Ministarstvo unutrašnjih poslova: Zapalio automobil, pa uhapšen

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Zapalio automobil, pa uhapšen

Zapalio automobil, pa uhapšen

Pančevo ,13. februar 2022. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, uhapsili su i zadržali do 48 časova N.R. (1995) iz okoline Pančeva  zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičeni je juče oko 19 časova u Pančevu u naselju Strelište, polio zapaljivom tečnošću a potom zapalio, putničko vozilo marke „VW polo“, koje je izgorelo a požar se proširio na još jedno vozilo. Nakon toga je osumnjičeni pobegao sa lica mesta.

Intezivnim radom, pripadnici kriminalističke policije PU Pančevo, pronašli su izvršioca i uhapsili ga.

Osumnjičeni će nakonn isteka zadržavanja uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

Ribolovački savez Vojvodine: Zabrana ribolova na lokaciji Vir u Opovu

Ribolovački savez Vojvodine: Zabrana ribolova na lokaciji Vir u Opovu

Zabrana ribolova na lokaciji Vir u Opovu

OPOVO, 13. februar 2022 – Zbog vanrednih okolnosti a radi zaštite zdravlja i bezbednosti, ribolov na popularnoj destinaciji, Vir u Opovu, biće ograničen i na jednom delu privremeno zabranjen.

Danas će biti postavljena i tabla sa takvim obaveštenjem.

Zona zabrane ribolova je leva obala, levo od ispusta kanalizacione cevi 30 metara i desno  40 metara.

Istovremeno obaveštavamo sve ribolovce da ne prelaze nasip na tom delu terena vozilima, što će biti regulisano i tablom obaveštenja od strane opštine Opovo.

Razlog je sanacija terena i zamena polomljenih cevi. Šteta je inače nastala zbog kretanja vozila preko tih cevi.

Posle sanacije terena i zamene cevi, u dogovoru sa opštinskim inspekcijama, biće sklonjena naša tabla sa obaveštenjem i dozvoljen ribolov ali i dalje nikako neće biti dozvoljen prilazak motornim vozilima.

Marko Lazić: Katran – Flatland

Marko Lazić: Katran – Flatland

OPOVO, 13. februar 2022

Mada se radi o mladom muzičaru, ime dvadesetjednogodišnjeg Marka Lazića je već dobro poznato u lokalnim muzičkim krugovima, a poslednjih nekoliko meseci i mnogo šire.

Marko je pod pseudonimom „Katran“ krajem prošle godine objavio instrumentalni album  „Flatland“ na kojem je bio producent, realizator, gitarista, basista i autor. Na albumu se nalazi osam kompozicija: Harmashatar, Interlude, Stubovi (Pillars), A Hundred Meters Away, Deserved, Dajson (Dyson), Obelisk, Harmashatar (live).

“Flatland” je album stoner/heavy rock pristupa, instrumentalne forme sa dodacima takođe psychedelic elemenata, koji opisuje i istražuje okruženje i realnost, koja čini svakodnevnicu pomenutog autora. U muzičkom smislu reč je o vrlo interesantnom ostvarenju, te ga preporučujem da naračito ako imate afiniteta prema stoner tendencijama, poslušate materijal koji je dostupan na autorovoj “bandcamp” strani, a moguće je i na drugim digitalnim i streamovanim portalima/kanalima“, napisao je u recenziji poznati muzički rok kritičar Branimir Lokner.

Katran – Flatland ceo album

Marko je rasni gitarista koji je svoje instrumentalno umeće „ispekao“ na bluzu i džezu, a kasnije, razvijajući se „stigao“ i do drugih muzičkih formi kao što su stoner/hevi rok i psihodelija. Još kao srednjoškolac učestvovao je u sešn nastupima po poznatim beogradskim bluz klubovima, međutim, kako sam ističe, veliki hendikep mu je bila nedostatak mladih muzičara slične orijentacije u Opovu kako bi radio sa svojim bendom.

Markov talenat nije slučajnost jer u pitanju muzičar sa pedigreom. Njegov otac Zoran je bio gitarista bluz grupe Divin’ Duck, stric Vlada je basista čuvenog benda Eyesburn, a bliski rođak, brat od strica Igor, gitarista je beogradskog heavy metal sastava „Bombarder“, tako da se potvrđuje ona narodna poslovica da iver ne pada daleko od klade.

Marko nije samo vrstan gitarista, već je i odličan basista, tako da poslednjih godinu i po na ovom instrumentu svira u progresiv metal grupi TakeOneDoe (Tejkvondo), koju pored njega čine još  vrsnih muzičara: Bubnjar Veselin Trkulja, gitarista Petar Zdravković i vokal Aleksa Matić.
Momci vredno vežbaju u opovačkom Kulturnom centru koji im je izašao u susret i obezbedio prostor za probe, a 20. februara imaće debitantski nastup u ovoj postavi u poznatom zemunskom rok klubu Fest.

Mislim da dela govore više od bilo koje rečenice. Pratite ono što vas vodi i slušajte ono vaše – poručuje mladi autor Marko Lazić

Inače, pesmu „Interlude“ sa albuma Flatland, komponovao je za potrebe snimanja serijala dokumentarnih filmova „Omaž ljudima koji su stvarali istoriju Opova“ u produkciji Glasa Opova, gde je dizajnirao i uvodnu špicu. Pored muzike, Marko Lazić se profesionalno bavi 2D i 3D animacijom i digitalnim kompozitingom i studira audio i video tehnologije na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva u Beogradu. Tako da se radi o jednom svestranom mladom čoveku, o čijem kreativnom radu, nadamo se, biće tek priče u budućnosti.

Čeda Vučković

Kalendar državnih praznika: Neradni dani za Dan državnosti, Uskrs i Praznik rada

Kalendar državnih praznika: Neradni dani za Dan državnosti, Uskrs i Praznik rada

Neradni dani za Dan državnosti, Uskrs i Praznik rada

OPOVO, 13. februar 2022 – Povodom Dana državnosti, naredne nedelje slobodni dani biće 15. i 16. februar (utorak i sreda).

Nakon toga prema aktuelnom kalendaru državnih praznika u 2022. godini neradni dani će biti 15, 16, 17. i 18. april (petak-ponedeljak) – Uskršnji praznici za katolike i pripadnike protestantskih verskih zajednica, 22, 23, 24. i 25. april (petak-ponedeljak) – Uskršnji praznici za pravoslavni Uskrs i 1, 2. i 3. maj (nedelja-utorak) – Praznik rada.