Mesna zajednica Sefkerin: Obnovljen parkovski mobilijar

Mesna zajednica Sefkerin: Obnovljen parkovski mobilijar

Obnovljen parkovski mobilijar

SEFKERIN, 19. februar 2022 – U organizaciji Mesne zajednice Sefkerin i uz podršku lokalne samouprave sprovedena je volonterska akcija obnove parkovskog mobilijara.

Postavljene su i montirane nove klupe, sto i kante za odlaganje smeća.

Koordinator akcije opštinski odbornik Predrag Ginculj u narednim danima najavljuje nove akcije na uređenju Sefkerina.

Nastavljamo sa uređenjem Sefkerina. U narednom periodu biće većih i manjih investicija, tako da ćemo puno toga uraditi za naše mesto. Danas smo postavili nove klupe, sto, kante, oglasne table i popravili drveno igralište. Sledećeg vikenda uređujemo autobuska stajališta i svakog narednog vikenda biće aktivnosti. Vredno radimo, borimo se, imamo podršku građana, nastavljamo dalje jer zajedno možemo sve, izjavio je Ginculj.

ED Pančevo najava: Radovi i isključenja struje u Opovu i Sefkerinu

ED Pančevo najava: Radovi i isključenja struje u Opovu i Sefkerinu

Radovi i isključenja struje u Opovu i Sefkerinu

OPOVO, 20. februar 2022 – Zbog planiranih radova Elektrodistribucije Pančevo u utorak, 22. februara bez struje će biti delovi Opova i Sefkerina.

OPOVO (od 9:30 do 10:30h) ulica Šumska (od Borisa Kidriča do Ive Lole Ribara).

SEFKERIN (od 11:00 do 12:00h) ulice Vuka Karadžića (od M.Ujevića do Stojanov Milana) i M.Ujevića kod broja 19.

Godina bez Balaševića: Od Opova do Bođana, još je dobrih Vojvođana…

Godina bez Balaševića: Od Opova do Bođana, još je dobrih Vojvođana…

Od Opova do Bođana, još je dobrih Vojvođana…

OPOVO, 19. februar 2022 – Tačno je godinu dana od smrti pesnika, pisca i muzičara Đorđa Balaševića, jednog od najtalentovanijih i najuticajnijih umetnika sa ovih prostora.

Veza između Balaševića i Opova je neraskidiva. Voleli smo ga i družili se s njim. Podsetimo se serije Pop Ćira i Pop Spira“ koja je 1982. godine snimana u Opovu i Sakulama, u kojoj su Đorđe i njegova supruga Olivera igrali glavne uloge i bili gosti naše opštine. Balašević je dva puta održao koncerte u Opovu, na staroj sceni doma kulture. Prvi put je to bilo 1986. godine u okviru turneje povodom promocije albuma Bezdan, a drugi put 2005. godine na turneji nazvanoj „Od Bođana do Opova“, kada je pored nastupa na koncertu posetio i Galeriju „Jovan Popović“.

PROČITAJTE JOŠ:
Kada je preminuo, Opovčani su postavili bilbord u centru Opova posvećen ovom velikom umetniku.

Pozorište: Večeras Čorba od kanarinca sa Minom Lazarević i Ljubomirom Bandovićem

Pozorište: Večeras Čorba od kanarinca sa Minom Lazarević i Ljubomirom Bandovićem

OPOVO, 19. februar 2022 – Ovogodišnju pozorišnu sezonu na sceni Kulturnog centra Opovo otvoriće predstava „Čorba od kanarinca“. Po tekstu Miloša Radovića, komad je režirala Staša Koprivica, a igraju Mina Lazarević i Ljubomir Bandović.
Termin predstave je subota, 19. februar (20:00h).
Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju kako bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se ne bi posle voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti.
Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pritom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne melodrame.

Pančevo: Vozio pod dejstvom alkohola i kokaina

Pančevo: Vozio pod dejstvom alkohola i kokaina

Vozio pod dejstvom alkohola i kokaina

PANČEVO, 19. februara (Tanjug) – Policija u Pančevu, u pojačanoj kontroli saobraćaja, noćas je zaustavila dvadesetogodišnjeg vozača koji je vozio pod dejstvom alkohola i psihoaktivne supstance.
Policija je iz saobraćaja isključila muškarca koji je upravljao automobilom „audi“ sa 1,62 promila alkohola u organizmu i pod dejstvom kokaina.
Njemu je određeno zadržavanje nakon čega će biti sproveden sudiji Prekršajnog suda u Pančevu.
Iz policije apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.