Dobrovoljno davanje krvi u u Opovu i Sefkerinu: Akcija u utorak 8. februara

Dobrovoljno davanje krvi u u Opovu i Sefkerinu: Akcija u utorak 8. februara

Akcija u utorak 8.februara

Opovo, 7. Februar 2022
Akcija dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji naše opštine održaće se u utorak 8.februara 2022. godine i to u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“, u periodu između 11 i 13:30 časova i u Sefkerinu, u ambulanti, u periodu između 14:30 i 16:30 časova. S obzirom na to da se usled povećanja broja zaraženih virusom Covid-19 smanjuje broj zdravih osoba koje mogu dati krv i tako se smanjuju zalihe krvi koje su neophodne za normalno funkcionisanje zdravstvenih ustanova, molimo sve građane koji su u mogućnosti da se odazovu na predstojeću akciju i time doprinesu poboljšanju opšte situacije u vezi sa zalihama krvi. Podsećamo da krv mogu dati sve zdrave osobe starosti između 18 i 65 godina.

Beloblatska kobasica 2022: Opovčani pokazali majstorstvo u pravljenju domaće kobasice

Beloblatska kobasica 2022: Opovčani pokazali majstorstvo u pravljenju domaće kobasice

Opovčani pokazali majstorstvo u pravljenju domaće kobasice

OPOVO, 7. februar 2022 – Belo Blato je selo nadomak Zrenjanina poznato po svojoj multinacionalnosti i jedino je selo u kojem se nastava u školama odvija na tri jezika. Poznato je ovo selo i po distribuciji trske koja se koristi u građevinske svrhe, ali poslednjih godina poznato je pre svega po seoskoj manifestaciji „Beloblatska kobasica“.

Nakon prošlogodišnje pauze zbog kovida, osmo izdanje Beloblatske kobasice, koja je održana 5/6. februara, obeležio je veliki broj posetilaca, izlagača i takmičara, a ono što je posebno zanimljivo za nas jeste nastup opovačke ekipe „Šest lopova iz Opova“, koja je osvojila nagrade u dve takmičarske kategorije.

Praznik gastronomije, domaće hrane i seoskih običaja, pored prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, alata i pribora za svinjokolje, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata, imao je i svoj takmičarski deo.

Prvog dana je održano takmičenje u svinjokolju na starinski način baš kako se radilo nekada u ovom delu Vojvodine. Takmičarske ekipe iz okolnih sela imale su zadatak da za određeno vreme obave svinjokolj na starinski način počev od prljenja svinjčeta slamom do finalne obrade mesa.

U nedelju drugog dana, održano je glavno takmičenje u pravljenju svežih domaćih kobasica. U konkurenciji preko 40 ekipa iz cele Srbije, ali i Rumunije i Republike Srpske, drugo mesto je osvojila opovačka ekipa duhovitog naziva „Šest lopova iz Opova“, a naši Opovčani su dobili drugu nagradu i za kreativnost i originalnost.

„Ocenjivala se sirova i pečena kobasica, kompaktnost, izgled i ukus. Od organizatora sve ekipe su dobile meso i creva za nadevanje, dok smo mi doneli pribor, ručnu mašinicu za mlevenje, punilicu i začine. Ozbiljno smo prionuli na posao jer je bilo izuzetno bitno da kobasice ne pucaju, posebno tokom pečenja“, rekao je za Glas Opova jedan od članova opovačke ekipe Predrag Isak.

Pored pehara, Opovčani su kao nagradu dobili i 130 kilograma mesa mangulice u polutkama.

„Nastupili smo u vrlo ozbiljnoj konkurenciji gde je bilo poznatih majstora iz Turije i drugih mesta gde se održavaju reprezentativne kobasicijade. Naravno, osim što je potrebno umeće da se kobasica „upakuje“, najvažniji je deo sa začinima jer to daje onaj finalni ukus. Prvo mesto su osvojile žene iz Bačkog Petrovca, a njihov adut je bila lokalna tucana paprika“, objašnjava još jedan član opovačke ekipe Milan Babajanin.

