Atletika: Stefan Jovanov nastavlja sa žetvom medalja

Atletika: Stefan Jovanov nastavlja sa žetvom medalja

Atletika: Stefan Jovanov nastavlja sa žetvom medalja

OPOVO, 5. februar 2022 – Juniorski reprezentativac Srbije u disciplini bacanja kugle Stefan Jovanov nastavlja da „sakuplja“ medalje i u svom novom klubu Crvenoj Zvezdi.

Na juniorskom Otvorenom prvenstvu Beograda održanom 12. januara, Jovanov je pobedio sa hicem od 15,15 metara, dok je na Prvenstvu Srbije za juniore (29/30. januar) osvojio srebrnu medalju gde je najdalji hitac zabeležio sa 15,60 metara.

Lažne potvrde izdavane u DZ Kovačica: Sud odredio pritvor osumnjičenim zaposlenima

Lažne potvrde izdavane u DZ Kovačica: Sud odredio pritvor osumnjičenim zaposlenima

Sud odredio pritvor osumnjičenim zaposlenima u DZ Kovačica

BEOGRAD, 5. februara (Tanjug) – Viši sud u Beogradu odredio je pritvor zaposlenima u Domu zdravlja Kovačica zbog sumnje da su izdavali i prodavali lažne potvrde o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, dok je pacijentima odredio meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.

Prtvor je, kasno sinoć, na predlog Višeg javnog tužilaštva, određen direktoru Doma zdravlja P.V. i zaposlenima M.R. I S.S, kao i S.D. da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Oni se terete za krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.

Za kupce lažnih potvrda, M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N, sud je odbio predlog za pritvor i odredio im meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.

Oni se terete zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, jer su za 300 evra kupovali potvrde o vakcinaciji, a da vakcinu nisu primili.

Sumnja se da je P.V, koristeći svoj službeni položaj omogućio M.D., M.S., M.A., G.S. i G.N., da dobiju potvrdu o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, u čemu su mu pomogli M.R. i S.S, koji su pronalazili zainteresovana lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Nove cene tehničkih pregleda vozila

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Nove cene tehničkih pregleda vozila

Na sednici Vlade Republike Srbije doneta je Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila kojom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda.

“Osnovni razlog za donošenje ove odluke je stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa kojom će se sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima”, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tako, najniža cena sa PDV-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara.

Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa pdv-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara, a za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara, a kad se tehnički pregled za teretna i priključna vozila vrši na poligonu najviša cena može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara.

Izvor: MUP

Ministarstvo odbrane: Od danas prijave za Kurs rezervnih oficira roda avijacije

Ministarstvo odbrane: Od danas prijave za Kurs rezervnih oficira roda avijacije

Od danas prijave za Kurs rezervnih oficira roda avijacije

BEOGRAD, 5. februara (Tanjug) – Mladići i devojke do 27 godina sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta prvi put do sada mogu da se prijave da postanu oficiri roda avijacije i steknu zvanje vojnog pilota, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Prvi korak do tog cilja oni mogu učiniti već danas podnošenjem prijave za Kurs slušalaca rezervnih oficira roda avijacije u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu e-uprave.

Kandidati koji zadovolje opšte uslove biće upućeni na medicinske i psihološke provere, a potom na selektivnu padobransku i letačku obuku.

Oni koji budu izabrani da pohađaju Kurs slušalaca rezervnih oficira, proći će šestomesečnu opštu vojnu obuku sa određenim elementima letačke obuke i steći mogućnost da postanu potporučnici Vojske Srbije roda avijacije.

U jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane budući potporučnici nastaviće letačku obuku do sticanja zvanja vojnog pilota.

Mesto u kokpitu Miga-29, Mi-35, H-145 i ostalih vazduhoplova Vojske Srbije očekuje one koji imaju želju da “stanu u plavi stroj” i predispozicije za jedno od najcenjenijih zanimanja u našoj zemlji, navodi se u saopštenju.

Rok za podnošenje prijava je 31. mart.

Više informacija o uslovima i načinu konkurisanja može se pronaći na linku: OVDE