Kapela u Barandi: Izgradnja objekta završena, u toku opremanje enterijera

Kapela u Barandi: Izgradnja objekta završena, u toku opremanje enterijera

Izgradnja objekta završena, u toku opremanje enterijera

BARANDA, 2. februar 2022 – Izgradnja objekta kapele u Barndi je završena i nakon eksterijernih i enterijernih građevinskih radova sledi opremanje enterijera.

Tim povodom objekat su obišli pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević i opštinski većnici iz Barande Goran Divljački i Milovan Knežević, gde su se sa izvođačima radova dogovorili za opremanje nameštaja i potreba kapele.

„Kao i što smo obećali objekat kapele u Barandi kod lokalnog groblja smo i uradili. Kapela je završena i ostalo nam je još da opremimo enterijer. Pre završetka ovih radova  sanirali smo ogradu i izbetonirali glavne staze na groblju, a u narednom periodu uradićemo i trotoare duž ove ulice“, izjavio je Kovačević.

Paketi za bebe: Dva dečaka i jedna devojčica

Paketi za bebe: Dva dečaka i jedna devojčica

Dva dečaka i jedna devojčica

OPOVO, 2. februar 2022 – U prvoj februarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila tri paketa za dva dečaka i jednu devojčicu. Dve prinove su januarske i jedna decembarska. Dve bebe su iz Sakula i jedna iz Opova.

Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i opštinski odbornik Predrag Ginculj.

DECEMBAR: Sara Caran (Sakule); JANUAR: Stefan Trninić (Opovo), Nebojša Šajn (Sakule).

Ministarstvo rudarstva i energetike: Objavljen javni poziv za zamenu stolarije za ovu godinu

Ministarstvo rudarstva i energetike: Objavljen javni poziv za zamenu stolarije za ovu godinu

Objavljen javni poziv za zamenu stolarije za ovu godinu
BEOGRAD, 2. februara (Tanjug) – Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je danas javni poziv za lokalne samouprave za energetsku efikasnost, koji će trajati 15 dana, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović i pozvala ih da se prijave.
“Nakon toga će opštine i gradovi raspisati svoje javne pozive za građanje i preduzeća koja će raditi zamenu stolarije. Svi koji žele da zamene svoju stolariju neka se jave na te javne pozive, novca ima dovoiljno. Ministarstvo je ove godine obezbedilo 250 miliona evra samo za zamenu stolarije i solarne panele”, rekla je ministarka Mihajlović gostujući na K1 televiziji.
Dodala je da su i lokalne samouprave u svojim budžetima, takođe, obezbedile novac za ovaj posao.
Ministarka je podsetila da je visina subvencije 50 procenata i da će u najnerazvijenim opštinama ministarstvo učestvovati sa 70 procenata sredstava u zameni stolarije.


Razgovarali smo sa centrima za socijalni rad da za socijalno ugrožena domaćinstva, koja su i energetski siromašna, mi pokušamo da jednim delom učestvujemo u zameni stolarije.
Ukoliko budemo uspeli to i da uradimo na nacionalnom nivou uspećemo da uštedimo proizvodnju jedne termoelektrane, a to je 15-20 procenata naše potrošnje.
“To za Srbiju znači da može da ima mnogo manju emisiju štetnih gasova i da bude na nivou onih država koje polako kreću da postanu energetski nezavisne”, istakla je

AP Vojvodina: Raspisani konkursi za sportsku infrastrukturu, razvoj sporta i omladinske politike

AP Vojvodina: Raspisani konkursi za sportsku infrastrukturu, razvoj sporta i omladinske politike

Raspisani konkursi za sportsku infrastrukturu, razvoj sporta i omladinske politike

NOVI SAD, 2. februar 2022 – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisao je konkurse za sportsku infrastrukturu, razvoj sporta i omladinske politike u 2022. godini.

Za razvoj sportske infrastrukture izdvojeno je 120 miliona dinara, a konkurs za odgovarajuće projekte otvoren je od 1. februara do 1. maja. Kako je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dušan Basta izjavio, lokalne samouprave će u ovoj godini imati na raspolaganju tri puta više novca za projekte unapređenja sportske infrastrukture.

U okviru konkursne linije za razvoj sistema sporta, ove godine sportske organizacije i klubovi za svoje projekte i programe na raspolaganju imati 43,6 miliona dinara. Ovaj konkurs traje od 1. februara do 1. aprila.

Za međunarodne manifestacije izdvojeno je 20 miliona dinara, a za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta šest miliona dinara. Oba konkursa otvorena su od 1. februara do 1. aprila.

Za afirmaciju žena u sportu, izdvojeno je ukupno osam miliona dinara. Konkurs za prijavljivanje projekata traje od 1. februara do 1. marta.

Za sprovođenje omladinske politike izdvojeno 28 miliona dinara, za osnaživanje i osnivanje kancelarija za mlade četiri miliona, te tri miliona za Fond za talente.

Konkurs za finansiranje posebnog programa Afirmacije žena u sportu https://www.sio.vojvodina.gov.rs/index.php/en/konkursi/konkursi-sport/105-sport/konkursi/2022/1677-konkurs-afirmacija-zena2022

Konkurs za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini https://www.sio.vojvodina.gov.rs/index.php/en/konkursi/konkursi-sport/105-sport/konkursi/2022/1675-konkursdoprinos-razvoju-sporta-2022

Konkurs za finansiranje posebnog programa Afirmacije školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini (2) https://www.sio.vojvodina.gov.rs/index.php/en/konkursi/konkursi-sport/105-sport/konkursi/2022/1676-konkurs-skolskisport-2022

Konkurs za finansiranje posebnog programa organizacije i učešća na međunarodnim sportskim takmičenjima od značaja za AP Vojvodinu https://www.sio.vojvodina.gov.rs/index.php/en/konkursi/konkursi-sport/105-sport/konkursi/2022/1679-konkurs-manifestacije-2022

Konkurs za finansiranje projekata podrške sprovođenju omladinske politike https://www.sio.vojvodina.gov.rs/index.php/en/konkursi/konkurski-omladina/104-omladina/konkursi-omladina/2022/1682-konkurs-oml-politika2022

Konkurs za finansiranje realizacije programa “Fond za talente” https://www.sio.vojvodina.gov.rs/index.php/en/konkursi/konkurski-omladina/104-omladina/konkursi-omladina/2022/1683-konkurs-fondtalenti-2022

Konkurs za finansiranje projekata podrške osnivanja i osnaživanja rada kancelarija za mlade https://www.sio.vojvodina.gov.rs/index.php/en/konkursi/konkurski-omladina/104-omladina/konkursi-omladina/2022/1684-konkurs-kancelarije-2022