Opovačka ekipa je nastupila u sastavu Milan Babajanin, Dragoslav Babajanin, Predrag Isak,  Stevan Čačija, Zoran Mihailović, dok je, kako kažu, šesti član Mateja Mihailović bio opravdano sprečen da dođe u belo Blato, a tu su bili i mladi asistenti i pomoćnici Ognjen i Petar Babajanin.

Već naredne subote „Šest lopova iz Opova“ takmičiće se na 25. Sremskoj kobasicijadi u Šidu. 

ED Pančevo: Najava radova i isključenja struje u Čenti

ED Pančevo: Najava radova i isključenja struje u Čenti

Najava radova i isključenja struje u Čenti

OPOVO, 8. februar 2022 – Eletrodistribucija Pančevo najavljuje radove u Čenti, u sredu i četvrtak, 9/10. februara.

Sreda, 9. februar

U vremenskom intervalu od 9:00 do 10:00 časova bez struje će biti ulice K.Siminog (od Pinkijeve ka Barandi), Z.Jovina (od Pinkijeve ka Barandi), Ciglićeva, Pinkijeva (od Z.Jovine do M.Antića).

Od 10:30 do 11:30 časova bez struje će biti ulice K.Siminog (od M.Crnjanskog do Pinkijeve), Pinkijeva (od K.Siminog do Z.Jovine), B.Radičevića (od Đ.Jakšića do Pinkijeve), Đ.Jakšića (od B.Radičevića do M.Antića), M.Antića (od Đ.Jakšića do Pinkijeve).

Četvrtak, 10. februar

U vremenskom intervalu od 9:00 do 10:00 časova bez struje biti ulice B.Radičevića (od P.Čarnojevića do kraja), Pavlovićeva (od M.Antića do N.Tesle), N.Tesle (od P.Čarnojevića do Pionirske) i Pionirska (od M.Antića do N.Tesle).

Od 10:30 do 11:30 časova bez struje će biti ulice Z.Jovina (od Pinkijeve do P.Čarnojevića), M.Antića (od Đ.Jakšića do P.Čarnojevića) i deo Đ.Jakšića, P.Čarnojevića (od B.Radičevića do M.Antića), M.Crnjanskog (od br. 1 do B.Radičevića), K.Siminog (od M.Crnjanskog do P.Čarnojevića).

Od 12:00 do 13:00 časova bez struje će biti ulice Nušićeva (od P.Čarnojevića do S.Jovanović), S.Jovanović, Pavlovićeva (od Nušićeve do Banatske) i Banatska (od Pavlovićeve do S.Jovanović).

Hotel Stari Banat: Radno vreme

Hotel Stari Banat: Radno vreme

Hotel Stari Banat: Radno vreme

Opovo, 07. februar 2022
Hotel Stari Banat obaveštava svoje goste o novom radnom vremenu koje će se primenjivati od 07. februara 2022


Restoran 07-23h
Kuhinja 07-22:30h
Igraonica 12-20h

Dobrodošli

FK Tempo Sefkerin: Prioritet kluba plasman u Drugu južnobanatsku ligu

FK Tempo Sefkerin: Prioritet kluba plasman u Drugu južnobanatsku ligu

Prioritet kluba plasman u Drugu južnobanatsku ligu

SEFKERIN, 7. februar 2022 – Fudbaleri sefkerinskog Tempa startovali su ovog vikenda sa pripremama za prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo.

Na prozivci trenera Dušana Plazinića se pojavilo 17 igrača, a osam igrača je bilo opravdano odsutno.

„Na redu su naporni treninzi i prijateljske utakmice sve sa ciljem da se igrači što bolje pripreme kako bi mogli da odgovore na zahteve trenera i ispune ciljeve kluba, a to je plasman u Drugu južnobanatsku ligu“, poručuje Uprava sefkerinskog kluba.