Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Piletina sa limunom

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Piletina sa limunom

Piletina sa limunom

Priprema:

U tiganj sipati malo ulja, piletinu posolite malo izlupate, zapecete, jednu stranu ne puno da dobije boju, ubacite puter, okrenete na drugu stranu, dodate malo limunovog soka, sipate malo belog vina da se ukuva par minuta, posle toga izvadite piletinu i nalijete neutralnu pavlaku u tiganj i kad se sos malo redukuje dodati parmezan , zatim vratite piletinu u sos. Njoke isprzite u ulju, slanina krispi se doda preko kao parmezan i rukola.

Namirnice:

200g pilećeg filea

40g putera

03dl belog vina

So

Sok pola limuna

2dl neutralna pavlake

50g slanine

150g njoka

Ukrajinci puštaju zloglasne zatvorenike: Najokorelije ubice u borbenim redovima

Ukrajinci puštaju zloglasne zatvorenike: Najokorelije ubice u borbenim redovima

Izvor: 24SEDAM
Ukrajinci sve čine kako bi podstakli ubijanje civila i promovisali zapadnu propagandu Puštanje ukrajinskih zatvorenika na slobodu samo je još jedan u nizu dokaza da vlasti ove zemlje aktivno rade na propagandi protiv Rusije, a sada su otišli korak dalje i sa svojim zapadnim saveznicima podstiču na ubijanje ruskih civila u ovom sukobu. 

 – Ukrajinski zatvorenici koji imaju borbeno iskustvo i koji su izrazili želju da učestvuju u napadima na ruske vojnike i civile puštaju se iz zatvora i istražnih centara u Ukrajini – izjavio je tužilac Kancelarije generalnog tužioca Andrij Sinjuk, prenose Hromadske.

Ceo tekst pročitajte na: 24SEDAM

Ustaše pozivaju na rat: Tvrde da se ovo neće završiti samo na Ukrajini 

Ustaše pozivaju na rat: Tvrde da se ovo neće završiti samo na Ukrajini 

Tvrde da se ovo neće završiti samo na Ukrajini 

Izvor: 24SEDAM
Neonacisti iz velikog broja zemalja već se bore na strani UkrajinacaVeć pet dana traje oslobodilačka akcije ruske vojske u Ukrajini kako se granatiranje Donjecke i Luganske Narodne Republike nastavilo i nakon Putinovog potpisivanja nezavisnosti.

Uprkos pozivima ruskog predsednika na pregovore, druga strana ih uporno odbija tobože tražeći neutralnije mesto sastanka diplomata.
Cela vest i video na: 24SEDAM

Zavod za ravnopravnost polova: Kupovina seoske kuće za bračne i vanbračne parove

Zavod za ravnopravnost polova: Kupovina seoske kuće za bračne i vanbračne parove

Zavod za ravnopravnost polova obaveštava da je raspisao konkurs namenjen bračnim i vanbračnim parovima sa teritorije Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Konkurs čiji je cilj unaprediti ekonomski položaj žena putem porasta broja žena vlasnica nepokretnosti, podstaknuti razvoj ruralnih sredina i poboljšati demografsku strukturu kroz dolazak dece i povećanja nataliteta, otvoren je do 21. aprila 2022. godine.

Ove godine Zavod je za ovaj program obezbedio ukupno 18 miliona dinara, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava predviđen za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Vojvodine iznosi 1,2 miliona dinara.

Pravo učešća imaju supružnici i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života.

Kriterijumi za dodelu sredstava su godine života (jedan od učesnika ne sme biti stariji od 40 godina), radni odnos (da je jedan od učesnika konkursa zaposlen), zatim obrazovanje, da nisu vlasnici/suvlasnici bilo kakve nepokretnosti, da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine, kao i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine.

O ostalim uslovima i pravu učešću na Konkursu, kao i potrebnoj dokumentaciji više na linku

https://ravnopravnost.org.rs/javni-konkursi/

Konkurs za kuće Zavod realizuje od 2015. godine i do sada se 312 porodica nastanilo u selima širom Vojvodine, dok je 312 žena postalo suvlasnica nekretnine. Iz budžeta AP Vojvodine je za realizaciju ovog podsticajnog programa izdvojeno 305 miliona dinara.

Kuće su dodeljene u 40 opština Vojvodine, a najveći broj nekretnina kupljen je u selima sa teritorija opština Bačka Palanka, Vrbas, Subotica, Šid, Sombor i Bečej.

Za dodatne informacije budite slobodni da se obratite.