JP „Mladost“ Opovo: Uspostavljeno vodosnabdevanje u Sefkerinu (video)

Uspostavljeno vodosnabdevanje u Sefkerinu
SEFKERIN, 7. novembar 2022 – Večeras je uspostavljeno redovno vodosnabdevanje u Sefkerinu gde je zbog velike havarije u vodovodnoj podstanici celo mesto bilo bez vode od subote.
Vd direktor komunalnog preduzeća Slavko Mančev se zahvalio građanima Sefkerina na strpljenju i razumevanju kao i radnicima JP „Mladost“ koji su svakodnevno tri dana bili neprekidnu na terenu vršeći sanaciju podstanice. Takođe, Mančev je istakao da je sanacija potrajala duže jer se havarija dogodila tokom vikenda zbog čega nije bilo u mogućnosti da se angažuje firma koja redovno održava pumpe opovačkog vodovoda.
Kompletnu izjavu Slavka Mančeva možete pogledati na linku ispod:

 

Poljoprivreda: Subvencije za rod šećerne repe u 2023. godini

Poljoprivreda: Subvencije za rod šećerne repe u 2023. godini

Subvencije za rod šećerne repe u 2023. godini

Proizvodnju šećerne repe u 2023. godini država Srbija podržaće sa 35.000 dinara po hektaru, navodi se u Uredbi koju je donela vlada Srbije. Na novac će moći da računaju nosioci komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva upisani u Registar, ako se nalaze u aktivnom statusu sa prijavljenim površinama pod ovom kulturom. Državna podrška će biti po hektaru prijavljene i zasejane šećerne repe, a najviše do 500 hektara. Uslov je ostvareni prinos od najmanje 50 tona po hektaru plative šećerne repe.
Proizvođači će finansijsku podršku ostvarivati preko proizvođača šećera. Poljoprivredni proizvođač će pravo na državni novac ostvariti ukoliko je celokupan prinos repe na ugovorenim površinama isporučio proizvođaču šećera.
Zahtev za odobravanje finansijske podrške biće podnošen preko javnog poziva Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede.

DJBL zapad: Efikasni Baranđani, novi „potop“ Opovčana

DJBL zapad: Efikasni Baranđani, novi „potop“ Opovčana

Efikasni Baranđani, novi „potop“ Opovčana

OPOVO, 7. novembar 2022 – Ubedljivom pobedom u Barandi, Radnički nastavlja trku za prvu poziciju, dok opovački Omladinac sve dublje tone i trasira put za opštinsku ligu.

RADNIČKI (Baranda) – MLADOST (Vojlovica) 7:0 (); Baranđani su sa kamatom vratili Mladosti za minimalni poraz iz 3. kola. Vojlovčani su se u Pančevo vratili sa punom mrežom golova, a Baranđani su brojali do sedam. Golove su postigli Cukić, Dmiović, dvostruki strelac je bio Dobrić dok je Sabo postigao het-trik.

Radnički je nastupio u sastavu: Babin, N.Lazin, Petrov, Purić, Dmiović, Radojev, Rajšić, S.Divljački, Dobrić, Sabo, Cukić (Baić, Nećakov, Đorđević).

PROLETER (Mramorak) – OMLADINAC 1927 (Opovo) 6:0; Na gostovanje u Mramorak Opovčani su otišli sa osam fudbalera tako da ovaj ubedljivi poraz i ne čudi puno. Kako u klubu kažu, tim nisu mogli da kompletiraju zbog kartona i povreda.

Omladinac je nastupio u sastavu: Maksimović, Đurđulena, Cvijović, B.Todorović, S.Todorović, Šiđanin, Ivanov, Abdula.

Rezultati 12. kola: Radnički – Mladost 7:0; BSK Bavanište – Jugoslavija 1:1; Proleter – Omladinac 1927 6:0; Mundial – Budućnost 1:6; Omladinac (D) – Stari Tamiš 4:2

Tabela: 1. Budućnost (30); 2. Radnički (28); 3. Proleter (22); 4. Jugoslavija (22); 5. Mundial (16); 7. Omladinac (D) (13); 8. Mladost (13); 9. Omladinac 1927 (8); 10. Stari Tamiš (7)