Saopštenje SNS Opovo: Građani i pre izbora pokazuju nedvosmislenu podršku

Saopštenje SNS Opovo: Građani i pre izbora pokazuju nedvosmislenu podršku

Građani i pre izbora pokazuju nedvosmislenu podršku

OPOVO, 15. februar 2022 – Povodom prikupljanja potpisa za parlamentarnu izbornu listu, Opštinski odbor SNS Opovo izdao je saopštenje za javnost.

„Veliki broj građana se okupio kako bi svojim potpisima podržali kandidaturu Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima 3. aprila. Masovno okupljanje građana koji su svojim potpisima podržali našu republičku izbornu listu nedvosmisleno govori o poverenju građana prema Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Svi smo ovde zajedno, sa mnogo ljudi koji veruju da je Srbija na putu uspeha. Srbija napreduje u gotovo svim oblastima – infrastrukturi, zaposlenju, zdravstvu. Došli smo ovde ne samo da potpišemo našu podršku listi već i da razgovaramo sa ljudima, da čujemo i saslušamo šta misle, jer samo ako radimo zajedno – možemo da nastavimo napredak“, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNS Opovo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova: U narednom periodu pojačana kontrola traktora

Ministarstvo unutrašnjih poslova: U narednom periodu pojačana kontrola traktora

Beograd, 15. februar 2022
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu vršiće pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju na putu, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora, a analize pokazuju da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora.

U ovim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju.

S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, apelujemo na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno one koje se odnose na svetlosne uređaje i signalizaciju.

U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da traktori i radne mašine noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, u saobraćaju na putu moraju imati uključeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.

Izvor: MUP

Kabinet predsednika opštine: Dan državnosti

Kabinet predsednika opštine: Dan državnosti

Dan državnosti

OPOVO, 15. februar 2022 – Predsednik opštine Opovo Miloš Markov je u ime svog kabineta i lokalne samouprave čestitao građanima naše opštine Dan državnosti.

„Puno toga smo u proteklih šest godina uradili zajedno i puno toga ćemo u budućnosti uraditi zajedno. Za naše Opovo, za našu Vojvodinu, za našu Srbiju. Svim građanima naše opštine čestitam Dan državnosti“, poručio je predsednik opštine Miloš Markov.

No Ice Digital: „To nisam bio ja“, novi singl Safira

No Ice Digital: „To nisam bio ja“, novi singl Safira

„To nisam bio ja“, novi singl Safira

OPOVO, 15. februar 2022 – Opovački treper Mladen Stanković alias Safir objavio je u produkciji No Ice Digital novi singl „To nisam bio ja“. Autor teksta je Stanković, audio produkciju potpisuju Luka Kanački i Kosta Pantelić Pantex, dok je snimatelj i autor video spota Aleksa Savulov.

U produkciji No Ice Digital, Safir je prošle godine objavio singl i video spot za pesmu „Ne gledaj me“ (ista autorska ekipa), a nešto kasnije i EP „Sve je plavo“ na kome se nalaze četiri pesme: „Body Bag“, „Caps Lock“, „Ja“ i „Dizajner“.

No Ice digital

Najnovijim singlom Safir nastavlja u dosadašnjem muzičkom maniru i kako ovaj devetnaestogodišnji treper kaže, izvođenjem trepa se bavi od 2019. godine, a izabrao ga je jer to sluša i voli. Inspiraciju nalazi u stranim izvođačima i cilj mu je popularizacija trepa u Srbiji kao i lična afirmacija u ovom muzičkom žanru.

Cela njegova ekipa okupljena je oko projekta No Ice Digital, produkcijske grupe koja se bavi produkcijom muzike i muzičkih spotova. No Ice Digital čine mladi momci iz Opova – Kosta Pantelić Pantex, Aleksa Savulov, Mladen Stanković Safir i Luka Kanački.

Njihov cilj je da predstave muziku i spotove koje prave kroz digitalnu distribuciju u svim većim muzičkim prodavnicama (Spotify, Deezer, Youtube, Tidal, Apple Music), a za sada je njihov glavni izvođač Safir. Uskoro planiraju i produkciju Koste Pantelića koja pripada žanru elektronske muzike, kao i proširenje ekipe novim talentovanim članovima. Takođe, najavljuju raznovrsne žanrove u budućnosti kako komercijalnije, tako i više eksperimentalne i andergraund zvukove.

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe Vasiliju i Stefana

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe Vasiliju i Stefana

Paketi za novorođene bebe Vasiliju i Stefana

OPOVO, 15. februar 2022 – U drugoj februarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila je dva paketa za jednu devojčicu i jednog dečaka. Obe prinove su januarske, a bebe su iz Opova.

Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i opštinski odbornik Predrag Ginculj.

JANUAR: Stefan Kašerić (Opovo), Vasilija Giošev (Opovo)