Sefkerin: Havarija u vodovodnoj podstanici, radovi na sanaciji u toku (video)

Sefkerin: Havarija u vodovodnoj podstanici, radovi na sanaciji u toku (video)

Havarija u vodovodnoj podstanici, radovi na sanaciji u toku 

SEFKERIN, 5. novembar 2022 – Zbog havarije poklopca za ventile za odvod vode u rezervoare, koja se dogodila jutros u postrojenju vodovodne podstanice u Sefkerinu, došlo je do izlivanja vode i potapanja elektronike što je izazvalo nestanak struje i prestanak rada ove vodostanice i vodosnabdevanja u Sefkerinu.
Radnici Javnog preduzeća „Mladost“ su od jutros na terenu gde su počeli radovi na sanaciji koja će zbog ozbiljnosti posledica havarije potrajati.
Vodostanicu u Sefkerinu je obišao i predsednik opštine Miloš Markov gde je sa sa vd direktorom komunalnog preduzeća Slavkom Mančevim razgovarao o alternativnim rešenjima za snabdevanje vode ovog mesta dok se havarija ne sanira.

Vodostanicu u Sefkerinu obišao predsednik opštine Miloš Markov; Foto/Glas Opova

Mančev je istakao ozbiljnost havarije i najavio postavljanje cisterne za snabdevanje vodom dok se ne uspostavi redovno vodosnabdevanje.
„Usled havarije poklopca za ventile za odvod vode u rezervoare došlo je do izlivanja vode u podstanici i potapanja elektroromana i kompletne elektronike tako da je tek nakon toga došlo do isklučenja struje. Kvar je ozbiljan, trenutno ispumpavamo vodu i nakon toga ćemo uraditi defektažu i demontažu opreme, a što se tiče nekog termina za redovno snabdevanje vodom ovog trenutka nismo u mogućnosti da to definišemo. Mi ćemo gledati da u što kraćem roku uspostavimo redovno vodosnabdevanje ali u toku su razgovori i vrlo brzo ćemo obezbediti cisternu za snabdevanje stanovništva vodom koja će biti stacionirana u centru naseljenog mesta kod robne kuće“, izjavio je Mančev.
Nadležni su građanima Sefkerina uputili molbu za razumevanje i strpljenje jer je u pitanju havarija čija sanacija traži određeno vreme.

ONB Opovo: Najava programa za novembar i decembar

ONB Opovo: Najava programa za novembar i decembar

Najava programa za novembar i decembar

 

OPOVO, 5. novembar 2022 – Opštinska narodna biblioteka Opovo objavila je program događaja koje će organizovati do kraja godine.

Svakog ponedeljka od 14. novembra do 12. decembra održavaće se kreativne radionice za odrasle.

Svake subote od 5. novembra do 17. decembra održavaće se kreativne radionice za decu u dva termina za mlađu (11:00h) i stariju grupu (12:00h).

NOVEMBAR:

Opštinska narodna biblioteka Opovo, 7. novembar (ponedeljak) 18:00h, književni susret sa Grozdanom Crepajac.

Kulturni centar Opovo, 19. novembar (subota); Koncert „Život i preobraženje – pet elemenata“ (muzičko – scensko – koreografska svita).

Galerija „Jovan Popović“ Opovo, 22. novembar (utorak); Otvaranje izložbe „Vizionarski metabolizam“ italijanskog autora Masima Francalancija.

DECEMBAR:

Kulturni centar Opovo, 4. decembar (nedelja) 20:00h; Koncert „Nekada davno u dalekom Kraljevstvu“ – muzika iz Diznijevih crtanih filmova“, Anđela Kasijani (sopran) i Dušan Svilar (tenor) u pratnji violončelistkinje Tijane Vaščić  i pijanistkinje Nevene Živković.

Hotel „Stari Banat“ Opovo, 24. decembar (subota); Novogodišnja teglica – bazar slane i slatke zimnice.

Kulturni centar Opovo, 24. decembar (subota); Novogodišnja pozorišna predstava za decu.

Opštinska narodna biblioteka Opovo, 24. decembar (subota); Izložba dečjih radova sa kreativnih radionica i dodela diploma.

Opovo, 24. decembar (subota); Novogodišnji vašar (bazar).

Pomoć države: Prva isplata pomoći mladima 16. decembra

Pomoć države: Prva isplata pomoći mladima 16. decembra

Prva isplata pomoći mladima 16. decembra

BEOGRAD, 5. novembra (Tanjug) – Prva isplata pomoći mladima od 16 do 29 godina u iznosu od po 5.000 dinara počeće 16. decembra, izjavio je jutros ministar finansija Siniša Mali.
“Prva isplata kreće dan po završetku prijave, a ona će trajati od 1. do 15. decembra, i u sledećih dva-tri dana isplatićemo pomoć svima koji se prijave, a ispunjavaju uslove”, rekao je on gostujući na TV Pink.
Ponovio je da za ovu pomoć svi mladi treba da se prijave, bez obzira da li su se ranije prijavljivali i da je to neophodno uraditi preko Uprave za trezor.
Novac neophodan za ovu isplatu biće obezbeđen rebalansom budžeta za ovu godinu o čemu će se u Skupštini Srbije raspravljati sledeće sedmice.