Školski sport košarka: Opovčanke pobednice okružnog prvenstva

Školski sport košarka: Opovčanke pobednice okružnog prvenstva

Opovčanke pobednice okružnog prvenstva

OPOVO, 29. novembar 2022 – Košarkašice Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Opova pobednice su Okružnog školskog prvenstva u košarci.

Domaćin prvenstva je bio Kovin, a naše košarkašice su u polufinalu pobedile upravo domaćina, OŠ „Đura Jakšić“ i u finalu OŠ „Isidora Sekulić“ iz Pančeva.

Opovčanke su se plasirale na međuokružno prvenstvo na kojem će još nastupiti pobednici okružnih takmičenja Zrenjanina, Novog Sada i Beograda.

 

Glas Opova: Vodič kroz istoriju i kulturu Opštine Opovo

Glas Opova: Vodič kroz istoriju i kulturu Opštine Opovo

Vodič kroz istoriju i kulturu Opštine Opovo
OPOVO, 29. novembar 2022 – U okviru projekta „Vodič kroz istoriju i kulturu Opštine Opovo“, koji realizuje UG „Glas Opova“ pod pokroviteljstvom Opštine Opovo, u maloj sali Kulturnog centra Opovo održan je četvrtI set kreativnih radionica na kojima su učestvovali učenici 7. razreda i članovi Učeničkog parlamenta OŠ „Dositej Obradović“ Opovo.

Vodič kroz istoriju i kulturu Opštine Opovo; Foto/Glas Opova

Osnovcima su predstavljene biografije osam značajnih kulturnih delatinka koji su rođeni ili živeli i radili na teritoriji Opštine Opovo: slikar Jovan Popović (1810 – 1864), slikar Pal Dečov (1951 – 2016), arheolog Andreas Majer (1917 – 1992), slikar i karikaturista Stevan Milosavljević (1881 – 1926), istoričar, pedagog i etimolog Borislav Jankulov (1878 – 1969), slikar i pisac Zoran Petrović (1921 – 1996), filmski snimatelj Slavko Jovanović (1887 – 1962) i kulturolog Velibor Stefanović (1925 – 1984).

Pored predavanja i razgovora, učenici su imali priliku da pogledaju dokumentarni film o slikaru Jovanu Popoviću.

Vodič kroz istoriju i kulturu Opštine Opovo

 

 

ED Pančevo: Najava radova u Sefkerinu

ED Pančevo: Najava radova u Sefkerinu

Najava radova u Sefkerinu

OPOVO, 29. novembar 2022 – Zbog planiranih radova Elektrodistribucije Pančevo, u četvrtak, 1. decembra, u vremenskom intervalu od 10:30 do 12:30 časova, bez struje će biti ulice Parkovska i Oslobođenja kod parka.

Elektrodistribucija Pančevo obaveštava da postoji mogućnost i ranijeg isključenja struje od navedenog termina u saopštenju.

Bioskop: Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova

Bioskop: Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova

Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova
OPOVO, 29. novembar 2022 – Na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Opovo, u sredu, 30. novembra, biće prikazana dva filma.
U 18:00 časova dečji film Dečak i delfin“ i od 20:00 časova novi domaći hit film „Vera“.

ULAZNICE ĆE BITI U PRODAJI DVA SATA PRE POČETKA PRVE PROJEKCIJE. Cena ulaznica je 350 dinara.

Dečak delfin (animirani film): Nakon pada aviona u more, delfin Danilo spasava malog dečaka iz pobesnelih talasa. Dužina trajanja filma: 90 minuta.

Vera: Film “Vera” je inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali “srpska Mata Hari”. U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

Glumci: Jovana Stoiljković, Petar Zekavica, Nikola Kojo, Bojan Žirović, Aleksandar Srećković – Kubura. Režija: Nedeljko Kovačić.

Žanr: Triler, drama. Dužina trajanja filma 130 minuta.

Ponedeljkom u biblioteci: Vajanje glinom za odrasle

Ponedeljkom u biblioteci: Vajanje glinom za odrasle

Vajanje glinom za odrasle
OPOVO, 29. novembar 2022 –   U okviru programa „Ponedeljkom u biblioteci“ održana je treća kreativna radionica za odrasle na temu vajanja gline.
Opštinska narodna biblioteka Opovo poziva sve zainteresovane građane da se pridruže i učestvuju u aktivnostima programa „Ponedeljkom u biblioteci“.
U lepo uređenom ambijentu opovačke biblioteke, svakog ponedeljka od 19:00 časova održavaju se kreativne radionice za odrasle i književni susreti.