Vila Mis Helena: Uskoro renoviranje i adaptacija opovačkog kaštela (video)

Vila Mis Helena: Uskoro renoviranje i adaptacija opovačkog kaštela (video)

OPOVO, 14. februar 2022 – Rekonstrukcija objekta „Vile Mis Helena“  polako postaje stvarnost. Rekonstrukciju enterijera i frontalnog dela zgrade prema galeriji finansiraće Pokrajinski sekretarijat za kulturu, a tim povodom objekat su posetili projektanti, koji su obišli unutrašnjost zgrade zajedno sa predsednikom opštine Milošem Markovim, pokrajinskim poslanikom Predragom Ginculjem, direktorkom kulturne ustanove Katarinom Nikolić Ralić i rukovodiocom Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Opovo Radetom Cvetanovićem.

Predsednik opštine je izrazio zadovoljstvo što će ovaj istorijski spomenik konačno dobiti svoju pravu namenu.

„Danas smo imali radni sastanak sa projektantima koji su angažovani po ugovoru od strane naše lokalne samouprave da uradimo projektno – tehničku dokumentaciju, a vetanu za rekonstrukciju i adaptaciju Vile Helena. Ovo je nešto o čemu se dugo razmišljalo i planiralo a sada su se napokon stvorili uslovi da može da se realizuje. Mi smo dobili odgovornog projektanta kako bi smo imali spremnu projektno – tehničku dokumentaciju da možemo aplicirati a sa druge strane imamo čvrsta uveravanja od strane pokrajinskih nivoa vlasti da će ovaj projekat biti podržan. Ovo je početak jednog procesa a ja se nadam da će vrlo brzo od izrade projektno – tehničke dokumentacije, već do kraka godine krenuti sa radovima rekonstrukcije i adaptacije Vile Helene, jer ovo je jedan naš kulturni objekat koji se nalazi u samom centru Opova. On do sada nije bio tema, nije bilo sredstava jer teško bi pronašli novac iz sopstvenog budžeta, međutim sada imamo podršku pokrajinskih nivoa vlasti koji su prepoznali značaj objekta da nas podrže i očekujem da ćemo vrlo skoro krenuti sa radovima“, izjavio je Markov.   

Po renoviranju ovaj prostor se planira za potrebe muzeja i gradske kuće.

Dan državnosti: Praznično radno vreme

Dan državnosti: Praznično radno vreme

Praznično radno vreme

OPOVO, 14. februar 2022 – Tokom praznika Dana državnosti 15/16. februara neće raditi javne ustanove i preduzeća (Opštinska uprava Opovo, Osnovna škola „Dositej Obradović“, Predškolska ustanova „Bambi“, Centar za socijalni rad, ONB Opovo) osim dežurnih službi Doma zdravlja Opovo, JP „Mladost“ Opovo i Policijske stanice Opovo. Takođe, neće raditi pošta, šalter sala Policijske stanice Opovo, Banka Poštanska štedionica i Brantner.

U javnom prevozu primenjivaće se nedeljni red vožnje.

Benu apoteka radi od 7:00 do 15:00h, Pekara M&N od 5:00 do 20:00h, a marketi Maxi od 8:00 do 21:00h i Podunavlje od 6:00 do 20:00h.

Fudbal: Poraz Omladinca u Knićaninu

Fudbal: Poraz Omladinca u Knićaninu

Poraz Omladinca u Knićaninu

OPOVO, 14. februar 2022 – U utakmici, koja je kako naš dopisnik izveštava, na momente bila i gruba, domaćin Potisje iz Knićanina je pobedio opovački Omladinac rezultatom 2:1 (1:0).

Jedini pogodak za Opovčane postigao je Abidinoski sa bele tačke.

Fudbal: Tempo iznenadio Radnički u Barandi

Fudbal: Tempo iznenadio Radnički u Barandi

Tempo iznenadio Radnički u Barandi

BARANDA, 13. februar 2022 – Pet golova u Barandi i možda iznenađujuća ali zaslužena pobeda Sefkerinaca, koji su za jedan rang niže rangirani u ligi.

Mada je u pitanju pripremna utakmica, Tempo svojim igrama i zalaganjem pokazuje da će na proleće biti ozbiljan konkurent i favorit za povratak u Drugu južnobanatsku ligu Zapad.

Borbena utakmica u kojoj je domaćin vodio sa 2:0 ali su Sefkerinci u nastavku meča preokrenuli rezultat.

„Doveli smo u zimskom prelaznom roku dobre igrače i novi fudbaleri u timu već pokazuju da će biti veliko pojačanje“, poručuju iz sefkerinskog Tempa.

U Radničkom ističu da je ovo bez obzira na poraz bila dobra pripremna utakmica.

„Nastupili smo bez pet standardnih igrača koji su bili opravdano odsutni. Vodili smo 2:0 do 65 minuta, nakon toga dolazi “hladan tuš”, gde su gosti iz Sefkerina pokazali bolji kvalitet u ostatku meča, a posebno se istekao njihov iskusni golman Šiđanin“, navode u fer plej maniru domaćini.

RADNIČKI (Baranda) – TEMPO (Sefkerin) 2:3 (1:0). Strelci za Tempo su bili Gračanin (2) i Bursać, a za Radnički Petrov i Grbović.