Atletika: Uspešna sezona Aleksandra Mitića

Atletika: Uspešna sezona Aleksandra Mitića

Uspešna sezona Aleksandra Mitića

OPOVO, 12. februar 2022 – Spartakov maratonac Aleksandar Mitić, imao je bogatu prethodnu sezonu. Nastupio je na 35 takmičenja, od toga osam ultramaratona, 12 maratona i 15 trka brdskog karaktera u dužini od oko 30km. Za sve to vreme, je pretrčao oko 2.100 kilometara.

Najzahtevnije, ali i najlepše trke su ultramaratoni, Stara Planina 64km, Tara 63km, Jadovnik – Prijepolje 63km, Suva planina 43km, Prokletije 50km i Fruška Gora 134km. Od ovih trka Mitić bi izdvojio Prokletije, Crna Gora, koju će pamtiti po tome, što mu je to bila najteža trka u životu, gde se na dužini od 50km, tri puta penje na preko 2.000m nadmorske visine, a zatim i spušta u podnožje planine. Takođe, staza je bila izuzetno opasna i zahtevala je maksimalnu koncentraciju. Priroda je feneomenalna na ovoj planini, trasa staze je u nekim delovima bila i u susednoj državi Albaniji.

Najduža trka je bila na Fruškoj Gori, na kojoj učestvuje već osam godina zaredom i ona iznosi 134km i na njoj je ostvario najbolji rezultat do sada, 5. mesto, sa vremenom 26 sati i 18 minuta, što je oko dva sata poporavio svoj lični rekord.

Ove godine ga očekuje dosta takmičenja, a Mitić obećava da će dati sve od sebe kako bi u ovoj godini rezultati bili bolji od prethodne.

FK Omladinac: Opovčani se značajno pojačali, cilj opstanak u ligi

FK Omladinac: Opovčani se značajno pojačali, cilj opstanak u ligi

OPOVO, 12. februar 2022 – Tokom zimskog prelaznog roka redove opovačkog Omladinca pojačalo je 10 fudbalera. Jesenji deo prvenstva Druge južnobanatske lige Zapad Opovčani su završili na poslednjoj poziciji sa samo dva osvojena boda i na proleće im sledi grčevita borba za opstanak.

Iz borčanske Crvenke u klub su došli Selvidin Abidinoski (trener – igrač), Denis Salihović, Miloš Ćirić, Aleksa Bukvić i Marko Skokna, zatim iskusni Branko Radojičić (Tempo, Sefkerin), Luka Dimitrijević (Zvezdara, Beograd) i povratnik Ivan Kotlajić (Pionir, Besni Fok). U klubu ističu da im je posebno drago što su se u ekipu vratili talentovani fudbaleri koji su ponikli u Opovu, Nikola Dimitrov (Tempo, Sefkerin) i Nikola Stupar (Spartak, Debeljača).

„Želja svih u klubu kao i ljudi koji vole ovaj klub i pomažu ga na bilo koji način jeste da izborimo opstanak. Sa dolaskom iskusnih fudbalera i našim mladim igračima pokušaćemo da ostvarimo taj cilj, a ujedno dobrim igrama obradujemo ljubitelje fudbala u Opovu. Takođe, pozivamo navijače da u što većem broju prisustvuju na utakmicama i bodrenjem pomognu našim fudbalerima“, kaže se u saopštenju Uprave kluba.

U narednom periodu Opovčani će imati gust raspored pripremnih utakmica: Potisje (13. februar), VGSK (16. februar), Potisje (20. februar), Crvenka (27. februar).

Benu apoteka: Radno vreme tokom praznika

Benu apoteka: Radno vreme tokom praznika

Radno vreme tokom praznika

OPOVO, 12. februar 2022 – Benu apoteka obaveštava svoje kupce da će sledeće nedelje povodom državnog praznika, 15. i 16. februara radno vreme biti od 7 do 15 časova.

Vaša BENU apoteka