Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Piletina sa limunom

25/02/2022

Piletina sa limunom

Priprema:

U tiganj sipati malo ulja, piletinu posolite malo izlupate, zapecete, jednu stranu ne puno da dobije boju, ubacite puter, okrenete na drugu stranu, dodate malo limunovog soka, sipate malo belog vina da se ukuva par minuta, posle toga izvadite piletinu i nalijete neutralnu pavlaku u tiganj i kad se sos malo redukuje dodati parmezan , zatim vratite piletinu u sos. Njoke isprzite u ulju, slanina krispi se doda preko kao parmezan i rukola.

Namirnice:

200g pilećeg filea

40g putera

03dl belog vina

So

Sok pola limuna

2dl neutralna pavlake

50g slanine

150g njoka

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije