Šljiva ranka i stativa tanka: Zoran Getejanac u jutarnjem programu RTS

Šljiva ranka i stativa tanka: Zoran Getejanac u jutarnjem programu RTS

Zoran Getejanac u jutarnjem programu RTS
OPOVO, 16. novembar 2022 – U jutarnjem programu Radio televizije Srbije gostovao je naš Sefkerinac Zoran Getejanac koji je zajedno sa autorom Milutinom Ivanovićem predstavio prvu epizodu dokumentarnog serijala „Šljiva ranka i stativa tanka“, koja je snimljena u Sefkerinu. Prilog možete pogledati

 

Pokrajinska vlada : Oznake Najbolje iz Vojvodine dodeljene 21 brendu

Pokrajinska vlada : Oznake Najbolje iz Vojvodine dodeljene 21 brendu

Oznake Najbolje iz Vojvodine dodeljene 21 brendu

Novi Sad, 16. novembar 2022

Izvor: RTV
Pokrajinska vlada dodelila je znak “Nabolje iz Vojvodine” za 10 programa – manifestacije, devet proizvoda, a u oblasti usluga dodeljena su dva ta znaka.

U odluci objavljenoj u Službenom listu navodi se da su dobitnici kikindski Dani ludaje, zrenjaninski Dani piva, šidska Sremska kulenijada, novosadski Međunarodni poljoprivredni sajam, manifestacija Staparski ćilim, i pančevačka Kolonija veza i zlatoveza.

Među dobitnicima znaka su Šubare i prsluci od jagnjećeg krzna iz Berkasova, te poslužavnici, kutije i suveniri koje proizvodi novosadska Radionica Petrović 021.

Najbolji iz Vojvodine su i Serbia fešn vik i Mekst konfekcija.

Na listi odlikovanih proizvoda su organsko ulje suncokreta Univereksporta, humus namar Grin haus fuda, Hubertove rakije – kajsija i dunja, organsko povrće sa Salaša 275, sir ambasador Mlekare farmer, proizvodi od lešnika preduzetnice Jelene Pinćir, Angus burger firme Štrand i kozji proizvodi Mlekare karpe diem.

Dobitnici su i inđijsko Keltsko selo, te palićka Mala gostiona.

Oznaku “Najbolje iz Vojvodine” svi dobitnici moći će da koriste tri godine.

 

Galerija Jovan Popović: U utorak otvaranje izložbe Masima Francalancija

Galerija Jovan Popović: U utorak otvaranje izložbe Masima Francalancija

U utorak otvaranje izložbe Masima Francalancija
OPOVO, 16. novembar 2022 – U utorak, 22. novembra (19:00h) Galerija „Jovan Popović“ priređuje otvaranje izložbe „Vizionarski metabolizam“ italijanskog umetnika Masima Francalancija. Izložbu će otvoriti direktorka Galerije Katarina Nikolić Ralić, istoričarka umetnosti Ivana Milinković, istoričar umetnosti Stevan Ubović i autor Masimo Francalanci.
Iz kataloga, autorke Ivane Milinković: Likovnim jezikom Masima Francalancija (Massimo Francalanci) dominira istraživački put usmeren ka pručavanju brutalističke arhitekture, metabolističke i konstruktivističke škole i transpozicije likova i estetskih elemenata istih. Ovo istraživanje manifestuje se u skulpturi i tehnici mekanografa na japanskom avagami papiru.Izložba će trajati do 22. decembra.