Multimedijalno veče u galeriji: Izložba Masima Francalancija uz nastupe hora i rok grupe

Multimedijalno veče u galeriji: Izložba Masima Francalancija uz nastupe hora i rok grupe

Izložba Masima Francalancija uz nastupe hora i rok grupe
OPOVO, 21. novembar 2022 – U utorak, 22. novembra (19:00h) u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu očekuje vas multimedijalni umetnički događaj. Organizator izložbe ONB Opovo poziva sve zaintersovane da posete izložbu i uživaju u programu:
Podsećamo vas da je u utorak, 22. novembra svečano otvaranje izložbe „Vizonarski metabolizam“ autora Masima Francalacija. Ovo je druga internacionalna izložba i poslednja u ovogodišnjoj izlagačkoj sezoni.
Nekoliko razloga zašto treba da posetite ovu izložbu. Zbog umetnika, naravno.

Masimo Francalanci (Massimo Francalanci), vizuelni umetnik iz Italije, studirao je na Umetničkoj školi u Firenci (Liceo Artistico di Firenze) da bi stekao kvalifikaciju magistra umetnosti sa specijalizacijom iz arhitekture, zatim je pohađao Arhitektonski fakultet u Firenci (Facoltà di Architettura di Firenze, ISIA) i Politehničku školu u Milanu (Politecnico di Milano), postavši tako diplomirani inženjer arhitekture, specijalizovan za proračune i projektovanje osvetljenja. Još tokom studija, radi u konzorcijumu IACSA, gde na mestu projektanta za komponente namenjene vojnoj, svemirskoj i aeronautičkoj upotrebi projektuje instrumente koji će leteti u ISS (Međunarodna svemirska stanica) i Šatlu. Hor Kulturnog centra Opovo „Harmonium“ nastupiće prvi put posle samo mesec i po dana od osnivanja. Dođite da ih podržimo! Sagovornici na izložbi su: naša saradnica, istoričar umetnosti Ivana Milinković koja će vam pričati sve o brutalističoj arhitekturi i konceptu izložbe, Stevan Ubović, poznavalac italijanske kulture i prilika u Rimu, kao i autor masimo Francalanci.
Tokom izložbe uživaćete u sjajnoj muzici  u izvođenju grupe „Žika i Savulovi“.
Italijansko-srpsko veče biće, naravno, i u znaku dobre kuhinje. Ne propustite.

KK Agros Basket: Pobeda i poraz za opovačke košarkašice

KK Agros Basket: Pobeda i poraz za opovačke košarkašice

 Pobeda i poraz za opovačke košarkašice
OPOVO, 21. novembar 2022 – Košarkašice Agros Basketa odigrale su mečeve u okviru regionalnih KSB liga. Mlađe pionirke su u 3. kolu na gostovanju u Zemunu pobedile Girl Borac Basket rezultatom 65:22, dok su pionirke u 4. kolu poražene u Opovu od ekipe Radivoj Korać 60:75.

Girl Borac basket-Agros basket 22:65

 

 

ED Pančevo: Zbog radova u Sefkerinu i Glogonju, isključenja struje i vode

ED Pančevo: Zbog radova u Sefkerinu i Glogonju, isključenja struje i vode

Zbog radova u Sefkerinu i Glogonju, isključenja struje i vode
SEFKERIN, 21. novembar 2022 – Odloženi radovi Elektrodistribucije Pančevo, koji su bili najavljeni 17. novembra u Sefkerinu i Glogonju, pomereni su za petak, 25. novembra.
U vremenskom intervalu od 9:30 do 13:30 časova, bez struje će biti celo naselje Sefkerin i deo Glogonja (izlaz iz sela ka Sefkerinu).
Kako će bez struje biti i vodovodna podstanica, u istom vremenskom intervalu Sefkerin će biti i bez vodosnabdevanja.