Sport i rekreacija: U Barandi izgrađena nova teretana na otvorenom (video)

Sport i rekreacija: U Barandi izgrađena nova teretana na otvorenom (video)

U Barandi izgrađena nova teretana na otvorenom

 BARANDA, 1. februar 2022 – U Barandi je završen još jedan infrastrukturni projekat iz oblasti sportske rekreacije i u pitanju je teretana na otvorenom kod košarkaškog i fudbalskog terena na obodu parka.

Teretanu su obišli pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Baranda Dušan Popov, opštinski većnici Goran Divljački i Milovan Knežević.

Dušan Popov ističe konekciju građana, saveta mesne zajednice i lokalne samouprave u realizaciji ovog projekta.

„Na inicijativu omladine Savet mesne zajednice Baranda se obratio lokalnoj samoupravi koja je podržala i finansirala ovaj projekat, tako da se danas na ovom mestu nalazi jedna lepa, moderna teretana na otvorenom gde omladinci, sportisti ali i svi građani mogu da vežbaju“, izjavio je Popov.

Teretana ima devet sprava za vežbanje, a podloga je pokrivena tartanom.

Matične knjige umrlih: U januaru 15 preminulih

Matične knjige umrlih: U januaru 15 preminulih

U januaru 15 preminulih

OPOVO, 1. februar 2022 – Tokom januaru u matičnim i pogrebnim knjigama na teritoriji Opštine Opovo upisano je 15 preminulih. Tri u Opovu, dva u Barandi, četiri u Sakulama i šest u Sefkerinu.

OPOVO: Branko Novakov (1942), Milisav Mijailović (1938), Slavica Mojsa (1948); BARANDA: Ljubomir Petrov (1967), Zoran Aćimov (1952); SAKULE: Saša Erdeljan (1972), Marija Kašigavarac (1948), Slobodan Đurin (1969), Mirjana Mihajlov (1939); SEFKERIN: Radmila Đukić (1940), Jadranka Trančevski (1971), Jovanka Mančić (1959), Nevenka Kravar (1932).

Poreska uprava: Za paušalce rešenja dostavljena u elektronsko sanduče

Poreska uprava: Za paušalce rešenja dostavljena u elektronsko sanduče

Za paušalce rešenja dostavljena u elektronsko sanduče

OPOVO, 1. februar 2022 –  Poslednje dve godine rešenja za paušalno oporezivanje dostavljaju se isključivo u elektronskom obliku, a takom prošle nedelje paušalnim preduzetnicima ova rešenja su postavljena u poresko sanduče.

Kako je za RTS izjavio načelnik za kontrolu Poreske uprave Dragan Agatunović, ta uprava je donela rešenja za u elektronskom obliku za 101.000 paušalaca.

Pomoć države: Danas počinje isplata mladima, više od milion prijavljenih

Pomoć države: Danas počinje isplata mladima, više od milion prijavljenih

Danas počinje isplata mladima, više od milion prijavljenih


BEOGRAD, 1. februara (Tanjug) – Ministar finansija Siniša Mali rekao je da se za pomoć države od 100 evra prijavilo ukupno 1.019.796 mladih kojima će taj novac biti isplaćen danas, sutra i u četvrtak.

“Upravo taj broj govori koliko smo pogodili u metu kada smo definisali ovu vrstu pomoći mladima. Drago mi je da se stvorila jedna lepa stmosfera, što se videlo na isntagramu po reakcijama mladih”, rekao je Mali gostujući na TV Prvoj.

Ocenio je da je ekonomski ova pomoć potpuno opravdana, jer se taj novac vraća u ekonomske tokove, što je i bila namera Vlade.

“Mi ćemo do poreza na dodatu vrednost deo tog novca vratiti u budžet, a s druge strane smo u tom delu građana Srbije od 16 do 29 godina koji je za nas veoma važan stvorili jednu dozu optimizma i odgovornosti prema državi, s obzirom na pomoć koju država pruža i pokazali još jednaput snagu naših javnih finansija i da smo tu kada treba pomoći”, rekao je Mali.

Podsetio je da će 10. februara svim penzionerima biti ispaćena pomoć od 20.000 dinara.

“Nakon dve godine teške ekonomske krize u celom svetu naša država pokazuje svoju snagu, mi novca imamo kao što vidite svako obećnje koje smo dali smo ispunili u dan i u dinar i tako ćemo nastaviti”, rekao je ministar finasija.

Istakao je da je u poslednje dve godine isplaćeno 8,7 milijardi evra kao pomoć građanima i privredi.

“Mi smo prošle godine imali stopu rasta našeg BDP-a 7,5 odsto. Republika Srbija je prvi put prva u Evropi po stopi rasta u doba najveće ekonomske krize, pri tome uprkos pomoći koju smo pružili nama je udeo javnog duga u BDP-u 51,4 odsto. Daleko ispod nivoa Mastrihta od 60 odsto koga se ni daleko veće države ne pridržavaju”, naglasio je Mali.

Rekao je da će danas oko 300.000 mladih dobiti novac, u sredu 350.000 njih, a preostali u četvrtak da ne bi bilo velikog pritiska na banke i Trezor.

Opovrgao je tvrdnje kako se novac deli neselektivno, rekavši da je država pozvala da se za pomoć prijave oni kojima je ona potrebana.

“Prolazimo kroz izuzetno teške trenutke pandemije, ekonomske krize i država tereba da bude tu kada građanima treba pomoć”, rekao je Mali.

On je nalgasio da je prošle godine u Srbiju stiglo 3,9 milijardi evra stranih direktnih investicija, što je više nego pre krize.

“Ne samo da smo pokazali koliko smo stabilni i koliko su nam jake javne finansije, nego smo stvorili kredibilitet kod stranih investitora”, rekao je ministar Mali.

Naveo je da ni jedan makroekonomski pokazatelj Srbije nije ugrožen, da je država potpuno stabilna i likvidna i da će, ako bude potrebe ponovo pomoći onome kome pomoć bude potrebna.

Mali je pozvao sve obveznike nove fiskalizacije da se prijave za subvencije od 100 evra po fiskalnom uređaju i 100 evra po prodajnom mestu, jer je danas poslednji dan za prijavu.

Zamolio je sve obveznike da ne čekaju poslednji trenutak da se prijave za fiskalizaciju, jer je poslednji rok za to 31. april i istako da produženja roka neće biti.

Vremenske prilike: Oblačno i hladnije

Vremenske prilike: Oblačno i hladnije

Vremenske prilike: Oblačno i hladnije
Srbija, 1. Februar, 2022
Danas pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.
Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 1 stepen, a najviša dnevna oko 3 stepena.
Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 8. februara, do subote umereno do potpuno oblačno, malo toplije, mestimično sa mešovitim padavinama: kišom, susnežicom i snegom. Zatim suvo uz manji porast temperature.